Arkadaşlar fabrika verilerine bakınca 1.3 ve 1.5 motorlar hemen hemen aynı yakıt tüketimine sahip ama 1.6 motor şehir içi 11,4 litre tüketmesi normal mi? 1.6 Admire kullanan arkadaşlar acaba yakıt tüketimleriniz nasıl fabrika verilerine göre aynı mı tüketiyor?
bu veriler nereden geliyor bence her veriye inanmayın. ilave olarak 1.6 motor emisyon kriteri farklı, daha fazla yakması normal.
8 Yıl otomatik vites 1.6 Admire kullandım.Yakıt tüketimi yaklaşık aynıydı. Ama çoğu zaman bu değerlerin çok daha üstüne çıkıyordum. Kış zamanı Şehir içi 13 lt den aşağısına düşüremezdim.Uzun yolda da Dişli asfalt ile ince asfalt arasında bile bariz yakıt tüketimi artardı. Bulunduğum şehirde zaten yol da olmadığı için tabiri yerindeyse tarlada araba kullanıyoruz üstüne bir de virajlar ve hep rampalar eklenince yakıtı resmen içiyordu. Aracınız ne kadar bakımlı olursa olsun verdiğiniz bu örnek tablo bence de 1.6 otomatik vites modelleri yakıt bilgisi içindir. Manuel viteste ise bu değerler @ai_torcuk Ali Bey in verdiği tablo gerçeğe daha yakındır.
Selamin aleyküm.Yakıt tüketimini tam olarak nasıl hesaplarız.Örneğin yakıt litresi 3.60 28 litre tank 100.8 tlye doluyor.Bir tankla 400 km gidersen 100.8 bölü 400 yapıpmı hesaplayacağız kaç kuruş yaktığını?
evet öyle hesaplanabilir ama daha doğrusu şu şekilde;lpg bittikten sonra depoya yakıt almanız .örneğin 20 tl lik.sonra km yi sıfırlayıp yola çıkmanız .yakıt bittiğinde anlayabilirsiniz.sonra yakıt bölü km
Ama hesap yaptım bir yalnıslık var.Örneğin 450 km 84 liralık lpg ile yaptığında 0.18 krs lpg 3tlden hesaplandığında lpg 3.60 dan 100 tllik lpg ile 450 km de 0.23 falan oluyo.
100 km de 6.2 litre yakmış olur. Klima kapalı,sakin kullanım, 80-90 km hız ile bu değeri yakalamak mümkün.
Şaunda mümkünmü bu veri trde kriz çıkmadan önceydi yalnışlık olmasın ve benim aracım değil forumda bir arkadaş yazmıştı uzun yolda 80 ile 100km arası gitmiş.Bende hiç böyle yakmadı.