Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent 98 1.3 lS Çalışma sorunu

'Tanışma' forumunda theburak tarafından 11 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. theburak

theburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    burak başar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım dün biraz forumu karıştırdım ama istediğim bilgiyi bulamadım benzer bir konu açılmış fakat sonuca ulaşan kimse olmamış.

Accent 98 1.3 ls Atiker LPG

sorun cumartesi başladı araç çalışırken aniden stop ediyor bu sorun yaklaşık 4 gün önce başladı motor soğukken araç çalışıyor ısındıktan sonra devir düşünce stop ediyor. pazar günü bu şekilde 30 40 km yaptım ayağım sürekli gazda kalırsa stop etmiyordu 2 gün bu şekilde kullandım pazartesi yağ bakımları geldiği için sanayiye götürdüm yağı yağ filtresi benzin filtresi ve bujiler değişti. bakımı yapan arkadaşa sorunu anlattığımda gaz ayarı yaptır dedi bakıma gidip gelene kadar sorunu tekrarlamadı. daha sonrasında gaz ayarına baktırmadım. ve eve döndüm 1 kere daha yolda aynı sorunu tekrarladı. salı günü markete çıktığımda bu sefer hiç çalışmaz oldu marş basıyor fakat araç çalışmıyor. marş a basmaktan akü bitti. sonrasından takviye kablosu ile takviye yaptım araç çalıştı.
    sonra eve dönerken uzun bir süre tekrar çalışmadı sonunda çalışmayı başardım eve geldim. bugün sabah tek basmada çalıştı tekrar sanayiye götürdüm ve yolda giderken hiç sorun çıkarmadı taki sanayiye girene kadar.

sanayide bir usta baktı bobin yada distribütör modülünden olabilir dedi aracın eski olmasından ve parçasının elinde olmamasından dolayı ilgilenmedi. bu arada araç artık gaza basılı tuttuğumda da stop etmeye başladı. daha sonra başka bir yere sorunu anlattım. onlarda parçaları deneme yanılma yolu ile değiştirip bakıcaz dedi parçalar elinde yokmuş bobin ve modülü gittim aldım değiştirdik gene çalışmadı distribütörün içinde yuvarlak plastik bir parçayı tekrar değiştirerek denedik gene olmadı. akşam saat 7 oldu bu seferde söylenen yarın distribütörü değiştirip bakıcaz olmazsa elektrik tesisatına bakılacak.

bu araçların hepsinin kronik sorunu gögüs çatlağı bu sorundan dolayı ben aracın gögüsünü söküp deri kapladım direksiyonun altındaki muafazanın ordan sarkan kablolar var bu işlemi kendim yaptığımı ve bundan dolayı bir sorun olabilirmi diye sorduğumda kimisi olabilir kimisi olmaz her kafadan ayrı bir ses çıkıyor bu işlemi yapalı 1 ay oldu sorun 4 gündür var.

bu sorun sizce nedir fikri yada bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

2. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Aramıza hoşgeldin. bir kaç soru sorcam.. araç ne kadardır sende? motor kaç km de? buji ve buji kabloları orjinalleri ile mi değişti?

Öncelikle şunu söyliyim 10 yıldır kullandığım accentte bu zamana kadar ne bobinden ne de distribütörden yana hiç sıkıntı yaşamadım. Araç tekleme yapıyor mu? düşük devirde giderken silkeleme yapıyor mu?

Marş basıyor, ateşleme yapmıyorsa ya ateşleme sisteminde, ya da yakıt sisteminde sorun vardır. Öncelikle karbüratörlü araçlarda karbüratör temizliğini şiddetle öneriyorum. Formda arama yaparsan açtığım konularda karbüratör temizliğinin faydalarını görürsün.. Karbüratörün temizse, buji ve buji kabloların orjinalse, tek marşta çalışması gerekir.. Rolanti ise yine dediğim gibi karbüratörün temizse ve iyi ayarlandıysa randumanlı çalışır.. Düşük devirde çalışıyorsa karbüratörün arka kısmında (görmen zor olabilir) bir vida var. onu çevirdiğin an rolanti ayarını yapabilirsin..

