Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

abs ışığı

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda mucahit_41 tarafından 21 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

1. mucahit_41

mucahit_41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mücahit akarsu
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    merhaba arkadaşlar.1.3 2004 gls getz aracımın geçen hafta abs ışığı yandı.bilgisayara taktırıp baktık sağ ön tekerde abs okuma problemi var dedi ve sildi.tekrar yanarsa abs okuyucu değişecek dedi.ışık bir gün yanıyor bazen sönüyor.ama iki gündür yine yanıyor.bilgili olanların yardımını rica ederim.ne yapmam gerekir ve bunun maliyeti ne kadardır tahminide olsa...herkese teşekkürler şimdiden ve hayırlı sürüşler kazasız belasız....saygılar....

2. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    konuya çok daha vakıf arkadaşlar detaylı bilgi vereceklerdir. bazen yanıp sonra tekrar sönmesi bir kontak problemini gösteriyor. öncelikle davlumbaz içinde sensörün soketi var. sensörü ve kablosunu kontrol edebilirsiniz. kırık, ezik gibi durumlar olabilir. daha sonra ABS merkezi üzerindeki soketin tam oturduğuna bakın. klipsi atmış gevşemiş de olabilir. beceriniz varsa soketlere kontak sprey işlemi yapın. malum ki kıştan çıktık ve aracın bazı soketleri oksitlenme sonucu bu tarz arızalar verdirebiliyor. ışık söndüğü zamanda aracı çalıştırıp ABS sensör kablosuyla da oynayarak kabloyu test edebilirsiniz. yine bilginiz varsa multimetre cihaz ile sensör ölçülebilir.

buraya bir bakın ABS Brakes Troubleshooting - How to Troubleshoot Anti Lock Brakes Problems - Popular Mechanics

3. mucahit_41

mucahit_41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mücahit akarsu
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    çok teşekkür ederim Atalay kardeş gerçekten çok yardımcı oldun.mutlaka dediklerini bu akşam iş çıkışı uygulayacağım.tekrardan çok sağol.saygılar

4. mucahit_41

mucahit_41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mücahit akarsu
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    arkadaşlar abs ışığımı hafta sonu hallettim.epey uğraştırdı ancak sorun abs sensörünün kablosunda imiş.kablo bir yerden kopuk ve temassızlık yapıyormuş,direksiyonu çevirdiğim manevraların bazılarında kablo temas ediyor ve ışık sönüyormuş.sensörü takım olarak 100tl ye aldım ve işçilikle 150tl gibi bir rakama hallettim.Ayrıca sensör değişmeden evvel abs çok duyarlı değilmiş,sensörü taktırdıktan sonra abs çok daha iyi fark etti ve şuan çok memnunum.herkese hayırlı günler.belki yararı olur....

5. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    sevindik çözüldüğüne :RpS_thumbup: kazasız belasız inşallah. haftasonu ben de kendim hallettim söktüm taktım abs sensör ve aks abs halkasını. 78-TL'ye orjinal MOBIS buldum. 2 aydır hız yapmıyor ve frene basmıyodum korkudan. şükür halloldu.

6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    hayırlı olsun güle güle kullanın

Bu Sayfayı Paylaş