Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

99 otomatik elentra otomatik şanzuman boşa atma arızası

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda SERKANCTN tarafından 16 Şubat 2014 tarihinde açılan konu

1. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar99 model 1.6 otomatik elentram var son zamanlarda sürekli olmasada arasıra araç hareket halinde iken vitesi boşa atıyor boşa attıını birden devrin yükselmesinden anlıyorum ayağımı gazdan çekip tekrar bastığımda vitese tekrar geçip devam ediyor ilk başlarda çok nadir olan bu sorun şimdilerde sıklıkla tekrarlamaya başladı ve ben nerde acaba yolda kalırım diye korkuya kapılmaya başladım. Arızayı daha çok gaza birden yüklendiğim durumlarda yapıyor mesela geçen kırıkkale ankara yolunda biladeri hava alanına götürürken araç sollamaya çıktım rampa çıkarken birazda gaza yüklendim sol şeritteyim birden boşa attı arkamdan millet zaten kaptırmış geliyo bi kaç gez gaza ayağımı bas çek yaptım öle vitese geçti kendimi nasıl sağ şeride attığımı bilemedim.Allah korusun kazada gelebilir başıma. Lütfen yardımcı olun akıl verin ankarada kimi tavsiye edersiniz. Malumunuz piyasadaki bi çok usta işini ehliyle yapanları istisna tutuyorum otomatikle ilgili sıkıntıdan gittiğinizde direk şanzıman açmaya yöneliyor . En azından kardeş şanzuman açılacak dediklerinde neleri denemiş olmalıyım bu arızaya dair varmı başına gelen bu sorunu çözen birileri lütfen yardım edin google da bi kaç konu buldum forumlarda okudum ama çözüme dair bişey göremedim. Cevaplarınız bekliyorum yardımcı olan olamıyan herkeze şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlıcakla kalın son olarak ankarada bu iş için kimi önerirsiniz.

2. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyi pazarlar. Arızanızı kontrol etmeden bulmak nihayetinde zor. Ancak arızayı en basitten zora doğru gitmekte arayabilirsiniz. Bu arıza sadece "D" konumunda oluyorsa, aracınızı 2. viteste bir süre kullanarak arızanın oluşup oluşmadığını kontrol edin. Ayrıca Od tuşunu kapatarak da kontrolünüzü yaparsanız arızanın tanımını daha kolay yapabilirsiniz.

3. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Sanki bu olay bende de Era varken başıma gelmişti. Birden devir yükseliyodu araç yavaşlıyodu. Ama ben o gün benzinden mi oldu ki acaba dedim farklı yerden almıştım. Sonra serviste baktırdık hiç bi sorun çıkmadı. 2 kere falan olmuştu bende... Bilmiyorum ama otomatik viteste bazen hatalar yapıyoruz. Mesela eskiden ben önce P ye atardım sonra el frenini çekerdim. forumda sonradan öğrendim önce N sonra el freni sonra P ye almak gerekiyomuş. Aracınızı bir an önce bence servise götürün. Bu işin şakası olmaz. Uzun yolda özellikle çok tehlikeli olabilir...

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Tolga bey od tusum surakli kapali bu olay basima hep D konumunda geldi bide dediginiz gibi 2 nci vitesi kullanarak deniyecegim eger 2 dede yaparsa sorun ne olabilir veya ikide yapmazda sadece Dde yaparsa sorun ne olabilir bi filriniz varmi acaba

U8800 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

5. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Merhabalar. Od kapalı dediğim off konumunda olarak kastetmiştim. Arızayı yukarıda da belirttiğim gibi en basit olasılıklardan başlayarak arayın deirim. Şimdi, eğer arıza sadece "d" konumunda yaşanıyorsa, arızayı vites kolu seçicisinden başlayarak arayabilirsiniz. D ile N yakın olduğundan D konumunda iken vites kolu arıza yada sorundan dolayı kendini N konumuna atıp tekrar eski haline geliyor olabilir. Aracınız sanırım enjeksiyonlu. Normal şartlarda Od devrede (yani ışığı yanmıyor iken) iken ayağınızı gazdan çektiğinizde motor devri rölanti seviyesine kadar geriler. Siz tekrar bastığınızda araç sanki boşta gidiyormuş gibi bir an için devir yükseltir sonrasında aracın hızına uygun bir devirde sabitler. Bunun kontrolünü ise gaz pedalı ile kumanda edilen (muhtemelen) bir sensör ile gerçekleştirir. Bu sensörde yaşanan bir aksaklık soruna neden olabilir.

Bütün bunların kontrolü sonunda sorun yoksa, vites kutusu açılmadan beyin arızasına bakılmalıdır. Çok ciddi bir masraf olacağını düşünmüyorum ama, vites kutusu içerisinde bir arıza olduğunu dülük bir ihtimal gibi.

6. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Umarim dediginiz gibi vites kutusunda bi sorun yoktur. Arkadaslar ankarada tavsiye edebileceginiz bi yer varmi bu isi hakkiyla yapan bi usta bilen varmi. Ayrica tolga bey bi kac yerde sanziman yag filtresindende kaynaklanabilecegi yaziyodu benim yahim ve filtrem 1 bucul sene kadar once degismisti bole.bi sebep olabilirmi acaba

7. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ne yazıkki Ankarada tanıdığım yok. Filtreden yapma ihtimali olabilir. ayrıca yağın eksik olması da bu arızaya sebebiyet verebilir. Öncelikle yağın miktarını ve yağın rengini kontrol etmelisiniz. Filtre ve yağ değişiminde km ve yağın ömrü önemli. Dediğim gibi...basti olasılıklardan hareket ederek sorunu çözmeye çalışın derim.

8. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Tesekkurler tolga bey arkadaslar usta tavsiyesi olan varsa bekliyorum bilginiz olsun

9. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    tolga bey sizin dediğiniz gibi aracımı O/D açık yanı ışığı yanar iken kullanarak denedim o pozisyonda vitesten atma olayı olmadı O/D yi kapattığımda yani ışığı söndüğünde kullanırsam vitesten atma yapıyor . Siz ce bi sebebi olabilirmi bu konu da başka fikri olan arkadaş yokmu fikirlerinizi veya tecrübelerinizi bekliyorum arkadaşlar

10. handsome951159

handsome951159 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAHİT BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Serkan bey, sorun çözüldü mü yada nasıl çözdünüz, çünkü aynı sorun bende de war. Sorunu nasıl çözdüğünüzü söylerseniz birçok kullanıcıya yardımcı olursunuz. Tşkler.

11. CEHENNEM

CEHENNEM Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    no name
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    arkadaşlar konu halen güncel mi bilmiyorum ama benimde 98 hyundai accent 1.5 gls o.v aracımdada bahsettıgınız arızadan var. yaklaşık 1.5 yıl oldu arabayı alalı ve bu arıza aldıgımdan beri var. bende arabayı kırıkkalede bir ögretmen abiden aldım orda baktık ettık bır arıza oldugunu anlayamadık tabi alış satışı yapıp yola cıktım elmedagı cıkarken gaza yuklendıgımde bi anda vites bosa dustu devir yukseldı araba yavasladı gazdan ayagımı cektım sonra vites gectı gaza basıp devam ettim. aldıgım kişiyi aradım ben bilmiyorum bende yapmıyordu dedi geçiştirdi konuyu.
    bende ankarada servise götürdüm cihaza bagladılar 4.vites arızası var şanzıman inecek 3000 - 4000tl tutar dediler. sonra ozel bir şanzımancıya goturdum oda test suruşu fln yaptı 2000 3000tl tutar dedı bu kadar parayı verecek durumum yok. 1.5 senedir boyle kullanıyorum aracımı. normal suruşte pek yapmıyor arızayı ama gaza aşırı yuklenmelerde yapıyor.
    siz sorununuza çözüm bulabildiniz mi acaba anladıgım kadarıyla aynı arızayı yaşıyoruz.

Bu Sayfayı Paylaş