Merhaba, forumda ve çeşitli sosyal medya sitelerinde bu konu ile alakalı bir çok video ve içerik mevcut. Benim de başımda olan lifter diye servisinde öngördüğü sorunla alakalı izmirde bulunan iki yetkili serviste normal dedi hatta lifter bile demedi bu araçların çalışma prensibi bu dendi ama bir özel servis piston etek sesi yorumunu yaptı. Servis bu yüzden normal demiştir 150 170 bin km daha kullanırsın diye dedi. Kafam iyice karıştı kime güvenicem ? Soğukken rölantiye düştükten sonra ses 5 6 dk devam ediyor sonra iyice azalıyor neredeyse kayboluyor ısınınca hiç duyulmuyor. Video linkini bırakıyorum. Araç benzinli lpg yok. https://youtube.com/shorts/XME-4aT_pXw?si=F3VUWXLiz9J88QOk
Birisi ilk çalıştırma 1.000 devir diğeri rölanti 600 devir sesi. Yanımda kimse olmadığı için gaz verip video çekememiştim. Sesler benzer. İlk aldığım günden beri böyle çalışıyor. 150.000km'ye dayandı. Kendi aracınızla bir farklılık duyuyorsanız, tekrardan kontrol ettirin.
İlk videodaki aynı ses elimdeki diğer videoyu yüklemedim. Valla herkes başka bişey diyor servis banada normal dedi hatta bir gün bıraktım aracı soğukta baktılar cihazada bağladık dediler normal raporu geldi iki yetkili servistende. Videoyu da gönderdim nunaralarına ama özel servis öyle diyince kafam karıştı. Bir de serviste c3 sertifikalınyağ konmuş bunların farklıydı o da ses yaparmış bi kaç yerde okudum.
Bu motor için tamamen normal bir ses boşuna aklınızı bulandırmayın derim. Benim aracımdan da yıllardır aynı şekilde ses geliyor, 175 bin km'ye merdiven dayadı sıfırdan beri kullanıyorum bir sorun oluşturmuyor. Motorun zaten benzin enjektörleri sesli çalışıyor bu bilinen bir kroniği, buna ek lifterlar da ses yapmaya müsait, zaten ses ondan kaynaklanıyor. Kaliteli motor yağıyla sesi minimuma indirmek mümkün, ancak daimi olarak eğer çok dikkatli kulağınız varsa duyabiliyorsunuz.
O zaman sıradaki bakımda tam uygun yağ seçimi yapmaktan başka bir şey yok. Teşekkür ederim. Çok fazla yorum var can sıkıyor özel serviste öyle diyince telaş yaptım biraz
5W-30, 5W-40, LPG yoksa km düşükse 0W-20 de uyar, API SN ve üstü bir yağ zaten kaliteli olur yüksek ihtimalle.