Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Abs Nedir ? Nasıl Kullanılmalıdır ? Dikkat !!!

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Oguzz tarafından 5 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

2. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    soruma ilginize teşkkürler.ABSiçin kablo girişi bulunmaktadır derken faal durumda olduğunu kastediyorsunuz herhalde. yani kablo girişi var da sonradan bağlanacak gibi falan değil . kusura bakmayın kafayı ciddi taktım. bir boş alan bulursam hafif bir sürat ile denemeyi de düşünüyorum.

3. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Serviste ABS li ve ABS siz araçların kampanaları karşılaştırdık ve önlerde bulunan ABS kablo girşinin ABS li kampanalı araçlarda Aktif olarak bulunmaktadır.

Kampanada ABS görev yapıyor!

4. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sayın H.Şahin teşekkür ederim.

5. Adanus01

Adanus01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Paylaşım için teşekkürler...

6. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hyundai accent era'ların hepsi 4 tekerlek ABS + EBD sistemine sahip'tir.
    arkalar ister disk olsun ister kampana olsun farketmiyor.
    çünkü sensörün bununla bir alakası yok.
    motor kaputunu açın bakın ABS sistemine üzerinde 4 kanal olduğunu anlayacaksınız her lastiğe farklı sensör gidiyor tani 4 tekerlekten ABS'li.

7. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

8. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abs de duruş uzuyorsa el firenini çekin duruş birazdaha kısalır ama manevra yapğamazsınız bilginiz olsun bu benim düşüncen tabiki

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    el freni cekilecekse abs e ne hacet var!

Abs sehirişi için değil, yuksek suratte ani fren yapıldıgında devreye giriyor. Sehiriçinde abs 1000 de 1 anca devreye girer. Çünkü devreye girmesine gerek kalmadan arac durur. Abs li aracta asla yapılmaması gerekn bir sey elfreni ile durmaya calısmak. Abs tekerler kitlenmesin diye icat edilen bir sistemken el freni ile tekerleri kitlemek aracı daha kısa süre durdurmaz.

Düzenleyen : qaan88

10. Dacic

Dacic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ABS devredeyken yavaşlıyamıyosak vites düşürsek ?

11. mehmet38

mehmet38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yeri gelmişken sorayım arkadaslar bi kackez anı firen yaptım tak tak vurdu ama pedal sertlesır demısler fakat yumusadı sankı araba durmuyomus gıbı hıssettım sımdı anı firen yapmaktan cok korkuyorum normalmı ben daha once abslı arac kullanmamıstım

12. eracı07

eracı07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar abs ilk başta sıkıntılı olarak görülsede belli bir km yaptıktan sonra anlayacaksınızki abs ciddi kazalarda büyük koruma sağlamaktadır. abs frenler frene basınca yavaşlamaktadır. hemde disk frenden daha çok yavaşlamaktadır. Ancak disk frenlerde olduğu gibi tekerlekleri ve direksiyonu kilitleyip arabayı kaydırmak yerine tekerlekleri ve direksiyonu kilitleme yapmamakta, fren halinde iken dilediğiniz gibi arabayı kontrol edebilmektesiniz (yani boş alana kaçabilmeniz çok olanaklı birebir başıma geldi.)
    dikkat edilmesi gereken başka nokta abs ler arka frenler ile birlikte kullanılmaktadır. %80 ön frenler çalışırken %20 arka frenleri devreye sokmaktadırki bu durum arka frenleri oldukça yıpratmaktadır. Siz siz olun bu durumda hiç bir servise güvenmeyin arabanız 60.bin km ye geldiğinde özellikle arka kampana ve diskleri kontrolünü yaptırınız.
    yanlış anlaşılmasın benimkiler her iki ayda servise girmiş olmama rağmen anamur yolunda arka frenim patladı o kadarki kampanalar bitmişve yağı tutan bir malzemevar o patlayınca fren yağı komple boşalmış (freen yağının içinde hareket ettiği borunun bir ucu patlak ise frenler yeteri basınç olmadığından komple kullanım dışı kalıyor.)
    Allah göstermesin böyle bir olay geldi başınıza diyelim ve dağ başında frensiz kaldınız. ya çekici çağırın yada mümkün değil ise yağın boşaldığı kısmı bulun borunun ucunu kapatın eğer yağ tam boşalmadı ise diğer frenler aktif olacaktır.)

Ayrıca hızınızın oldukça yüksek olduğu bir anda frene bastınız ama abs fren olduğundan araba devam etmekte yeteri yavaşlama sağlanmadı ve sizin başkaca kaçacak bir boşlukta yok bu noktata unutmayınki el frenini kontrollü çektiğinizde arka tekerlekler aynen disk fren gibi tepki verecektir.
    Hepinize kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
    Açıkladığım konular herhangi bir uzmanlığım olmadan birebir yaşayarak tecrübe edildiği kadarı ile sizlere aktarılmıştır.

bu arada aracım clio hb 2008 ancak yeni 2. el era 1,6 aldım henüz kullanmak nasip olmadı ama abs yok bakalım nasıl olur.
    Düzenleyen : eracı07

Bu Sayfayı Paylaş