Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent 1.3mpi Sıralı Atiker Sabah Zor Çalışma!!!!

'LPG Sistemleri' forumunda Merterak tarafından 1 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkür ederim Serdar bey ben şimdi bu adamlara ilerde emisyon ayarları bozulur memeleri küçültün desem "birşey olmaz abi biz burdayız getirirsin" derler. Ne yapsam bilmiyorum ki...

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Atiker teknik servisten aldığım cevap...

Sn:Koray bey mailiniz için teşekkür ederiz

Aracınızda ilerde hiçbir sorun yaşamazsınız.

enjektör meme çapı 1,7 ile 1,8 olabilir tabi ki bunu daha iyi programın kabul etmesinden anlarız.

Saygılarımızla

Mesaj tarihi :
    09.02.2010

Ad Soyad : koray
    Telefon

Eposta :

Konu : meme çapi

Mesaj : Merhaba, 2008 model 1.4 hyundai getz aracima yaklasik
    bir ay önce fast kit ile lpg dönüsümü uygulandi. Aracima 1.8'lik büyük
    enjektör memesi takildi. Su an bir sorunum yok ama ilerde emisyon ayari
    ile ilgili sorun yasar miyim? Aracimin motoru ile uyumlu enjektör meme
    çapi bu mudur? Tesekkürler, iyi çalismalar.

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Program büyükte olsa kabul ediyor, benim aracımda 2.0 mm meme var :)

Bu sizin aracınızda yol bilgisayarı 100 km 'de harcadığınız yakıtı gösterebiliyor mu?

Eğer gösteriyorsa benzin ile kullanımda ve LPG ile kullanımda okuduğunuz rakamların farkını dikkate alın. Eğer fark yoksa sorun yaşamazsınız. Eğer fark varsa, örneğin benzinde 6 litre, gazda ise 4-5 litre gibi sorun yaşamaya hazır olun. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. tim57

tim57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Meme çapı 1,8 diye biliyorum yanlız regülatör basıncı hakkında bilgim yok en kısa zamanda öğrenirim ayrıca map 2 ayarları çok önemli

6. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

Aracınızdaki lpg ile ilgili tüm ayarları öğrenebilirseniz çok iyi olur ben atikerin bilgisayar programını indirdim pc ye fakat bahsettiğiniz map 2 ayarları nereden yapılıyor bulamadım bağlantı kablosunuda araştırdım 50 liraya buldum ama gerek yok ayarları tam olarak öğrensem o servise gidip önlerine atacağım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

7. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ne yazık ki yol bilgisayarım yok. Ancak aracım ş.içi kısa mesafede 9-9,5 litre benzin yakarken gazda 10,5 litre yakıyor. Ş arası da 7 litre benzin yakarken gazda 8,5 litre yakıyor. Ama sizin bahsettiğiniz yol bilgisayarının okuma değerleri galiba...

8. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bu gün servise götürüyorum aracı lpg yi aktif hale getireceğiz bakalım yapabileceklermi? Fabrika işin içine girdi bu sefer olur inş.

9. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Evet arkadaşlar bugün saat 13:00 dan beri araçla uğraştım ilk başta Atiker fabrikaya gittim tüm durumu izah ettim burada yazan bilgileride aldım kastamonu servisinin yaptığı yolu gösterdim ve buradaki usta o servisi tanıdığını bizzat kendisi o yöntemi gösterdiğini söyledi bana yardımcı olan kişi bütün servislere eğitim veren ustanın ta kendisiydi. Aracı ve lpg yi ayrı ayrı bilgisayara bağladı kaput açıkken motor başında ayarlar yaptı regulatör basıncını değiştirdi daha sonra araca bindik test için bütün sistem araca bağlı şekilde 2 kişi yolda kullanım değerlerini eşitlediler derken aracın ateşlemede sıkıntısı olduğu ortaya çıktı bujiler değişeli 15bin e yaklaşmıştı neyse yetkili servise gittim bujiler değişti araç oradada bilgisayara bağlandı komple checkup dan geçti pc ye bağlı şekilde oradada test e çıktık araçla mekanik ve elektronik herşey kontrol edildi hava filtesi buji ve benzin filtresi değiştirdim. Üzerinden çıkan buji gerçekten sıkıntılıydı ark yapmıştı ve buji bosh marka olmasına rağmen büyük ihtimal yan sanayiydi yeni bosh bujileri takıldıktan sonra araç çok iyi şekle geldi hala benzin le biniyordum araca emisyon ayarları bozulmasın diye. Neyse tekrardan Atiker fabrikasına gittim ustalarla bindik yine ankara yolunda dümdüz :) uzun uğraşlar sonucu sıfıra sıfır her şart altında ayar yaptık aracımda hiçbir sorun kalmadı şuanda çok memnun kaldım lpg performansı çok iyi oldu enjektör sesi çok azaldı geçişlerde tekleme kalmadı boşa atıp stop olayı yok gaza basınca tekleme yok lpg den benzine geçinde devir bile değişiyordu şimdi birbirinin aynısı oldu ve bana çok ilgi gösterdiler hepsine teşekkür ederim. Test sürüşümüz bitip fabrikaya döndüğümüzde Ali Atiker bizi karşıladı (atikerin sahibi ve kurucusu) bana sıkıntımı ve montajı hangi servisin yaptığını sordu bir süre konuştuk Ali beyinde ilgi alakasından çok memnun kaldım tekrar bir sıkıntım olursa geri gelmemi israrla söyleyerek beni uğurladılar ve hiç para almadılar Atiker taktırdığıma şimdi birkez daha çok sevindim benim Atiker tercih ederken ilk başta düşündüğüm olay buydu zaten fabrikası burada sorunumu en iyi burada çözerim diye düşünmüştüm haksızda çıkmadım. Kendime kızdığım nokta şimdiye kadar neden fabrikaya gitmedim diyorum. Birkaç hafta sonra yine yazacağım sabah çalışma problemi tamamen geçip geçmediğini ;) Benim düşünceme göre ve aracın şuandaki durumuna göre hiçbir sıkıntı kalmadı :)
    Düzenleyen : Merterak

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Keşke resimde çekseydiniz. Bende 2.0 olan enjektör memelerimi 1.5 ile değiştirdim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Resim almak hiç aklıma gelmedi. Benim 1.8 lik memeler hala üzerinde duruyor değiştirmeye gerek olmadığını söyledi usta bakalım aradan zaman geçsin sabah çalıştırma sorunu kalmasında memeler isterse 3.0 olsun :D

12. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Karaman a gidesim vardı. Eger lpg taktırmadan yolum düserse karaman a ordan atiker e de gider yerinde atiker taktırız olmazsa. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Düzenleyen : qaan88

13. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bu işin merkezi Konya buyrun gelin :D

14. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    enerji işelrinde konya epey ilerde. Yıllardır güneş enerjisi lideriydi simdi lpg. 8-10 sene sonra da güneş pilleri ile dolu tarlalar olacak oralarda. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif

Düzenleyen : qaan88

15. tim57

tim57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dostum arızanın düzeldiğine çok sevindi hayırlı sürüşler
    Düzenleyen : tim57

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Regülatör basıncı düşürüldü ise meme küçültmeye gerek kalmıyor. Tabii bu durumda da üst devirlerde performans kaybı oluyor, özellikle son süratte.

17. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    evet düşürüldü son hız önemli değil ama yüksek devirde benzinden pek fark göremedim çevre yolundaki testimizde 180 ide gördük 4 kişi daha fazlasıda gerekmez zaten :) bu araçda en ideal hız 90-140 arası daha fazlası güven vermiyor zaten.

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

19. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    burayı anlayamadım...araç durur vaziyetteyken mi..bu oluyor...yol alırken araç lpg ye geçttiği zaman devirde hiç oynama olmuyor bende....sorunsuz çalışıyor araç...?

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş