Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent 1.3mpi Sıralı Atiker Sabah Zor Çalışma!!!!

'LPG Sistemleri' forumunda Merterak tarafından 1 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  2. ayılan

ayılan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    serdar bey mesajlarınızı okuduğum kadıyla lpg servisine gidin güzel bir ayar yaptırın yada ince ayar yaptırın diyorsunuz fakat lpg servisine iki kere gittim
    kontrol amaçlı ikisindede ayarlar çok iyi yapılacak bir şey yok deniliyor doğrumu yoksa değilmi bilmiyorum

lpg servisinin bilgisayar ekranın da gördüğümüzde sorun olduğunu anlaya bileceğimiz kısa bilgiler verebilirmisiniz şimdiden teşekkürler

3. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yarın gideceğim. Bıktım artık bu sorundan.

Sadece ayar değil montajıda kontrol imkanları varsa ettireceğim.

İlk çalıştırmada arabadan soguyorum, tiksiniyorum.

Cozum bulursam tabiki bu sorunu yasayan arkadaslarla paylayasacagım.

Bu arada; araç 2001 Accent 1.5 - Kit: BRC

4. ayılan

ayılan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    depoda ne kadar benzin var

5. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Fullledim kulllandım yine farketmedi. Lpg sorununa etki etmedi.

6. Enigmalf

Enigmalf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim aracımda Tartarini sistem takılı. Aracımı problemsiz kullanırken bakım yaptırayım dedim. Usta enjektörün problemli olduğunu söyledi ve değiştirdi. İşte bu bakımdan sonra benim de sabah kabuslarım başladı. Gebze'de bir hayli uğraştıktan ve servis kapısı aşındırdıktan sonra bir ustanın önerisi üzerine olgun Oto'dan Adnan ustaya gittim. Bana enjektörün problemli olduğunu (Gebze'de ki bir usta da aynı şeyi düşünmüş olacak ki çıkma orjinal enjektör takmıştı) ve değiştirilmesi gerektiğini, yanlış yapılan ayarlardan bu problemin kaynaklandığını söyledi. Bana tartarini'nin yan sanayisi olan Valtek marka enjektör taktı ve aracıma yeniden ayar yaptı. Fakat benim aracımdaki basın 2,7-2,8 arasındaydı, biz de buna göre ayar yaptık. Bana önemli olan şeyin gaza geçtiğinde de benzindeki basınçla aynı değerde kalması gerektiğini söyledi.
    Forumdan bu konu hakkında bir hayli bilgi sahibi olduğumdan bir iki soru sordum, ustanın konu hakkında bilgi sahibi olduğuna kanaat getirdim. Bana güven verdi ve sağ olsun bir hayli ilgilendi. Aynı problemi yaşayan arkadaşlara önerebilirim. Problemin devam edip etmediği konusunda zaman zaman bu başlık altında bilgi vereceğim. Umarım aynı problemi yaşayan arkadaşlara bir yardımım dokunur.

7. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mocan Otogaz'a gittim. Fatih bey ilgilendi.

Araca gaz ayarı yaptı ayarlar çok kötüymüş dedi, lpg filtresini de değiştirdim gitmişken. Aracı aldı gitti sürerekte gaz ayarlarını yaptı.

Biraz benzinde kullan dedi. Deponu yarım deponun altında tutma dedi.

1.5 motorlarda bu kasalarda sorun yaşandığını söyledi.

%100 düzeltirim diyemedim ama yaptı bişeyler. Bu aralar biraz benzinde kullanacağım dediği gibi sonra sonucu yazarım.

Tabi sonra derken lpgye geçişten bir kaç gün sonra. Çünkü zaten benzinde kullanıp parkedince arabayı ertesi sabahta benzinde çalıştır bas git sorun yok.

