Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

97 yumurtam çok mu yağ eksiltiyir

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda vtec41 tarafından 9 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Kullanim sekline gore yag yakmasi normal olabilir ama bana ilginc gelen 4000 kmde yag nasil o kadar kirlendi

2. vtec41

vtec41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    oğuzhan dönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Aracin periyodik bakimi geldi bu hafta değişecek yagi suanki 12bin kimlik yaklasik

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Bence yağı değiştirin derim rengi bayağı koyulaşmış değişimde magnatech 10w40 ile katkı koyup öyle deneyebilirsiniz külbütör kapağındaki yağlar ise külbütör contasından olabilir.

4. vtec41

vtec41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    oğuzhan dönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kardeş sanki boyle 2-3 gün önce kacirmis yagi orda kurumuş yağ ama kendmi bldim bileli öyle duruyor orasi acaba bi problem yaratirmi

5. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    yaratmaz oradan zaten oradan eksiltme yapmaz sanırsam daha önceden terleme yapmış silip kontrol edebilirsiniz ne aralıklarla kaçırdığını eğer sizi rahatsız ediyorsa değişitirin benim aracımdada aynı terletme var ara ara kaputu açınca siliyorum

vtec41 bunu beğendi.
  6. vtec41

vtec41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    oğuzhan dönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Saolasin

7. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Motor yağ katkısının bana göre asıl babası NNT Bor Power'dır. yağ değişiminde 3 - 3,5 Lt'ye 250Ml. ilave edilir. üzerinde kullanma talimatı var ona göre ilave edersiniz. yağ değişimini daha önce yaptıysanız ve 1000km. üzerine çıkmadıysanız henüz yine ilave edebilirsiniz. fazla km olduysa sıfır yağ koyun "mobil tavsiye ederim". sonrada talimata göre katkıyı koyun.arabanızın durumuna göre yine de bir ustaya danışın. kesinlikle kalitesiz katkı koymayın.

vtec41 bunu beğendi.
  8. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yuksek devirde yağ yakmasi normaldir. Ve 190.000 km deki motor için daha da normaldir. Fakat o kadar eksilme iyi bir durum değil. En iyi siz test edip kesin sonuca varabilirsiniz. Mesela aracinizi yapabilirseniz normal devirlerde kullanan , zorlamadan sakin kullanin ve bubsekilde yağ seviyesini kontrol edin. Eğer bu şekilde bile yağ kesiliyor ise sorun motordadir sizin kullaniminizde degilndemektir. Bir tavsiye mobil 10/60 yağ kullanin katkiya gerek yok bi yagi kullandiginiz zaman. İsiya daha dayanikli bir yağ . castrol bu yagi yuksek devirli araçlar için üretmiş. Mobil ise yüksek km ki araçlar için. Yani sporbtarzda kullansaniz is yapiyor ve km niz yuksek ise yine is yapıyor. Asinmis motorlar için daha iyi bir yağ. Koruyucu ozelligi daha fazla. Ona gorede pahali. Bir kez olsun deneyin. Ben 3,5 yil 98 GLS kullandim bir kere 10.000 km de yağ değişimi yaptim. Çikan yagi gördükten sonra 7.500 km ve hatta artik 5.000 km de yağ değişimi yapmaya basladim. Motor yagi çok önemli. Vücudumuzdaki kan gibi :) maddi durum iyi ise 5.000 km de bir değiş . gerçi . motorda sorun var ise bu saatten sonra ne değişir bilinmez ama en azından 5.000 km deki yağ değişimi çok iyi bir şey. 200.000 de aracimi sattim mtor saat.gibiydi . çok hafif yağ eksiliyordu oda yagin zaten belli bir oranda buharlaşma gibi bir durumu var. Normal bir şeybu. şimdiki aracim 55.000 Km de 2009 i30 bu aracimada ayni sekilde 5.000km de bir yag degisimi yapacagim. En fazla 100 tl masraf yapar :) ama motor saglikli kalir satarkende hayirli dualar alirim yine :)

vtec41 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş