Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent admire 1.3 atiker lpg

'LPG Sistemleri' forumunda Çağlar Baykan tarafından 27 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    atiker taktırın bence ben allaha sükür bi problem yasamadım tavsiye ederim...

2. CemCankat

CemCankat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese merhaba ,2005 admire 1.3 otm.aracımı alalı 3 hafta oldu aranıza yeni katıldım.Benzin fiyatları malum,aracın şu anki tüketimi karma 30-33 kuruş civarı. Aracı eşimi düşünerek otm.almıştım ,performansı biraz yetersiz geliyor.LPG düşünüyorum ama araç iyice düşer diye korkuyorum. Diğer 1.3 kullanan (manuel veya otm.) arkadaşlar LPG sonrası çekişte çok fark hissettilermi acaba .Özellikle klima açıkken ciddi bir düşüş oluyormu arabada.En çok ta klimadan korkuyorum.

3. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende 2006 Admire 1.3 otomatik var kardeşim, 2 gün önce uzun yoldan geldim (Burdur-İzmir) LPG kitim zavolli hiç bir sıkıntı yok, özellikle çekişte klima açıkken dikkat ettim gayet tatminkar gönül rahatlığı ile LPG taktır.

4. CemCankat

CemCankat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Saolun.biraz daha araştırdım,önceki aracımda LPGliydi ama karbüratörlü eski sistem.Enjeksiyonlu arabalardaki sıralı sistemde çekiş kaybı %5 i geçmez diyorlar.Lpg taktıracağım sanırım.Hazır otm.kullanıcısı bulmuşken bir sorum olacak size.bu arabada ilk defa otm vites kullanıyorum,vites üzerindeki L ve 2 konumları yokuş için diye duydum,ama daha hiç kullanmadım.ara ara yokuşlarda kullanmalımıyım.eğer kullanırsam araba düzlüğe çıktığında hızlanmak için vites değiştirmek gerekmezmi bu durumda hareket halinde vitesi D konumuna alamam sanırım.Şimdiden teşekkürler .

5. enniva

enniva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba; 2 daha devirli kullanmanızı sağlar, L ise yük konumu çok daha devirli ve dik yokuşlar için kullanabilirsiniz. ben de de getz 1.3 otomatik var. yokuşlarda zorlandığında önce 2 ye sonra çok dik ve yüklü ise L ye alıyorum. yolda giderken bir problem yaşamadım vites değiştiriyorum. ama hızın yüksek ise 2 veya L yi deneme sakınmotor çok bağırıyor ( ben denedimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif)vites değiştirme düğmesinin altındaki düğmeyi kullan. bu düğme de yüksek hızda devirli kullanmanı sağlar ve aracın çekişini arttırır. ben de Lpg taktırmayı düşünüyorum. yakıtım da seninki kadar. ama iyi bir usta bulamadım istanbulda . Atiker tatktırmayı düşünüyorum.

6. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    lpg taktırmayı düşünüyorsanız maslaktaki çevre otogazı önerebilirim. güzel işçilikleri var artı olarakta yaptıkları işin arkasında duruyorlar. atiker ve brc yetkili servisi.

7. enniva

enniva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çevre otogaz hakkında çok olumlu şeyler okudum ve görüşmek üzere gitmeyi düşündüm fakat hiç Getz dönüşümü yapmamışlar diye gözüküyor web sitelerinde. Daha önce Getz dönüşümü yapmamış olmaları kafamda soru işareti olarak kaldı. ?! Sizce önemi var mıdır?

8. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    sitede gördükleriniz yaptıkları montajın yüzde 10'u bile değil. mutlaka yapmışlardır. mesela orada elantrada yok ama serdar bey iki tane elantraya taktırdı birde ben taktırdım.
    Düzenleyen : mursel_balci

9. enniva

enniva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler. size güvendiğimden rahatlıkla oraya gidebileceğimi düşünüyorum. önümüzdeki hafta gidip konuşacağım.

10. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Siteden getz montajı yaptıran arkadaşımız oldu ama açıkcası ismini hatırlayamadım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley22.gif

11. enniva

enniva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    koolen 2006 Getz aracına 2010 temmuz ayı başında taktırmış. forumda aratınca buldum. onunla irtibata geçeceğim. teşekkürler.

12. feoyilmaz

feoyilmaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar herkese yeniden merhaba. önceleri araştırma maksatlı olarak üye olmuştum ve ben de Hyundai li oldum. farkı hissettim :) 2006 admire 1,3 yeni aldım 3 hafta olmadı. üzerinde atiker marka LPG kiti mevcut idi. benim araç antalya sıcağında klimalı şehir içi 0,19 kr yakıyor (9,4 l) onda bi problemim yok fakat özellikle uzun yolda kendiliğinden LPG den benzine dit dit dit... diyerek geçiş yapıyor. 100 km mesafede 3 kez yaptığı da oluyor hiç yapmadığı da.. Atiker servise götürdüm ayar yaptılar bi de basınçla ilgili bir hortum ve soketli kablo değiştirdiler. sorunum hala çözülmedi. başına böyle bi olay gelen oldu mu, bilgisi olan var mı? yardım bekliyorum.

