Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent 1.3 admira aracına atiker tüp taktıran var

'LPG Sistemleri' forumunda mupo61 tarafından 22 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benim kullandığım kit çok iyi olmasada sorun yaşamıyorum, sorun yaşamaktan korkan arkadaşlar vogas plus yada LPi sistemi taktırsın, bu tür sorunlar yaşamazlar.

2. metinbey05

metinbey05 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Arkadaşlar.. 2004 model 1,3 admire aracıma 31/07/2009 tarihinde ATİKER marka sıralı sistem lpg taktırdım. Aracım 41 000 km. de ve oldukça bakımlı bir araç.. 15 aydır benzinle binmekte idim arabama, ama şimdi hata yaptığımı anlıyorum. Lpg sistemi takıldıktan sonra ustam araca 20,00 TL. lpg aldırdı. Bu yakıtla 40 kmsi uzun yol olmak üzere toplam 110 km. yol yaptım. Ağırlıklı şehir içi ve çok kısa mesafeler olmak üzere ortalama 18 kuruş yaktı arabam ki; şehiriçi mesafenin 18 km. sini usta usta 4000-5000 devirlerde kullandığı ve ben 40 km. lik şehirlerarasını 130-140 km/ saat hızla kullandığım halde.

3. metinbey05

metinbey05 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bence otomobilde ekonominin adı LPG.. Ondada üstad ATİKER... Arkadaşım ben lpg konusunda çok kararsızdım ve bayağı araştırdım. Sonunda Atiker taktırmaya karar verdim çünki Bizim Köyde Bile Servisi Var.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif şaka bir yana bu servis işi çok önemli. Benim arabam 1,3 zaten az yakıyor diye lpg taktırmakta tereddütte isen hiç düşünme arkadaşım çünki bizim arabalarımız şehir içinde çokkkkk yakıyor. Performans konusuna gelince, ben performans düşmesi bir yana aracımın performansının arttığını düşünüyorum.
    Amaaaa işinin ehli bir yerde taktırmalı ve bizzat başında durmalısın. Ben öyle yaptım her aşamasında ben görmeden bir iş yaptırmadım. Başlarının etini yedim tabiri caizse ama çok hoş bir montaj oldu.. Taktırmaya karar verirsen montaja başlamadan ustana söyle arabanı denesin, aracında benzinli iken bir problem olmadığını teyit etsin sonra montaja başlat...

4. ege efe

ege efe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu konuyu görmemişim.benim cevabım burada

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=12472

Düşünme dahi hemen tak.

Usta montaj sonrasında İzmir'de Çiğli Bornava çevre yolunda klima açık 160km yaptı ki bu araç bir daha 160 km görmez ben 110 km araç sollarken yaparım.usta araç sağırlaşmış hiç değilse bazen vitesleri 3500d/dk 4000d/dk arası değiştir dedi.
    Yukarda yazdığım gibi 3kişi +full bagaj ile ki koltuklardada valiz var. İzmir Çanakkale arsı 700km yaptım yokuşlar dahil. Ben çok büyük bir fark görmedim. Aracımı 18 ay 13000 km benzinli olarak kullandım.
    Benim gibi ailemle rahat gideyim bana ulaşımda bir araç olsun diyorsanız. Gerçekten yeterli.LPG de performans farkı olmuyor.

Benzinli olarak son 89lt ile 1321km yaptım yıllık iznimde
    89lt/1321km=0,6737lt oda 100km de 6,73 lt yapar şehir dışı tabi
    Düzenleyen : izmir ege

5. fzthg80

fzthg80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    araç 1.3 benzinde zaten az yakıyor diyenleri anlamıyorum nasıl yakmıyor ya bal gibi yakıyor hatta 1.6 lrda fazla bile yakıyor düz yolda.taktır kardeş hiç endişe duyma sadece takan yerin iyi olması lazım montaj çok önemli bizde hem getz var 2007 hemde 2005 1,6 accent var accentte atiker takılı ş.içinde ortalama 11 litre gaz yakıyor.ona göre hesabını yap.düz yolda 6 litre ile 78 km yol apıyor ortalama(75 e kadar düştügü oluyor 84 e kadar çıktıgı oluyor)

6. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    merhabalar.. bizdede 2004 1.3 admire var...

lpg konusunda kararsız kaldık. benzinde 270-300 arası yakıyor.
    günde ortalama 80 km yapcaz şimdi.. lpg konusunda ne yapsak diye karar veremiyoruz....

aracın degeri ve performansı düşermi acaba ?

7. metinbey05

metinbey05 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Günde 80 km. yapacak bir araca lpg taktırmamak bence bir hatadır arkadaşım.. Km de en çok 14 kuruş yakacağını hesaplayarak, yapacağın tasarrufu var sen hesapla.. Ayrıca performans konusunda şüphe etme eğer ki aracın benzin de sağlıklı ise.Ama daha öncede yazdığım gibi
    USTA ELLERDE MONTAJ ŞART..

Düzenleyen : metinbey05

Bu Sayfayı Paylaş