Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

98 accent calışmıyo acil yardım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ceyrancı tarafından 9 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arabam hala calışmıyo soğuk havada arkadaşlar

2. Misafir

Misafir Guest

Marş dişlisi'mi sıyırıyor acaba, marş motorunun üzerinde'ki yuvarlakbir parça var, marşa basmadan evvel onun üzerine pense ile bi tıklasana bi...

3. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çoşkun abi böyle bi parca görmedim ki ben çoşkun abi ama motora hareket veren marş motoru buna benzemiyoki peki bu resimdeki marş motoru tam olarak nerelerde ve bu marş motoruna trıger kayışı takılı olan değilmi ben mi yanlış biliyorum resimdeki birazcık farklı bişey sanki çoşkun abi

4. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ya deneyimli arkadaşlar yardımcı olacak kımse yokmu fikirlerinizi bekliyorum

5. Misafir

Misafir Guest

Triger kayışına hiç bir şey takılmaz zaten koruma kapağının altındadır, bahsettiğin kayış ise şarj dinamosunu çevirir, marş motoru daha arkadadır...resimde görülen kayışta V kayışı diye geçer, triger gözükmüyor.

6. ATMACA

ATMACA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,

Buna benzer problemle 3-4 aydır bende yaşıyordum.Çalışan arabayı bir yere bırak bir daha marşa basılmasına rağmen çalışmıyordu.Veya bir süre sonrahiçbir şey olmamış gibi araç normal şekildeçalışmasınadevam ediyordu.Tamda memlekete gitme arifesinde arızanın nedeni çözmeye uğraşıyordum.BursaŞentürklere götürdüm.Tabii çalışan aracın arızası teşhis edilirmi edilmez.En son aküden yapıyor denilerek akü değiştirme tavsiyesi ile hoş akü ucuz olsa değiştirecektim.Servisten ayrıldım.Ama notlar arasında arızanın teşhis edilebilmesi için yerinde görülmesi gerektiği notu vardı.Ben tanıdık elektrikçiden akü pazarlığı yaptım.Değiştireceğim sırada aklına niye değiştiriyorsun sorusuna karşılık durumu anlattım.Akü ölçüldü.Problem yok denildi.Neyse birde akü masrafından kurtulmuş oldum.Daha sonra marş motorundan yapar denildi.Söküldü,temizlendi.2 hafta öncesine kadar çalışan araba haftaiçiakşam yine çalışmadı.Evvelki cumartesi gezici servisi çağırdım.Hoş arıza tespit cihazı çalışmadı ama arıza teşhis edildi.Geçen hafta da parçayı değiştirdik.İnşallah bir daha bu ve buna benzer arıza problemi yaşamam.
    Aynı zamanda diğeraraç sahibi arkadaşlar hiç bir arıza problemi yaşamazlar.

Bu arada arabam 2000 model 1,6 eski kasa elentra

Arızanın sebebi:KRANK MİLİ SENSÖRÜ'den kaynaklanmakta imiş.

Umarım faydalı bir bilgi olmuştur.

Kazasız günler,hayırlı ramazanlar dilerim.

Herşey gönlünüzce olsun.
    Düzenleyen : ATMACA

7. lastguardian

lastguardian Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendede aynı sorun var tamircilere 3 , 5 verip kısa süreli tamirlerden bıktım yetkili servise vericemartık ne kadar giderse çünkü son çözüm olarak görüyorum

8. ATMACA

ATMACA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben toplam
    60 gezici servis gidiş geliş + 20 işçilik+60 oarça parası olarak yaklaşık olarak 140 Tl vermiş oldum.Krank mil sensör değişimi için.

9. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar arabamın sorunu galıba dispiratör kapağından içindeki kömür tozundan cıktı çünkü dispiratör kapagını cıkarıpkuru bezle temizledim ve kontak uclarına yanı bujilere ateşlemei göderen kısmıda zımpara ile temizledim ogun den beri hiç çalışmamazlık yapmadı yardım ve yorumlarınız için teşşekürler

10. himmetce

himmetce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <DIV =msg style=": left; OVERFLOW: auto">MERHABA ARKADAŞLAR 2000 MODEL YUMURTA KASA ACCENT LPG Lİ ENJEKSİYONLU. ARKADAŞLAR SON 2 HAFTADIR ARACIMDA DURURKEN YADA HAREKET HALİNDEYKEN STOP ETME VE ÇALIŞMAMA SORUNUM VAR BUJİ BUJİ KABLOLARI KRANK SENSÖRÜ ARIZALI DEDİLER DEĞİŞTİRDİM ANCAK YİNE YAPIYOR.ENJEKTÖRLERİN KLİPSLERİNİ ÇIKARTIP OKSİTLERİNİ TEMİZLEDİM ÇALIŞTI ANCAK YİNE YAPTI.BU GÜN BİRKAÇ KEZ STOP ETTİ YİNE BAĞLANTI YERLERİNİ AÇTIM KAPADIM (ENJEKTÖR,SENSÖR V.B.) ÇALIŞTIRDIM.EN SON AKŞAMLEYİN EVE DÖNÜŞTE STOP ETTİ BİR DAHA ÇAIŞTIRAMADIM.ARIZAYI ELEKTRONİKÇİLER BEYNE CİHAZ TAKIP OKUTARAK SİLDİRİNCE ÇALIŞIYOR ANCAK YENE YAPMASI BİR KAÇ SAATİ GEÇMİYOR.AKŞAMDAN BU YANA BU KONUDA ARAŞTIRMA YAPIYORUM.YARIN SERVİSE GİDECEĞİM SİZCE ARIZANIN SEBEBİ NE OLABİLİR? SELAMLAR

11. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Öncelikle küçük harf kullanmanız forum için daha iyi olacaktr

LPG ile ilgili bir sorun varmıdır?Buna baktırdınızmı?

Servise gitmeniz iyi olacaktır.Konyada İRENT otomotivin iyi olduğunu duymuştum

Bu Sayfayı Paylaş