Düzenleyen : feoyilmaz

13. why35

why35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Feoyılmaz arkadaşım ,
    Öncelikli LPG sarfiyatın gerçekten iyimiş , benim aracım otomatik vites 1.3 2005 İzmir şehir içinde 265 Kuruş civarındayım yırtındım ama düşmüyor gaz ayarında yeni yaptırdım , hava filtresi , Lpg bujileri , buji kabloları değişti , yine ayara baktırmam gerek diye düşünüyorum.Giderken benzine geçme sorunu bendede oluyordu , Sıcaklık Müşirini değiştirdim sorun kökünden çözüldü , öncelikli bunu bir ustalarınıza sorabilirsiniz ,

CemCankat arkadaşım ,
    Hem Benzinli hemde LPG li (Herikiside otomatik vites) kullandım.
    Öncelikli olarak bir iki teknik bilgi vermek isterim , "L" sadece 1. vitestir 2.Vitese atmaz dik yokuşlarda kullanılır , "2" sadece 1. ve 2. vitesi kullanırsın 3. vitese atmaz , Vites topuzunun yanındaki OverDrive düğmesi OFF konumuna getirildiğinde ve Vites "D" konumundayken araç yanlızca 3 vites olur yani devirli ve seri kullanım tercih ettiğinde kapatılır 4.Vitese geçmez. "D" zaten malum 4 viteside kullanırsınız.
    Bu bilgiler ışığında yüksek hızlarda bu konumları kullanırken dikkatli olmalısınız.Vitesinizin çevirdiği devirden daha yüksek bir hızda vites küçültmek isterseniz ciddi şanzuman sorunları yaşıyabilirsiniz.
    Eski yumurta kasalarda birde bunun yanında Eco ve Norm düğmeleri vardır buda ekonomik (daha düşük devirde vites değiştirir) ve Norm düğmeleride (Normal devirlerde vites değiştirir) vardır.
    97 1.5 Aracım Klimalı benzinli idi , yokuşta Klima açıkken evet hafif bir yığılma oluyordu dik bir yokuşsa birazda yüklüysem kapatmak zorunda kalıyordum , şimdiki aracım 05 1.3 LPG bu araçtada yine klima açıkken aynı yığılmayı yaşıyabiliyorum , yani arasındaki fark bu 1.3 olmasına rağmen (İkiside 12V ve Enjeksiyonludur) yokuşlardaki yığılma önemsenecek boyutta değil , ama bazen kapatma zorunluluğu yaşıyabiliyorsunuz , yüklü ve dikse.

14. feoyilmaz

feoyilmaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

15. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hiç bişey olmuyo ....
    yakıt sarfiyatını görünce yüzündeki gülücük bayağı bir performans hissi veriyor. cebinizdeki ferahlık ise sıcağın etkisini klima ile birlikte yok ediyor.

16. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    arkadaslar yeni konu acmadan burdan devam etmek istedim..gecen aksam yolda gaz bitti ipragazda fulledim sürekli aldığım yer fakat 2 km falan gittim tümsek vardı durdum kalkarken gaz veriorum araba boğuluo sonra birden acılıo bi süre böle yaptı hızlanmak isterken gaz veriorum kendini kasıo boğuluo sonra ok gibi fırlıyor sizce bunu neden yapıodur? bu sabata sınava gidiodum ısıklardan kalkarken az gaz verdim bi boğuldu benzine gecti tekrar gaza gecti canım sıkılmaya basladı bu durumlara yeni ayar yaptırdıktan sonra böle oldu sanırım ustanın bi hatası var.. lpg filtre zamanıda geldi 9.000 km oldu...

17. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    atiker ile çalısan motor 5-6 yıl sonra cortlar ve çekişi iyi olmaz lpg ile ilgili biryere gittim atiker taktıran bin pişman.

18. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    9.000kmde ilk defa bunu yasadım buda ustanın ayarından sonra oldu atikeri hala tavsiye ederim sözümün arkasındayım bosuna alıntı yapmana gerek yok..bir kişi pişman diye bütün atiker kullananlar pişman olucak değil..cevremde atiker kullananların hepsi memnun benimki ufacık bi sorun onuda 2 kere yaptı sadece titiz olduğum için canımı sıktı...

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sadece Şunu Söyleyeyim Benzinli Bir Motorun Ömrü 5 İse Lpgli Motorun Ömrü 10 https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Hepsi Aynı Altyapıyı Kullanıyor Sonuçta..Herşey İşçilikte Bitiyor..

20. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hangi teknik bilgi ve istatistik ile bu iddaa da bulunuyorsunuz?

Bu Sayfayı Paylaş