Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

444 CARBON CLEAN İLE ENJEKTÖR TEMİZLEME İŞLEMİ ??

'Detaylı Temizlik' forumunda ramchi tarafından 20 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yok benzinli / LPG li araçlarda uygulanıyor... Özellikle uzun süre LPG kullanan araçlar için iyi bir sonuç elde ediliyor...

2. Woody

Woody Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Fatih Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    enjektör olan her araçta oluyor motorbisiklete dahil

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Dcrctn

Dcrctn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Dinçer Çetin
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Accent era var nasıl temizlicez serviste falan ne kadara yaparlar ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

4. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Ben tavsiye etmem aracınızı biraz atik sürüp birde trafiği uygun bir yol bulup 5-10 dakika kadar 160-170 bastıktan sonra enjektörde yakıt borularında ve motor bloğunda kurum falan kalmaz.

5. Woody

Woody Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Fatih Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    servis ne kadar alır bilmem ama bu standard bir bakım cc yapan her yerde yaptırılabilir

6. Dcrctn

Dcrctn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Dinçer Çetin
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Cc nedir kardeşim :D

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

7. Woody

Woody Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Fatih Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    kardeşim kendini hiç riske atmaya gerek yok 10 dk da araba bile yıkayamazsın ki karbonu temizleyesin ultrasonikle bile 15 dk dan assa cikmio 30 fk gitsen vercen parayla zaten cc yaptirirsin :) bende senin gibi fazla yaptirma taraftati değilim ama mecbursa yapılacak başka çare yok ben shell nitro + kullaniom ayrıca temizleme özelliği var tavsiye ederim :)

8. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Öyle Carbon Clean'e pat diye atlanmaz araban 100.000 üstü ise faydadan çok zarar verir yararlı kurumları alır yağ yakmaya kadar götürür ondan sonra Carbon Clean diyerek dandik marka ürünlerle 50-60 liraya uygulayıp motoru daha beter randımandan düşüren ürünler var ayrıca onlar hikaye motoru uygun tork ve devir aralığında kullanıp birde ara sıra 140-150 görsen motorda kurum falan oluşmaz sırf az yaksın diye dizel arabayı 1.500-2.000 devirde vites atarsan şehir içi kullanırsan birde arabayı habire 5. vitese atıp 90'a sabitlersen o motor kurumda yapar sağırlaşırda boğulurda. Öyle Carbon Clean diye önüne gelen kuru sıkı ateş ediyor o kadar kolay değil yani.

9. Woody

Woody Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Fatih Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    onu diyorum mecbursa yapılır ama cc yapildikdan sonra eski arabalarda en büyük oluşan sorun yaki borularında kaçak oluşan kurum delikleride tıkadı için temizlenince kaçırıyor :) ve çok yaktığını söyleyenler oluyor aslında araç normale geliyor bu arada kimse benim cc yaptığımı reklam için konuştuğumu düşünmesin çalıştiğim yer cc makineleri satıyordu birakdi kendi otomotiv test cihazlarımı üretiyoruz enjektör test gaz analiz gibi

10. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Hocam arabam 140 bine dayandı daha önce eminimki bir kere bile carbon clean yada katkı falan kullanılmamıştır çünkü aracı 1. elden aldım ve daha önceki kullanıcısı bayanmış yani hem o tür şeylerle uğraşmamıştır hemde çok seri kullanmamıştır. Çok şükür arabayı aldığımdan beribir performans ve yakıtın da bir şikayetim olmadı ayrıca 5. vites 90 sabit 4.0 ortalama yakıt rekorum var :) 25 kilometre yol yaptım 3.9-4.0-4.1 arası gidip geldim benim motorda kurum olsa bu değerler imkansız olurdu ayrıca 5. viteste gaza yüklenince sahlanmazdı arabam heralde kısacası bu carbon clean falan psikolojik geliyor bana ben Shell V-Power + Nitro kullandım oda hikaye palavradan farksız 3 haftada depo bittiği gibi performansta hiçbir fark görmedim Lukoil'in Euro Dizel'ini kullanıyorum performans'ta shell'den bir gram farkı yok ayrıca 1 aydan fazla dayanıyor ben sana tavsiye ederim bir dene istersen.

