Arkadaşlar herkeze merhaba Aracım 1.5 dizel admira kasa geçen sene aldım bu sene bakımı ve muayenesi geldi.Bakım için malzemeleri ben aldım bir arkadaşım tavsiyesiyle istanbul beylikdüzünde bir ustaya gittim.Bakım yapıldı mazot filtresini almayı unutmuşum ustada varmış uzun tip takıldı sonrasında araç muayeneye gideceği için sorun çıkmaması adına ön takıma bakıldı liftte koyulup usta herşey iyi yanlız ön amörtisör takozları değişmesi lazım dedi çok övdükleri için ustayı dedim değiştirelim yapılan işler 1-Bakım işçiliği 3500 tl 2-mazot filtre. 700 tl 3-ön amörtisör takosu 2 adet (orjinal) 4800 tl 4-takos değişim işçiliği 3500 tl 5-rot ayarı. 1500 tl 6-balata spreyi 150 tl Ustalarım sorum bu usta bizi kazıkladımı yoksa fiatlar normalmi Bu arada amörtisör takozlarını usta aldı çin malı olmadın çabuk hırpalanır orjinal olsun dedi
Yani abi eğer bakım malzemeleri diyorsun ya onun içinde yağ da var galiba onu almışsın rutin bakıma 3500 bana çok geldi Yani ben ankarada yaşıyorum İstanbulda fiyat normal olabilir ama ben ramazan ayında 2017 Elantra bakımı yaptım orijinal Mann filtre seti aldım 1700 TL işçilik ve yağa 1500-2000 arası verdim yani Max 4 bin TL tuttu işçilik ve malzeme onun dışında alinan amortisör fiyatları nasıldır bilmiyorum eğer cidden orijinal ise pahalı olabilir hem orijinal olduğu için hemde o orijinal parça daha önceki yıllardan uretilme olduğu için de fiyatı pahalı olabilir ama işçilik bana bir tık tuzlu geldi abi yani Ankara'daki ustaların işçiliğine göre istanbulda yaşayan biri için normal olabilir
Yani değiğim gibi yağ olarak 5/30 4+1 lt yağ filtreleri ben aldım yanlızca mazot filtresini o taktı bakım işçiliği 3500 yazmış bana bakım işçiliği çok geldi ön amörtisör takozu işçiliği bayağı zahmetli birde takoz orjinal dedi 2400 tanesi gerçi kutusunu gördüm orjinaldi istersen çin mallarıda var ucuz ama çabuk dökülür dedi bende madem bu kadar işçilil veriyorum orjinal olsun dedim.Aslında araç çukurlara girdikçe lap lap diye ses geliyordu şu an aracın gidişi mükemmel hiç bir ses yok böyle bir durumda var dediğin gibi istanbulda işçilik pahalı
Bir buçuk ay önce ağır bakım (Triger seti ile tüm kayışlar,fren ayarı,fren hidroliği değişimi) ve devirdaim değişimi yaptırdım.Parçaların hepsini ben tedarik etmiştim.Sadece 4 bin tl işçilik verdim.Biraz fazla gibi geldi bana ustanızın aldığı işçilik ücreti.Ama temiz iş yaptıysa ve gerçekten orijinal parça kullandı ise kabul edilebilir yinede bu fiyat.
Benim gözüme en çok rutin bakım ücreti çarptı abi diğer işçilik ücretine bişi diyemem çünkü dediğiniz gibi zahmetli bir iş o bölme . Araca kısa vade de değil de uzun vadede bincekseniz çok dert etmeyin en azından arabanın belli başlı bölgesinde kafanız rahatladı hemde arabaya binen yük de azalmış aracınızın şasisi daha az etkilencek ve daha az metal yorgunluğu olacak
Aslında dediğinde çok haklısın ustayı gerçekten çok methettiler zaten beykent sanayide sayılı ustalardan yerine gittim 8 lift var hepsi dolu dışarıda 10 taneye yakın araç sıra bekliyor ben aracı sabah bıraktım ertesi gün akşam aldım okadar talibi var amacımda aracı yeni aldığım için tek ustadan devam etmek ama tabi kazıklamakta istemeyiz açıkcası
Yani kötü usta değildir abi adam senin iyiliğini düşünüp OEM yani orijinal takmak istemiş iyide olmuş abi İstanbulda piyasa öyle işliyor olabilir. yoksa o dükkan öyle dolmaz Bu arada aracınız hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.Tekerinize taş değmesin