Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent 1.3mpi Sıralı Atiker Sabah Zor Çalışma!!!!

'LPG Sistemleri' forumunda Merterak tarafından 1 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    nasıl yani ben bu devir düşme nedenini pek anlayamadım. hız aynı, vites aynı, sürüş aynı olacak fakat benzinden gaza geçince devirin düşmesimi gerekiyor. eğer doğru anlamışsam teknik olarak biraz daha detaylı konuyu anlatabilirmisiniz?

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    LPG yanma için benzine oranla daha fazla havaya ihtiyaç duyar. Oktan ve sıkıştırma oranı farkı.

3. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Cahilliğime verin tekrar soruyorum. gaza pedalına uyguladığım kuvvet aynı kalıcakta devir nasıl düşecek anlamış değilim...

4. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yukarıda yazmış olduğunuz husus yakıtı etkiler kanaatindeyim .. deviri değil

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ayağınız gaz pedalında sabitken boğaz kelebeğide sabittir. Boğaz kelebeğinden sabit hava alırken LPG'ye geçerseniz daha fazla hava veremeyeceğiniz için devir düşer.

6. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yanlış anlama ama bana mantıklı gelmiyor dedğin. o olay sadece yakıttan aldığın verimi etkiler.... ben durur haldeyken benzinden gaza geçişteki devir azalması ancak şöyle izah edilebilir çok kısa sürede olsa; motor içerisindeki benzin bitimi ile gazın moyora gelişi arasında kalan o çok kısa zaman diliminde motorun yakıtsız kalması nedeniyle devirin bir anlığına dalgalanması olabilir. ama senin dediğinide ilk fırsatta deneyeceğim. sonra görüş yazarım....

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    verim düşerse devirde düşer. forumda arama yaparsanız bununla ilgili Tolga hoca'nın detaylı hesaplarıda mevcut.

8. bulut

bulut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lütfen yardım
    2008 1.4 eraya 10 ay önce atiker taktırdım 9 ay sorunsuz bindim son bir ay sürekli arıza ışığını yaktırıyor fakir karışım hatası veriyor.eğerleri yükseltiyoruz yine aynı hata .Ama kulanışta bir sıkıntı yoktu.Bir atiker bayisi ayar yaptı.bu sefer motor soğukken (hava sıcaklığı önemli değil) 1-2 dk motor güç kaybı oldu gaz yemedi .200-300 km benzinle kullandıktan sonra yine ayar yaptırdım.sorun hal oldu ama Arıza ışığı tekrar yandı.Obedele cihazı ile tekrar ayar yaptırdım lpg benzin eşitlendi ama yine arıza ışığı yandı

Aküyü sökmekle lpg programları siliniyormuş tekrar program yükletmek gerekiyormuş doğrumu .bir arkadaşım aküyü değiştiriken elektirk bağlantısı gittiği için tekrar yükletmek zorunda kaldı
    Düzenleyen : bulut

9. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ayarla sorun çözülmüyorsa montajda bir sorun olabilir, başka bir ustaya göstermek belki faydalı olabilir

10. bulut

bulut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar yukardaki sorunla ilgili yardım bekliyorum

11. yasim422

yasim422 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar

bendede aynı problemler olmuştu
    oksijen sensörünü bi role ile devreden çıkartın hiç bir sorun kalmaz. oksijen sensörü benzinde iken çalışmayacak gaza geçince devreye girecek. ondan sonra istediğiniz yerde istediğiniz gibi ayar yaptırın.

milenyum2002 accent
    atiker safefast

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Oksijen sensörünün devreden çıkarılması çok büyük sorunlara neden olur. Fakir karışım algılanmaz ise araç hararet yapar.

Bir tavsiyede bulunacaksanız önce teknik bilginiz olsun.