8. yasim422

yasim422 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    konyada akgünler muhammet usta gidin halleder
    en kötü ihtimalle oksijen sensörü iptal eder

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  10. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar, sabahları zor çalışma ve yığılma problemim çözüldü; problemlere yolaçan, regülatördenmanifolta giden hortum hattındaki çek valfpislik yüzünden açık kalarak sisteme gaz veriyormuşdolayısıyla zengin yakıt karışımına yolaçıyormuş çek valfi temizleyip manifolta giden hattı iptal ettik,yukarıdaki durumla birlikte şunlarda birlikte gelişmiş;aracı cihaza bağladığımızda oksijen sensörü değerlerinin alt sınırlarda gezdiğini (-25) aynı anda eksoz emisyon değerleri kontrol edildiğinde de zengin yakıt karışımı olduğu tespit edildi, araç cihaza bağlıyken oksijen sensörü soketini çıkarıp takarak çalışmasını kontrol ettik sonrasında emiş kontrol valfinin soketini söküp taktığımızda araca bağladığımız tüm cihazlardaki değerler normale döndüsonrasında gaz ayarı yapıldı ve o günden bu

11. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Benim Accent 1.3mpi Atiker'de sabahzor çalışma, tekleme yığılma, gaz yememeproblemim %100 çözüme kavuştu. Serdar beyin tavsiyesiyleüzerinde 1.8mm lik enjektör memeleri bulunan enjektör çaplarını1.5mm e düşürdük ve regülatör basıncını 1.20 bar yaptık aracın kutup başını söküp beyni sıfırladık ve hiç bir ayarını değiştirmeden bire bir kalibrasyon yaptık araç 28 ekim tarihinden beri karda kışta her şartta sorunsuz yarım kontak çalışıyor ve aracın çok ciddi şekilde çekişi arttı torku arttı bu işlem yapıldığından beri sanki farklı bir araç kullanıyorum inanın abartmıyorum iyi yönde çok fazla değişiklikler oldu araca lpg takıldığından beri artış gösteren yağ eksilmesi azaldı. Anladımki araç eski ayarlarıyla bir türlü düzgün verimde çalışamamış şimdi sanki ipinden kurtulmuş gibi rahatladı arabamı yeniden sevmeye başladım atiker de bu işin çözümü kesinlikle bahsettiğim ayarlardan geçiyor deneyin farkı görün diyorum. Not: Önceki sayfada eklediğim ayar resimi kendi aracıma ait değildi bir yanlış anlaşılma olmuş. Ben o yazımda belirttiğim değerler anlaşılabilir olsun manasıyla resmi alıntı yapmıştım. Yani regülatör basıncım 1.00 değil 1.20 bar a ayarlı.

Düzenleyen : Merterak

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben 1.8 lik nozul önermem 1.3 mpi motora, yanlış mı yazdınız acaba?

Edit: diğer mesajınızda düzeltmişsiniz, sorun yok. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : Serdar

13. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
  14. emrahoz1

emrahoz1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SERDAR BEY MERHABALAR YAAA BENİM ARACIM ACCENT 2001 MPI LPG'DE BOĞULMA SERSEMLEME ROLANTİ BOZUKLUĞU VAR AMA BELLİ SÜRE BENZİN KULLANDIĞIM ZAMAN DÜZELİYIR ARAÇ KENDİNİ TOPLUYOR LPG ALINCA YİNE AYNI ŞEY TEKİRDAĞ / ÇERKEZKÖY' DEYİM NAPICAM BİLMİYORUM YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM TŞK.

15. wbattalw

wbattalw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    battal coşkun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    arkadaşlar ben 1.3 hyundai accent 2002 sahibiyim geçen yıl atiker lpg takıldı bundan sonra bir yığın sorun başladı zor çalışma yığılma tekleme gibi 4 ay uğraşı sonunda çözüm bulundu bana söylenen herşeyi yaptım enjektör temizliği 100 tl bujiler 25 tl kablo 60 tl 3 kez arıza testi 60 tl okjizen sensörü 180 tl 2 kez yanlış benzin pompası 3 bar taktılar 6 olması gerekir 100 tl bugaz kelebeği temizlet 25 tl bütün bunlar için +250 tl işcilik bütün bunlara rağmen sorun çözülmedi lpg ci motorcuya motorcu elektirikçiye soydular soğana çevirdiler en bir elektirikçi benzin pompası 3 bar 6 olmasıgerekir dedi dediğini yaptım ve hiç bir sorun kalmadı sabahları geç çalışma ve benzer sorun yaşayan arkadaşlara yazmak istedim umarım işinizeyarar...:RpS_rolleyes:

Bu Sayfayı Paylaş