Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent 1.3mpi Sıralı Atiker Sabah Zor Çalışma!!!!

'LPG Sistemleri' forumunda Merterak tarafından 1 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Gazamız mubarek olsun havaların soğumasıyla beraber aracımda tekrar soğuk motorda çalışma problemi başladı. Artık ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum :(

Forumu baştan inceledim bu sorunla uğraşanlar hala mevcut ama sorunu atlatmış olanlarda var geçen sene bende atlatmıştım ama şimdi tekrarladı anladığım kadarıyla montajda sorun var ecu nün haritası bozuluyor. Araç çiğ benzin atıyor boğuluyor. Gaza basında gitmiyor yığılıyor basıp bırakırsan stop ediyor benzindeyken. Kutup başını söküp yarın sabah çalışmasına bakacağım eğer sorun yaşatmazsa @Serdar bey in hep söylediği aşağıda belirttiğim ayarları yaptırmak için her zaman gittiğimden farklı bir ustaya gidip aracımı sıfırdan lpg ayarına sokacağım. Başka bir tavsiyesi olan varsa onuda uygularım. Birde Atikerin lpg ayar kablosunu nereden temin edebilirim acaba?

Bu belirtilen ayarlar 1.3mpi motora atiker (sistemin ismini hatırlamıyorum) %100 uygunmudur?
    1.5 mm enjektör memesi ve 1.1 bar regülatör basıncı olarak ayarlatın
    Düzenleyen : Merterak

2. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Dün akşamdan kutup başını söktüm bugün sabah tek marşta çalıştı yarın gidip 1.5mm enjektör memesi ve 1.1 ile 1.2 bar arası regülatör basınç ayarını ayarlatıp kalibrasyon yaptıracağım umarım sorunu temelli çözüm yoluna ulaştırır bu yapılanlar.
    Edit: Aracımın üzerindeki memelerin çapı 1.8 miş bugün baktım.
    Düzenleyen : Merterak

3. umutisbecr

umutisbecr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mert kardeş yanlış değilsem konya atikerde bu sorunu çözmüştün yine eski düzene döndü anlaşılan Valla 2000 1.3 lx var bende bıktım bu sorundan direk basılı tutarak lpgde çalıştırıyom aracı kalıcı çözüme ulaşırsan lütfen bizide bilgilendirirmisin

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1.3 mpi'nin bende enjeksiyon süreleri 1.5 nozul ile idealdi, siz 1 bar ile otomatik kalibrasyon yaptırın, üst devirlerde çekiş zayıf kalırsa 1.1 bar yaptırabilirsiniz.

5. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

Evet sorun 1 sene önce fabrikada çözülmüştü şuanda tekrarladı maalesef.

@Serdar bey söylediğiniz gibi 1.5 enjektör memesi ve 1.20 regülatör ayarı yaptırdım. Basınç 1.2 olacak deyince o çok düşük olur hata verir deneyelim kendiniz görün dediler otomatik kalibrasyon yaptırdık basınç çok düşük hatası verdi bende 1.20 dir ozaman deyip o seviyeye çıkarttık tekrar otomatik kalibrasyon yaptırdık hata vermedi sonra ekrandan sadece aşağıda resimde verdiğim LPG ÇALIŞMA BASINÇ ARALIĞI kısmından MİNİMUM BASINÇ ayarını 30 a düşürdü bu ne anlama geliyor bilmiyorum lpg ye geçiş ısısıda 30 derecede şuanda sorun yok çekiş çok güzel lpg de gaza ani basıp çekmede tepkisi normal ama birkaç gün içinde belli olur. Umarım sorun çıkartmaz.

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Araçta hiçbir sorun yok söylediğim işlemleri yapalı 3000 km civarı yol yaptım çalışmada değişiklik olmadı yüksek devirde çekiş düşüklüğü yok hatta araç çok daha performanslı ve yakıtta düştü.

8. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.5 motor için hangi ayarları önerirsiniz bıktım artık bu sorundan...

"1.5 mm enjektör memesi ve 1.20 bar regülatör basıncı, 30 derece geçiş ısısı, minumum basınç ayarı 30"

Tamam derseniz dediğinizin aynısını uygulatacağım eğer düzelmezse arabama veda etmeyi bile düşünüyorum.

Aynı ayar olur mu?

9. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    1.5 için uygun ayarları beni bilmiyorum ama forumda araştırma yaparken görmüştüm biryerlerde. Bu işlemleri yapmadan öncelikle akü kutup başını 1 gece söküp aracınızı öylece bırakın ertesi gün aracınız tek marşta sorunsuz çalışıyorsa bunun nedeni tamamen lpg den kaynaklanıyor demektir. Bu işlemden sonra lpg için gerekli yazılım ve donanım değişikliğini araştırırsınız.

10. karabaş

karabaş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Kardeşim bu bölümde sen regülatör basıncını 1,2 olarak yaptırdığını söylemişsin ama serdar hocamın dediği gibi de0,99 bar gözüküyor.resimdeki bilgiler doğruysa bu gün aracıma aynı işlemleri bende yapmayı düşünüyorum.yardımlarını bekliyorum

11. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sorun lpgden geçen brc bayisi ısrarla lpgden değil dedi. Bende ayarla bi bak olsun dedim 10 tlye bi ayar yaptı. pek umudum yok ama yarın ilk çalıştırmada göreceğiz sonucu. Umarım yakıt ayarlarını da bozmamıstır yakıttan çok memnundum.

12. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ewet yine kış geldi bende lpg nin sigortasını çektim benzinde biniyorum. bence sizde çok uğraşmayın çekin fişinizi kış aylarında benzinle binin. bu sorunun çözümü yok.

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1.3 mpi araç kullanmış olmasam tavsiyenizi bende desteklerdim ama sorun lpg montajında yada ayarınızda.

14. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir süre benzinde kullanmamdan mı oldu yoksa dün yaptırdıgım ayarlardan mı bilmiyorum..

Bugun kalkısta gene yaptı ama bariz bir iyileşme var. Yani en azından zangır zangır titremedi, ama duzelmedigi kesin. Belkide iyilesme bir sure benzinde bindigimden gecici bir iyilesme olabilir.

Benzinle binmeyi tavsiye eden arkadaşıma katılmak isterdim, tabi benzin 3 lira falan olsa https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Serdar Bey ve diğer arkadaşlar bu meshur sorunun cozumu icin Ankara'da önerebileceğiniz bir yer var mı?

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  16. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Arkadaşlar lütfen acil bende Mertarak arkadaşın yaşadığı
    sorunu yaşıyorum benim aracımıda (2001 milenyum 1.5 Gls) göz önünde
    bulundurarak Atiker'in hangi modelini önerirsiniz?

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  18. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar bey forumda ki bu ve benzer konularla ilgili yazılarınızı önerilerinizi okudum, denemedik yöntem kalmadı, ayar yapıldığındasorun çözülüyor ama bir süre sonra gaza geçişte yığılmayla başlayan sorun gaz yememe ve sabahları çalışmamaya varıyor ve gittikçe derinleşiyor gasitaly'yle anlaşmam vardı ben ilk karar verirken markasına güvenmese lüks araçları hedeflemez diye düşünerek karar vermiştim yinede bayi ile anlaşmam vardı şöyleki; piyasaya yeni giren bir markanın riskine giriyorum diyerek şerhimi koymuştum, sorun yaşarsam değiştireceklerdi, o yüzden şu an değiştirme hakkım var zavolli, atiker olabilir, özellikle atiker'in hangi modelini önerirsiniz?
    Aracı daha önce benzinde denedik, sorun yok en son ayar yapıldı 1000 km gittim gittiğim yerde hava sıcaklığı 0- ila -2 arasıydı 1 saat çalıştırmdım aracı birde ne zaman kutup başını söksem mesafelerim uzadı mesela en son bir depo gazla (43 Litre) en son 587 km mesafe yaptım üstelik araç doluydu ve depoyu tekrar fullediğimde 5 litre eksik aldı yani 5 litrelik menzilim daha olabilirmiş, serdar bey görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
    Kanaatim, gasitaly açıısndna bu bir başarısızlık değil, milenyumla ilgili doğru ve sorunsuz ayar bir süreç, zaman gerekiyor. Atiker ve zavollinin bugüne kadar sorunlar ve çözümleri ile ilgili bir birikime sahip olduklarını ve sorunu onların sisteminde çözmenin mümkün olacağını düşünerek szlerinde görüşleri ve önerileri ile zavolli veya atiker'e geçerek çözmek istiyorum, tercihim atiker'den yana ama 3 seçenek var hangi modeli bana daha uygun?

Sorunum Mertarak arkadaşın forumda ilk yazdığı aşağıda ki tanımladığı ve yaşadığı gibidir tek farkım benim aracım 1.5 gls 102 hp dir;

"Merhaba arkadaşlar aracım 1.5yıla yakın lpg li araç 2001 model ve 65bin kmde atiker sıralı sistem mevcut. Bir çok kişinin genel problemi olan sabah zor çalışma gaz yememe rolanti dengesizliği (benzinde) sorunlarım var bu konu hakkında okumadığım konu,yazı vs kalmadı sırf bu site değil int de heryeri gezdim fakat net bir çözüm yöntemi yok. Ben sorunun neden olduğunu biliyorum ama çözüm yöntemini bilmiyorum malesef size kısaca bahsetmek isterim. Araçda çalışmama sorunu başladığında benzinde çalışma düzelinceye kadar binip gidip lpg ayarı yaptırınca bir süre sorun çıkmıyor daha sonrasında sorunlar başlıyor ve gittikçe artıyor. Sonra tekrar benzinde binmek gerekiyor sonra yine ayar ve bu işlemlerin sonu yok gibi görünüyor. En son çare olarak şuanda lpg nin bütün bağlantılarını söktük beyin i filan çıkarttılar nedenine gelince ecu nün tamamen sıfırlanması için şuanda benzinde biniyorum araca ve sorun yok çalışmada fakat yine aydı durumu yaşamamak için uğraşıyorum. Bu sıkıntıdan müzdarip olan arkadaşlar çözüm yolu bulabilen varmı acaba bu duruma. Sorunun nedenine gelince aracın ecu sü lpg de çalıştıkça lpg nin verilerini hafızasına alıyor ve aracı lpg verilerine göre çalıştırmaya çalışıyor bu durumda araç ya fakir karışım yada zengin karışım yapıyor ve araç 2-3 marşta zor çalışıyor. Özellikle motor soğukken. Bu arada benzin az filan değil yakıt ateşleme pompa vs hiçbir yerde sorun yok bunları dikkate alarak cevap verirseniz sevinirim."

Düzenleyen : flipper

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  20. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ayar ile ilgili değerler ne olmalı öneriniz varmı?

Bu Sayfayı Paylaş