Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

98 accent calışmıyo acil yardım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ceyrancı tarafından 9 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    resimleri gönderdim serdar bey

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey denemedim ama arac şuan calışıyo soğukta calışmıyo bazende şöyle olaylar oluyo aracı calıştırdım evin önkapısını acıp cıkacam arac calışıyo arabaya binip geri vitese aldığımda gazdan ayamı cekince stop ediyo tabi sonra calışıtırması daha zor oluyo sonra birinci vitese takayım diyorum yine ayım diyorum bi adım atmadan tak stop ediyor bidaha dahada zorlasıyo calışması neyse aracı tekrar yerine birakıyorum hava birazdaha isininca yani 1 saat sonra aracı calıştırdığımda bir krede calışıyor ve 1saat önceki aksaklıkların hiçbirini yapmıyor bence aracım belibi sıcaklığı görunce calışıyor bu sıcaklığı gören biyermi var arabada bide arabam calıştıktan sonra o gün içersinde nekadar dur kalk yapayım sorunsuz calışıyor

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey pek diyemem cunku ilk arabam bu ve arabayı alalı bi buçuk sene oldu bu karburatörcuyu bi tanıdığım tavsiye eti tavsiye eden abimde yıllardı buna giderim falan muhabeti yaptı ona götürdüm 1 gün arabayı bıraktım ama bişeyi yok karbüratoru tekrar söktüm temizledim ayarını yaptım dedi bide rolenta telimi kablosu oksit yapmış onu temizledim dedi arabanın benlik bişeyi yokturdedi arabayı aldım birekek evde 2 gün hiç dokunmadım 2üncü gün sabahı calışmadı yıne aracım şu işlerim biraz düzelteyim zaten cekhap yaptırcam serviste ama bu zamana kadarda benim yapabilcem bişey varmı onu bulma calışıyorum serdar bey

6. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    tekirdağ merkezde oturuosan yeni sanayide caminin karısında karbüratörcü kadir usta var ona gitmeni öneririm eski aracımızı ona götürürdük...

7. ugurcu

ugurcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba aracınızın bujilerini değiştirtmeniz yeterli olacaktır gibi görünüyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

8. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    uğurbey bujiler yeni zaten hanı kararıyo filan diyonuz ya bujileri cıkarıp temizleyip ısıtıp taktığımdada calışmamızlık yapıyor bu aracın soğuga karşı bi garezi var sıcakta calışıyor sorun yapmıyo yanı

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Stop etmesinin nedeni hava/yakıt karışımıdır. Motor Sıcak-Soğuk çalışma arasında hava/yakıt karışımını ise jigle sistemi ile ayarlamakta. Büyük ihtimalle jigle sisteminde bir sorun var. Çağlar arkadaşımızın önerdiği ustayada göstemenizde yarar var.

10. Misafir

Misafir Guest

Sorun hala devam ediyorsa şu yöntemi kullanın, elektrikçi olduğunuza göre penseniz muhakkak vardır, marşa basmadan evvel bujilerden birinin başlığını çıkartın, başlığın plastik kısmını sıyırın, içindeki metal kısmı şase alan bir yere yaklaşık yarım santim uzaklığında tutun, bu arada biri marşa bassın, bakın bakalım buji kablosundan şaseye atlama yapıyormu, eğer yapmıyorsa distribitör kapağını söküp içinde nem var'mı kontrol edin, eğer yoksa buji kabloları özelliğini kaybetmiş demektir..
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

11. Misafir

Misafir Guest

Bu arada aracın karbiratörlü değil'mi...

12. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi aracım karburatorlu dur bide senin dedin şeyi motor ustası hepsini bujilerin hepsini cıkarıp denedi onlarda sorun olmadığınıda söyledi ya zaten araba bikere calıştımı bidaha sorun yaratmıyoki yani ateşlemeyle alakalı değil ama diger arkadaşın dediği otomatik jiklede olabilr gerci karbüratorcu usta jiklede problemyok calışıyo demişti ama benim aklımada o geliyo cunkü ilk kontağa bastığımızda otomatık olarak jikle calışıp benzin basıyo rahat calışması izinde benzini ısıtıp yakıyo yanlış bilmiyosam öyle calışıyo otomatik jikle coşkun abi tabi bide abi diğer msjlarımı okursan arabamla olan detaylı bilgileri verdim her yanıtta acıklamada yaptım yardımın için sağol abi ama sankı aracın soğuk oldunu ve calışmaması gerektinin sinyalını veren bi sensör var galiba cunku sıcağı görünce (güneşi) tek kontakla calışıyo sızce varmıdır öylebi sensör coşkun abi yada arkadaşlar

13. Misafir

Misafir Guest

Böyle bir sensör ilk defa duydum, olacağınıda sanmıyorum, o zaman soğuk havalardamotoru hiç bir zaman çalıştıramazsın.....Jigle'nin görevi motor soğuk'ken hava klapesini kısıp hava miktarını düşürerek zengin karışım meydana getirmektir...usta hangi yöntemle kontrol etti bilmiyorum ama motor sıcakken bunu test etmenin yolu jigle dıyaframına soğuk su dökerek soğutup devreye girip girmediğini test etmektir...Yapacağın şey.

Motor soğukken hava filitresini sök, karbiratörün ağzındaki klapeye (kelebek - ters "U" şeklindeki borunun altında bulunan düzparça))bak bakalım kapalı'mı açık'mı, eğer açıksa jiglen çalışmıyor demektir, itebiliyorsan elinle klapeyi kapa yada elinle karbiratör'ün ağzını kapa, çok az bir açıklık kalsın ve tekrar marşa bas....bunu bir dene.

14. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi dediğin doğru olabilir kafama yatı yarın sabah calışmazsa ilk yapaycam o olacak abi emin ol elimde zaten malzemem var acayım bakayım peki hava filitresini ve karburatorun üstünü sokunce tekrardan karburator ayarı istemez dimi bi de o kilepe kapalı yada acık oldunu nası anlıcaz kanal yada hortum girişimi gözüküyo yada kapalıysa resimdekigibi olması gerekiyo coşkun abi

15. Misafir

Misafir Guest

Bu'da dip gaz yapıldığı zamanki hali, yani tam gaza basılmış hali (gaza bastıkça bu kelebek açılır)...filitreyiçıkardığın zaman altından karşınabu görüntü bu çıkacak, başka yerleri sökmene gerek yok yani...

16. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tamam coşkun abi söylediklerini denecem en yakın zamanda ben mesaj yazarım bilgilendirim abi yardimin için sağol

17. Misafir

Misafir Guest

Ayıpsın, meslekdaşız,Haydarpaşa endüstri ve meslek lisesi elektrik bölümü 77mezunuyum....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

18. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi bu sabah araba yine calışmadı dediğin karburatörun kilapesine baktım kapalıydı sonrakarburator kapanıtaktım ara gaz vererek pedala kokune kadar bastım calıştı ama gazdan ayamı cekince gaz yemiyo gibi oluyo ve stop ediyo tekrar calıştırdım yine gazdan cekince durcak gibi oluyodu gaz vererek motorun ısınmasını sağladım ısınınca bidaha stop etmedi abi yorumunu bekliyorum

19. Misafir

Misafir Guest

Karbiratör kapağı dediğin şey ne'ki....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

20. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi karburatörün öütünde yokmu hava filitresizle bağlantılı plastık siyah bişey iste onu dedim kapağı olarak abi

Bu Sayfayı Paylaş