Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent 1.3 Mpi Atiker Zor Çalışma Sorunu Çözüldü..

'LPG Sistemleri' forumunda Merterak tarafından 26 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. ekspit

ekspit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Biraz geç oldu ama belki başkalarına faydası olur diye yazmak istedim. Bu benzin basınç regülatöründen bende bir sürü masraf ettim , halbuki internetten aratırsanız çıkıyor parça fiyatı 60.00 tl orjinali. Bu parça benzin pompası üzerinde benzin basıncını ayarlayan parça, ben bunu geri dönüş valfi (sanırım kanistere bağlı olan parça)ile karıştırmıştım, ikisi farklı şeymiş. Forumda bununla ilgili birşey denk gelmedi onun için yazmak istedim. Bilgisi olan varsa 3 yerine 6 bar pompa takıldı araca herhangi zarar verirmi? İyi forumlar.

2. metin 3457

metin 3457 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Selamettin ersen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    "Merterak, post: 346683, member: 3600"]Accent 1.3mpi Atiker'de sabah zor çalışma, tekleme yığılma, gaz yememe problemim %100 çözüme kavuştu. Uzun süredir aracımda bulunan soğuk motorda zor çalışma, tekleme, boğulma, gaz yememe, patlama yapmavb sorunların çözümü için resmen lpg ustalarıyla arkadaş oldum ve aynı zamanda Konya da ikamet etmem dolayısıyla gide geleAtiker fabrikasındaki mühendis arkadaşları bile bıktırdım. Ama sorunun çözümüne %100 ulaştım tamamen denenmiş olarak söylüyorum sorun ortadan kalktı tam 2 aydır aracım ikinci marşı istemiyor yarım kontak çalışıyor hemde karda kışta -7 ve -10 derecelerde en ufak bir tekleme vs hiçbir sorunu kalmadı. Aracı her türlü şartta denedim benzin ışığı yanarkende sorunsuz çalışıyor çeyrek depoylada yarımlada her şartta sorunsuz.Uzun süredir uğraştığım epeyi zaman ve para harcadığım çözülmesine inat ettiğim sorunun çözümünü sağolsun Serdar bey in tavsiyeleriyle yendim gerçekten işe yaradı buradan önce Serdar beye ardından tüm forum'a yardımları için çok teşekkür ediyorum. Deneyimimi aşağıda sizlerle paylaşıyorum umarım sizlerin derdinede deva olur. Öncelikle aracın üzerinde bulunan 1.8mm enjektör memelerini 1.5mm e düşürdük ve regülatör basıncını 1.20 bar yaptık aracın kutup başını söküp beyni sıfırladık ve hiç bir ayarını değiştirmeden bire bir kalibrasyon yaptık araç 28 ekim tarihinden beri karda kışta her şartta sorunsuz yarım kontak çalışıyor ve aracın çok ciddi şekilde çekişi arttı torku arttı bu işlem yapıldığından beri sanki farklı bir araç kullanıyorum inanın abartmıyorum iyi yönde çok fazla değişiklikler oldu araca lpg takıldığından beri artış gösteren yağ eksilmesi azaldı. Anladımki araç eski ayarlarıyla bir türlü düzgün verimde çalışamamış şimdi sanki ipinden kurtulmuş gibi rahatladı arabamı yeniden sevmeye başladım atiker de bu işin çözümü kesinlikle bahsettiğim ayarlardan geçiyor deneyin farkı görün diyorum. Konu hakkında varsasoru ve görüşlerinizi elimden geldiği kadar cevaplayacağım. Buyrun 1 Şubat 2010 da açtığım çalışma problemlerinden bahsettiğim ve her yolu denediğim toplucatartıştığımız konunun linki https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=17182

Düzenleyen : Merterak
    [/QUOTE]
    Selamun

3. vedatcanpolat44

vedatcanpolat44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Vi power shell den al yarim depo duzelir ayni sorun bendede vardi..

GT-I9295 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş