Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

99 Accent 1.5 Benzin+LPG hararet sorunu

'LPG Sistemleri' forumunda akaraoz tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Conta yandığında illaki "su yağa karışacak" diye bir kaide yok, zaten öyle bir şey olsa egzosttan beyaz duman atar, eğer araç bir kere su kaynattı ise conta yanma ihtimali %99, conta yanmadan kolay kolay su kaynatmaz, Fan meselesine gelince kontak kapandığındasu devir daim yapmadığı için fanın çalışmaması çok önemli değil, genelde aküyü korumak için yapıyorlar, bu durum başka markalarda da mevcut. Eğer Ümraniye tarafına yakınsanız gelin gösterelim....

2. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çoşkun Bey, anladığım kadarıyla bu durumda sizin görüşünüz "contanın yanık "olduğu yönündeeğer hararet yaptığında aynı zamanda suda kaynatıyorsa contanın yanma ihtimali %99 doğrumu anlamışım.

3. Misafir

Misafir Guest

Hararetin devam etmesi ve kaynama beni bu yönde düşünmeye zorluyor, aksi takdirde su tamamlandıktan sonra hararetin kesilmesi gerekir.Eğer kesilmiyorsa conta yakmanınharicinde kalan ihtimaller radyatör kapağının termiğinin bozulması, su kaçağının devam etmesi, devir daim pompasının arızalı olması, radyatörlerin tıkalı olmasıgibi arızalardır, son olarakda termostat açmıyor olabilir, bu da kuvvetle muhtemeldir. Ancak bu gibi durumlarda soğutma suyu bu nedenlerden dolayı eksilerek motor hararet yapar ama işin içine suyun kaynaması girince olay değişiyor. Şöyle bir deneme yapabilirsiniz, araç hararet yapmaya başladığında radyatör suyunu kontrol edin, su olduğu halde hararet yapıyorsa bu contanın işi yok su eksiltmişse yukarda bahsettiğim arızalardan biri mevcut, yani hararetyaptığında radyatördeki su eksik'mi değil'mi...

4. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sanırım sonuca yaklaşıyoruz..Dün yani ikinci hararet yaptığında kaynama yoktu ama radyotörden su eksiltmişti çünki takviye yaptık. hararet düştü ve yola devam etim.Gittiğim 5-6 km de de zaten hararet o kadar artmadı..

5. Misafir

Misafir Guest

Bu durumda önce gözle kaçak kontrolu yapmak lazım, eğer su kaçağı yoksa o zaman geriyeşu ihtimaller kalıyor.

1- Eğer termikli tip ise radyatör kapağı arızalısu ısındığında kapağıniçindeki termostad kaçırıyor
    2 - Termostad açmıyor, ancak bu durumda radyatördeki su bariz bir şekilde eksilmez, ancak termostadtam açmıyor olabilir, bu durumda su tam olarak devir daim yapamaz ve hararet yapar.
    3 - Radyatör tıkalı olabilir.

Bir test daha yapalım, motor ısındıktan sonraradyatörün giriş (üstteki)ve çıkış (alttaki)hortumlarını kontrol edin ve aralarındaki sıcaklık farkına bakın, eğer bariz bir fark varsa radyatör tıkalı olabilir, aynı şeyi termostadın giriş ve çıkışlarındada deneyin aralarında sıcaklık farkı varsa termostad arızalı demektir.Bir de her ihtimale karşı radyatör kapağını değiştirin.

6. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çoşkun Bey, Bu değerli bilgileri verdiğiniz ve benimle paylşatığınız için çok çok teşekkür ediyorum.Dediklerinizi deneyip sizinlede neticeyi paylaşacağım..sAYGILAR..

7. eko3580

eko3580 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle doğru.hararet yapan bir hyundai ile bende karşılaşmadım.senin lpg sisteminde uygunsuz galiba.

8. Baracuda

Baracuda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşım senin sorununun kesin çözümü şudur ne çeşit lpg sistemi kullanıyorsun bilmem ama diyaframında problem var bir baktırsan iyi olur problemin ortadan kalkacak ve bana teşekkü edeceksin iyi günler.Aynı zamanda Çoşkun beyin yani toprağımın dedikleride bu sorunuda etkilidir. ama en önemlisi diyaframında problem. Conta parlamısı ise apayrı konudur bunu zaten ölçtürebilirsinki inşallah böğle birşey değildir.
    Düzenleyen : Baracuda

9. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar Merhaba,

Aracın hararet sorunu vardı bir çok arkadaş bana yardım olmaya çalıştı.Allah hepsinden razı olsun..Çok çok teşekkürler.Sorun radyotör peteklerinin tıkalı olmasıymı..Şişletince (Şişleme 50 YTL) sorun bitti.Yeni sorunlar var..ekte yeni bir konu açtım onlarad ayrdımcı olursanız çık sevinirim.Saygılar..

Bu Sayfayı Paylaş