Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent allegro gösterge aydınlatması

'Aracın İç Modifiyesi' forumunda varan tarafından 13 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. serseri_32_1907

serseri_32_1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    arkadaşlar şimdi admirelerin göstergesindeki ampuller hangisi kafam karıştı:(:(:( birileri tam olarak izah edebilirmi :):):)

2. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Tüm mini dipsizlerin yerine 5mm led ampul ve aydınlatma kablosuna 120ohm 2w veya 5w dirençle yazılardan ışık fışkırmadan güzel bir aydınlatma sağlayabilirsiniz.
    Resimli anlatım yapmayı düşünüyorum en kısa zamandahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

3. sicakseven

sicakseven Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar şimdi bnde admiramın degiştirmek istyrm ama kafam karıştı şimdi bizim admiranın kilere varan arkdaşımızın koydugu fotodaki ampuller olur mu

4. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Kesinlikle olmaz kardeşim bizim araçların gösterge ampulleri mini dipsiz yani park lambası tipinde ama ufağı.Heryerde bulmak mümkün olmuyor.

5. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bu seferlik sadece ampulün yapılışı bi dahaki sefere takılışıda olacak.Önceden mavi yapmıştım buda mavidir zaten.Ancak mavi renk Admireye hiç yakışmıyor.Beyaz led koysanız dahi yeşilimsi bir renk oluşuyor ancak en iyi görüntü için yinede beyaz ledi öneriyorum.

DİKKAT! :Ampulleri araca takmadan önce mutlaka aydınlatma kablosuna 120ohmluk bir direnç takmalısınız(pembe kablo diye hatırlıyorum).Aksi takdirde LED ampuller ışıkları açtığınız an patlayacaktır.Çünkü ledler 12Vla çalışmaz!!!
    Ayrıca Led Ampullerin + -leri vardır normal ampul gibi ters bağlayınca çalışmazlar.Bu yüzden ledleri tek tek ışıkları açıp deneyerek takınız.
    Tabi almanız gereken led sayısı size bağlı ancak yinede tavsiye edilenler:
    12 Adet 5mm Led(Göstergeye 6 Adet gerekli ancak sadece gösterge yetmez dimihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif)
    10 Adet 560 Ohm Çeyrek Watt direnç
    2 adet 120 Ohm 5w veya en yakın üst değerdeki direnç
    Yan keski(Direnci bağlamak için)
    Düz tornavida(Gösterge ampullerini çıkarmak için gerekli olacak Hyundainin tornavidası büyük geliyor.Kontrol kaleminin ucu tam oturuyor)
    Ve tabiki En Önemli Şey SABIR...

Bu gösterge ampulümüz öncelikle ampulü soketinden çıkartıyoruz
    Soketinden çıkardığımızda ampul bu şekilde geliyor ampulün bağlı olduğu parçalar işimize yarayacak ampulden ayırıp soketteki yerine takıyoruz.
    Şimdi ledi hazırlamayageldik istediğimiz renkte aldığımız ledleri tek tek aşağıdaki gibi Soketin içine tam oturacak ve bacakları o taktığımız parçalara değecek şekilde büküyoruz.(ancak bacaklar yerinden çıkmayacak kadar açık bırakılmalı ki soketin içinden çıkmasın.)Bacaklar birbirine değmesin diye bantla izole ediyoruz.Bant her iki bacağı tutuacak ancak birbirine kesinlikle değmeyecek.
    İşlem tamamlandığında led bu halde olmalı.
    Ve sokete takılmış hali.
    [​IMG]Son olarak ledi 560ohmluk dirençle deniyoruz(denemeniz illaki gerekli değildir ledin yandığından eminseniz denemeye gerek yoktur).

6. serseri_32_1907

serseri_32_1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    kardeş anlatımın için sağol ama fotolar kalitesiz gibi pek bişey anlaşılmıyor sen kendi göstergelerine uyguladınmı eğer uyguladı isen fotolarını koyarsan iyi olur:):):)

7. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Evet fotoğraflar kalitesiz kusura bakmayın
    Ben göstergeme,orta konsola ve far ayar anahtarına uyguladım.Ancak anlatım yapmak için göstergeyi vs sökmem gerekiyor zaman bulunca sökeceğim eğer sökersem onunda fotoğraflarını çekip koyacağımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

8. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller

9. behram

behram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

hocam merhaba benim aracımda 98 model yumurta kasa bu sıralar aracımı satıp 2000-2001-2002 model hyundai accent almayı düşünüyorum. Yalnız bu accentlerin ön panele takmış durumdayım. Bilen varsa lütfen yardımcı olsun hangi modelde en göstergeleri sizin aracınızdaki gibi daha fosforlu yanıyor. bilmiyorum anlatabildim mi :) ibreler fosforlu görünüyor, kadranda fosfurlu gibi görünüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu Sayfayı Paylaş