Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent 1.3mpi Sıralı Atiker Sabah Zor Çalışma!!!!

'LPG Sistemleri' forumunda Merterak tarafından 1 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Serdar bey söylediğiniz devir düşme olayı bende ayar yapılmadan önce oluyordu ve araç ozaman sıkıntılıydı şuanda tekrar denedim ince ayar yapıldıktan sonra devir düşme olayı filan yok benzinde neyse lpg dede o kalibrasyonun zaten tamamen eşit olması gerekiyor diye biliyorum. Yani lpg ile benzin arasında fark olursa o kalibrasyonu bozuyor. Birde aracın lpg ye geçiş sıcaklığı en ideal kaç derece olmalı benimki 30 du son ayarda 35 e çıkarttılar en ideali kaç olması lazım ben 40 diye biliyorum ama 30 a kadar sıkıntı olmaz zannediyorum.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İdeal sıcaklık 35-40 derece'dir. Gaza geçince devirin bir miktar düşmesi daha makbuldür. Bunun nedeni hava/yakıt oranlarının farklı olmasıdırhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Zaten gaza geçince devir artıyorsa sıkıntı yaşamaya hazır olun demektir.

3. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bilgi için teşekkürler devir artışı yok ama düşmede yok bakalım şuanda araç sıkıntısız önümüzdeki haftalarda sıkıntı olursa tartışırız tekrardan bu konuyu :) Ben gaza geçişi denerken araç tamamen ısınmış şekildeydi ve lpg deydi zaten aracı benzine aldım devri 2.5 e getirdim ve lpg ye aldım değişiklik görmedim bu şekilde denedim.

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşlar araçda şuanda hiçbir sıkıntı yok. Son ayar yapıldığından beri 1600km den fazla yol yaptım konya-izmir uzun yol yaptım. Çalışmada gidişinde bir sıkıntım yok bilginize.

6. SinnerWithGod

SinnerWithGod Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Benim İtalyan Devi Tomasetto sıralı lpg 20 derecede şıp diye lpgye geçiyor şeytan kulağına kurşun hiçbir sıkıntım yok gidişi çekişi aynı benzin.....100 le giderken bilerek benzinden lpgye geçiyorum gram hissettirmiyor...20 derecede lpgye geçtiğinden benzin harcamıyorum gibi birşey......Bu tomasettonun bir özelliğide direk lpgylede çalışabilmesi...usta yaptı sorunsuz çalışıyor fakat sen benzinle çalıştır ilk önce daha sağlıklı dedi ondan böyle ayarladık....bilginize araştırın ....2 gün araştırdıktan sonra Tomasetto taktırmaya karar vermiştim....Piyasadaki lpglerin mekanik parçalarının %70 nide tomasetto yapıyormuş...Brc dahil!!!!!!!!!!!! boşuna brcye 500-600 lira fazla vermeye gerek yok yani.

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Piysadaki bütün lpg kitleri direkt gazla çalışabilme özelliğine sahiptir. 0 derecede 'de gazla motor çalışır ama siz verdiği zararın farkında olmazsınız. Daha önceki yazılarımı araştırın yazdım bütün zararlarını. İdeali 35-40 derecedir.

8. SinnerWithGod

Alınan Beğeniler:
    2
    hiçde birşey olmaz korkma.....kötü doğan brodway motoru 15-20 yıl gram benzin yüzü görmeden gitmiş birşey olmamış..hyundai motoruna düşük derecede veya yalnızca lpgde çalıştı diyemi birşey olacak....işçilik iyi değildir sorun yaşamışsınızdır siz....mezara götürecek değiliz ya..şimdi piasada araba çeşidide arttı..kim bir arabaya 2 seneden fazla biniyor çok nadir...4-5 sene biner satarsın....

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    yazı yazmak için yazmayın, araştırın öyle yazın. bir şeyden korkum yok, teknik bir bilgi veriyorum.

10. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    LPG'nin Türkiye geçmişi 15 seneden azken nasıl 20 yıldır bu araçlar LPG kullanmış acaba?

11. SinnerWithGod

Alınan Beğeniler:
    2
    laf gelişi diye birşey vardır biliyormusun anlarmsıın? lafı sapıtmak ortalığı karıştırmak için yazı YAZMAA......nerde 15 seneden azmış..sen daha ilkokula başlamadan biz murat 131 şahinin arkasına mutfak tüpü atar gerdik ....yaşın yaç kaçıncı araban bu seninde nereden bilecen!

12. SinnerWithGod

Alınan Beğeniler:
    2
    asıl sen yazı yazmak için yazmışsın ....yok düşük derecede lpg zarar verir falanda filan.....lpgnin zararsızımı var herkes lpgnin zararlı olduğunu biliyor ama ekonomik olduğu için kullanıyor......15-20 şahin doğan kullanmış birşey olmamış dedik yanlışmı dedik....kullan gitsin..işine gelmeyen dizel kullansın arkdaş...lpgden memnunum motora iyi yağ kullanırsan hiçde zararı yok...mezara götürecek halin yok arabayı değilmi

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Buradaki yazılarım hakkında böyle bir tespitte bulunmanız çok komik olmuş. Yazdığım yazıya bakın dedim ama siz bilmediğiniz halde iddaa etme yoluna gittiniz. Faz değiştirerek -35 derece sıcaklıktaki gaz direkt olarak motora verilmez, bu zararlıdır. Piyasadaki bütün LPG firmaları bu nedenle gaza geçiş için sıcaklık belirlemiştir. Bunun en ideailide 35-40 derecedir. 3 gün araştırmanız için bol bol süreniz var, aratın forumda dünya kadar yazdık çizdik, sonra bir sorunuz olursa cevaplarız.

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    bu sitede yok senin yasin kac ne biliyorsun yok sen daha bebekken biz bunu yapiyorduk tavirlari yapanlar var... ne alakasi varsa anlam veremiyorum...

15. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşlar araçda halen hiçbir şekilde sorun yok bu saatden sonrada olmaz normalde şimdiye kadar çoktan araç zor çalışmaya başlardı yani olay tamam sorun ayardan kaynaklanıyormuş.

16. Okan Bedir

Okan Bedir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçmiş olsun. Geçen yıl ben de araca lpg taktırdıktan sonra benzer sorunlar yaşamıştım ve Hyundai servisi dahil bir türlü çözüm bulamadılar ve bir sürü gereksiz masrafta yapmıştım. Ama en sonunda sorunun gaz ayarından olduğunu lpg firmasının genel merkezinden gelen yetkililer keşfetti de kurtuldum.

17. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Arkadaşlar Meme boyutunu nasıl öğrenebiliriz?? Dün sabah bende aynı sorunu yaşadım 4 5 marşta anca devir yükseldihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif ilk kez başıma böyle birşey gelmişti gerçi aracım yeni 500 km anca yapmışımdır.. Forumda öğrendiğim kadar sabah akü kutup başını 4-5 saat sökmek için indim ecu değerlerini sıfırlamak adına deneme amaçlı marş basayım dedim birde ne göreyim sorunsuz çalıştı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    bir kaç resim çektim öncelikle doğru yere mi bakıyorum meme çapı için??
    Eğer doğru ise kırmızı ile işaretlğim yerde mi memeler?

Eğer doğru yer ise alt kelepçenin üzerinde 8-12 mm yazmakta yani benim meme 1.2 mi?

Düzenleyen : ukalaboy

18. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    benim bildiğim manifolta giren metal uclar meme oluo sizin gösterdiğiniz değil sanki...

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    8-12 kelepçe ebadı. Kelepçeyi sökünce görebilirsiniz sanırım. Bu araba kullandığınız bu kit ne marka, voltran mı? Rölanti regülatör basıncı nedir?
    Düzenleyen : MSC

20. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Kullandığım kit voltran marka Serday bey doğru bildiniz..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif filtre seti yeni değişmiş durumda 722 km olmuş regülatör basıncı kaç bar bilmiyorum bilgisayara bağlanmadan öğrenemeyiz değil mi kaç bar olduğunu?
    Bu sabahta sorunsuz çalıştı araç benzinde yeni geldim eve biraz motor soğusun kelepçeyi söküp bakacağım ne kadarlık meme kullanılmış..
    ilginize teşekkürler..

Bu Sayfayı Paylaş