13. yasim422

yasim422 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyigünler

benim aracımda şu anda benzinde oksijen sensörü devre dışı
    sabah zor çalışma, rölentide düzensizlik, gaza bastıkça arabanın yavaşlaması ..... gibi arızalar 1,3 motorlarda oluyor. sebebi gaz ayarlarının düzgün yapılmaması nedeni ile arabanın ana beyin ayarlarının zamanla bozulması.
    bu bozulma sebebi ile araç ilk çalışırken zorlanıyor. ve bir müddet denemeden sonra (3,4 marş bastıktan sonra)hararet müşürü olaya el koyuyor ve aracınız çalışmaya başlıyor.
    piyasada serdar bey gibi ustalar heryerde yok
    ayrıca elimizde bulunan ustalara gidip durumu izah edincede kabul etmiyorlar. üstelik bu usta denen adamlarlada ettiğiniz kavgalar yanınıza kar.
    oksijen sensörünü devre dışı burakıyorsunuz. tekrar söylüyorum sadece benzinde iken bir role ile ayırmanız yeterli
    bu işlem içinde sensörler için özel kablo kullanmanız lazım. çünkü oksijen sensörünün ürettiği elektrik sinyali güçsüz oluyor. üstüne birde role falan kullanınca olay hassas bi hal alıyor.
    gazda iken oksijen sensörü devreye giriyor ve bahsi geçen problemler birdaha yaşanmıyor.

aracım 2002 accent 1,3 mpi
    1 yıldır bu şekilde kullanıyorum
    hiç bir problemim yok kitimde atiker safe fast

14. yasim422

yasim422 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haa şunuda ekley eyim

roleyi taktırmadan önce 1 depo benzinde kullanınki aracınızın beyni kendine gelsin.
    bu problemi yaşayan araçlarda akü sökmek falan çare olmuyor. mecburen bi müddet benzinde kullanmak gerekiyor.
    serdar bey gibi bi usta bulursanız gene gitmeden önce bi müddet benzinde kullanın çünkü aracınızın beyni (ecu) zaten afallamış durumda usta buna nasıl iyi ayar yapsın.

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hiç bir hyundai motorunun bu tip arızaları yok, bu tamamen LPG montajcınızın beceriksizliği ve yanlış tavsiyelerde bulunuyorsunuz. Adam gibi ayar yaptıramayıp oksijen sensörünün bağlantısını kesmek çok hatalı bir hareket. Hatalı karışımdan ötürü soğutma sistemi, üst kapak ve sübap gibi ekipmanlara ciddi zarar verirsiniz.

16. bulut

bulut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=1 width="98%" align=center ="#000000">

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=2 width="100%" height=250 ="#ffffff">

<TD vAlign=top ="text">Arkadaşlar benim promlem çözüldü ancak 2-3 ay gibi süreçte git git gel yapa yapa ancak sorunun neden kaynaklandığını ne usta biliyor ne de ben
    sorun 11 ay önce yapılan ilk ayara dönülerek oldu kutub başı söküldü.ustanın bilgisayarındaki ilk ayar yüklendi.

Benim sormak istediğim obdle cihazı ile 180 lerde ayar yapılırken,(Ki bu ayarda ilk 1-2 dk motor gaz yemiyor)
    bendeki şu an ki ayar 135 lerde bu durum neden kaynaklanıyor.bilen varsa bilgilendirsin
    LÜTFEN...

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=1 width="98%" align=center ="#000000">

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=2 width="100%" height=250 ="#ffffff">

<TD vAlign=top ="text">
    Düzenleyen : bulut

17. bulut

bulut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorumslmlar

18. demirkolh

demirkolh Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey 2005 elentramın regülatör basıncı ve meme capı seciminin ne olması konusunda beni bilgilendririmisiniz lütfen. sabahları benzinde bende diğer arkadaşların yaşadığı sorunları yaşıyorum gazcıma sizin verdiğiniz değerleri kontrol ettiricem.şimdideden teşekkür edirim.

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  20. demirkolh

demirkolh Kayıtlı Üye