Anlaşılan o ki o usta dediğin insanlar aracını denek gibi, lego gibi sök tak yapa yapa tamir etmeye çalışacak.. buji ve bujilerin orjinal olsun.. karbüratörün temiz olsun sıkıntı yaşamazsın.. Elektrik tesisatı ne alaka ya?

Gözlemlediğim kadarıyla bu araçlarda 97 modelden önceki serilerde konsol çatlağı daha az oluyor.. Ama senin de dediğin gibi kronik bir sorun bu çatlak. ben de fiber kaplayıp üstüne deri kapladım.. direksiyon altındaki kablolardan olcağını sanmam.. Haa bu arada lpg göstergesinin soketine bi bak.. soketi de çıkmış olabilir.. benim soket çıktığı için araba çalışmamıştı..

3. theburak

theburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    burak başar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    cevap için teşekkürler. araç 2 aydır bende ve 15000 km yaptım şuan 217.000 de sadece bujiler değişti kablolar değişmedi. yağ bakımı filtreler ve bujiler için 150tl verdim orjinalimi bu konuda bir fikrim yok düşük devirdeyken bir silkeleme yapıyor ve daha sonrasında stop ediyor. karbüratör ün durumu ile ilgili pek bilgim yok. atikerin lpg montajı yapan servisi araca bi göz attı lpg ile ilgili sorun olmadığını söyledi göstergeyede baktı bi sorun yok dedi bu sorun hem LPG hemde BENZİN de yapıyor. forumu karıştırdığımda bir arkadaş distribütör modülü değiştirerek sorunun çözüldüğünü söylüyor benim aldığım modül 50 tl ve yan sanayi.

4. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Buji ve buji kablolarının orjinal olması ve aynı anda değişmesini tavsiye ediyorum. Ben öyle yapıyorum. 25-30 lira fazla veriyorum kafam rahat ediyor. Araç yeni. Dolayısıyla sizden önce nasıl kullanıldığı bilinmiyor. Ve 217.000 km de motorun..
    Karbüratör temizliği muhakkak yaptır.. Silkelemenin nedeni bu çünkü.. Şu konuyu bi incele : https://www.hyundaiclubtr.com/konu/...3-lx-ls-fazla-yakmasina-coezuem-burada.28301/

Hani konsolu söktüm kablolar sarktı felan dedin ya, lpg soketi çıkmış olabilir.. Distribütör modülünden olcağını pek sanmıyorum. Ama yan sanayi olması acaba dedirtiyor..

5. theburak

theburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    burak başar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Lpg soketi çalışır durumda gazdan benzine benzinden gaza geçerken çıt çıt diye ses geliyor ışıkları normal olarak yanıyor gazın doluluğunu normal olarak gösteriyor. gaz düğmesinin arkasındaki soket takılı kabloları takip ettiğimde bir sorun görünmüyor. yarın sabah tekrar sanayiye gidicem adam distribütörü komple değiştirme niyetinde ama benim kafama çok yatmıyor. arabaya benzin döküp yakma niyetim var çileden çıkardılar 5 yere gittim bugün adamlar ilgilenmiyor bile sanki bedava iş yapsınlar istiyorum. bugün bakan adam bujilere ve bobine elektrik geldiğini söylüyor ama ateşleme yapmıyor dedi. artık arada bir kafasına göre çalışır oldu. bana desinler sorunu bu 250 lira 300 lira vereyim yapılsın bitsin. buna bakıcaz aa bundan değilmiş bunada bakıcaz bunuda değiştiricez. şimdiden 3 tane yedek parçam oldu.

6. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Okey, LPG de sıkıntı yok.. İstanbulda nerde oturuyorsun? Distribütör orjinali ile değişse sorun kalmaz..

7. theburak

theburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    burak başar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Şuan işten dolayı Gölcükte yaşıyorum ve mecburen izmit sanayiye götürüyorum aracı keşke istanbulda olsaydımda esnaflıktan anlamayan insanlarla uğraşmak zorunda kalmasaydım.

8. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Distribütörü degistirmeyin bence yakinlarda tanıdığik birinin aracindaki distribütörü sokup deneme yanilmayla sorunu bulun benimde basıma geldi biz en son care deneme yanilmayla bulduk distribütörn içindeki modul arizaliymis ama sizin sorunla bnm sorun ayni degl benimki isininca tekleme yapiyodu

9. theburak

theburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    burak başar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    sorun ilk başladığında araç soğukken tek basmaya çalışıyor fakat motor ısındıktan bir süre sonra titreme yapıp sonra stop ediyor. gölcükte bir usta baktığında adam direk modül dedi acaba aldığım modül orjinal olmadığı için bunu yapıyor olabilirmi

10. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Bende yan sanayi aldim modülü hic bi sorun cikmadi vallahi orjinali 250 lira civariydi yanlis hatrlamiyosam

11. theburak

theburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    burak başar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    artık sabah erkenden kalkıp tekrar sanayinin yolunu tutucam eski bobinle yeni modülü yeni modülle eski bobini denediler bide distribütörün içinde yuvarlak plastik ve içinde metal aksam olan bir parça yı değiştirdi onada 20 tl verdim fakat gene çözüm olmadı. konuyla ilgili gelişmeleri yarın sabah tekrar paylaşacağım. ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum.

12. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    O plastik yuvarlak ici demir olan parca modül iste :) siz cok ucuza almissiniz ben ona yan sanayi olanına 60 lira verdim

13. theburak

theburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    burak başar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bobin ve modül için 90 tl verdim bobine 50 modüle 40 modül görsel dekinin aynısı http://www.parcatreni.com/images/upload/50041712150311766_250x250.jpg

kutu üzerinde excel yazıyordu aracın üzerinden çıkanla birebir aynı. dediğim parça modül takıldıktan sonra üzerine takılan yuvarlak parçanın dıştan üstüne takılıyor.

14. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Yarin sorun çözülürse mutlaka yazin ilerde baskasinin basina gelirse direk burayi okur sorunu cozer :)

15. theburak

theburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    burak başar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    :) inşallah çözülür de bende çektiğim sıkıntılarla edindiğim bilgileri paylaşırım.

16. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    inşallah sorun hallolur.. İstanbulda olsaydın bi ustaya yönlendirirdim

17. kazulet

kazulet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    hamza gök
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    bende de 98 lx var. Araç sogukken oto.jikle marifetiyle beklemeden calisiyo ve isindiginda normal devrine geldiğinde rolantide beklerken (her zaman değil) gaza bastigimda gaz yemeyip stop ediyordu. 1 hafta önce LPG atari için goturdugum brc serviste isin kurdu olarak tahmin ettigim abi buji kablolari ve bujileri yenile dediğinden bende yeniledim. Ngk buji ve orj. Buji kablolarina 70tl verip yeniledim. Dediğim Ariza ortadan kalkti. Bilgilendirmek isterim.

koray2907 bunu beğendi.
  18. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    her zaman orjinali tavsiye ediyorum [​IMG]

19. theburak

theburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    burak başar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaslar sanayiye geldim araci dun disari almistik ve dun basmaktan akuyu bitirdigim halde geldim ve tek basmaya calisti 3 dk calistiktan sonra gene stop etti. Dun parcalari degistiren kisi bobin ve distirübütorden elektrik gelmedigini soyluyor. Simdi buna bakicak oto elektrikci ariyorum

20. theburak

theburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    burak başar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bi kac yere sorduktan sonra eski hyundai servisinden cikma bi ustaya yonlendirdiler sorunu anlattim. Bana modulun arizali oldugunu ve yan sanayi urunle bu sorunun cozulemeyecegini orjinal urunun alinmasini soyledi servise sordugumda tek modulun satilmadigini distirübütörle birlikte 600TL fiyay verdiler. Cikmacilari arastirdim orjinal cikma fiyatina 300TL diyorlar simdi araci calistirirsam hyundai servisine goturucem

Bu Sayfayı Paylaş