11. Woody

Woody Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Fatih Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    yakıtta çok büyük fark beklemek anormal olur zaten hepsi ayni rafineriden cikiyor sonra firmalar azıcık katkı ekliyip piyasaya sürüyor ama benim düşüncem budur lukoil denedim ama bana çok sıradan geldi yakıtı ara hızlanmalarda falan shellden biraz kalin sanırım o yüzden ani tepkilerde sağır kalıyor ayrıca aracınız dizelse o devirlerde araç kullanımın zararını görücenizi düşünüyorum

12. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Bana göre bütün yakıtlar sıradan ama Opet hariç . Kaç kilometre gider bilmem ama performans bitti resmen aracım yürümez olmuştu daha sonra Lukoil'e döndüm chip atmış gibi fark yaşadım sonra V-Power denedim Lukoil'den bir gram fark yaşamadım gaz tepkileri dediğiniz gibi hafif fark yaptı o kadar sırf tepki için 215 lira verdik 3 haftada tükettik ama bir daha zor alırım. O hız aslında 1900 devire denk geliyor motoru zorlamaz zaten normalde 100-110 altında gitmem.

13. Woody

Woody Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Fatih Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    yakıtı fala boşverde ben sana bir katkı önermişdim bulabildin mi

14. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Evet ama almaktan vazgeçtim sonra internette bu tür katkılar hakkında çok yazılıp çizilmiş bende maceraya gerek yok diyerek vazgeçtim zaten gerekte yok galiba.

15. Woody

Woody Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Fatih Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    dediğin gibi o kadar şey yazılıp çizilmişki insan araştırdıkça kafası karışıyor böyle şeyler zorunlu kalınmadan yapılmamalı

DoğukanGeyik bunu beğendi.
  16. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    yoğunlukla şehir içi kullanılan dizel araçlarda maximum 75-80 bin km'yi geçmeden yaptıracağınız carbon clean'dan fayda görürsünüz....

Fakat aracınız henüz 20-30 bin kmdeyse gerek yoktur....Veya aracınız 100,000 km yi geçmişse hiç bir fayda sağlamaz....

Tavsiyem iyi bir ustaya yukarda dediğim gibi araçlarınız 70-80 bin km aralığındayken carbo clean yaptırın ve ardındanda her 10 bin km'de bir deponuza yine würth veya berner marka katkı atarak aracınızı kullanmaya devam edin....bu şekilde hem pompa hem enjektör hemde egr valfinin ömrünü uzatmış olursunuz....

İnternette herkes değişik şeyler söyler,fazla okursanız ne yapacağınızı şaşırırsınız bilende yazıyor bilmeyende....

17. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Cc artık firmanın ismiyle değil makinanın ismiyle hitap edilen bir yöntem haline gelmiştir bizim ülkemizde....cc şirketinin ülkemizde yüksek fiyatla yaptığı uygulamalardan sonra sanayilerde bu iş artık herkesin eline düşmüş vaziyettedir....50 tl ye bile cc yaptırmak mümkündür fakat hiç bir işe yaramaz....

hatta sanayide bu tür kıytırık yerlere gittiğinizde aracınız 100 bin km yi geçmiş olsa bile çok faydalı denerek insanlar kandırılıp,para çarpma yöntemine dönmüştür...Veya daha 20 bin kmdeki sıfır araçta bile sırf para kazanmak için uygulama yapan çakma ustalar türemiştir.

Würth markasını ısrarla tavsiye etmemin sebebi eğer bu işlemin başarılı olabilmesini istiyorsak en kötü ihtimalle würth kullanılması gerekir...piyasa malı olupta benzinliklerde satılan 5-10 tl lik ürünlerle yapacağınıza hiç yapmayın daha iyi...

250 ml katkı ve 250 ml mazot karışımını rölantide 1.5 crdi motorlar en az 3 saatte tüketebilmektedir.30 dakikada tüketmesinin imkanı yoktur..

Kesinlikle ustalık ister,iş basittir sadece yakıt hortumları sökülüp takılması gereken bir uygulama fakat işi bilmeyen birinede çok güvenmeyin bu konuda tavsiyem...

Bu Sayfayı Paylaş