Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

3.5 Cm 'lik Eibach Yaylarım Takıldı...FOTO EKLENDİ

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Oguzz tarafından 24 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

Eibach Gibi Bİr firmanın Mühendislerini Hyundai 'ın süspansiyon mühendisleriyle kıyaslıyorsun süper... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif Aracı yaya yayıda süspansiyona göre en iyi şekilde yapılmasına biz pro - kit diyoruz eibachlerde.. Helezonun amacı ne sen onu biliyormusunda bize gelip neyin ne olduunu biliyormusunuz diye soruyorsun... Sen nasıl biniyorsan bin sana gelip niye öyle biniyorsun diyen oldumu ?
    Sen araçtaki dengeyi yol tutuşu kiloyamı bağlıyorsun işte nekdr bildiğin ortada.... İsteyen aracına istediği gibi biner.. biz gelip VW 'genlede kıyaslama yapmıyoruz bir başka arabaylada

2. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani ne kadar yay koyarsan ne kadar lastigi buyutursen okadar hızlı gırersın yanı virajlara kg onemlı degil diyorsun ...........saygı duyuyorum .....ama yaptıgın olay bu araçlar için yanlış bunuyapmak istiyen arkadaş bilgilendirmek ve aracın ayrodinamiğini bozduğunu ve amortisörlere aşırı yük verdigini amortisörlerin patlama riskinin arttıgını söyliyebilirim .............tşk........vede cebede zarar tabiki................

3. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Bu yayları takan benim... Aracın Aerodinamiği nasıl bozuluyor çok merak ettim hafiften bir açıklarmısın.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Bu araçların neyi varki yay takmak jant takmak yanlış bununda açıklamasını bekliyorum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Eibach 'in Mühendisleri diyorki bu yaylar orginal amartisörler için yapılmıştır ve üstüne Tuv belgesinide vermiş.. Bunun cevabını beklemiyorum...

4. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    konu biraz ateşlenmiş. dikkat nikli arkadaşım önce era aracın var mı işe oradan başlayalım yoksa da 1000-2000km orjinal yaylı era kullandın mı. zevk meselesi diyorsun bu kadar kişinin cebine 500 tl zevkten çıkmıyor. büyükçekmece yi bilen varmı bilmem çatalca ayrımından önce bi ufak köprü var dümdüz oraya orjinal era ile 130 la girebilecek kişi ben tanımıyorum. bırak 130 u 90 la gec 80 le gec sanırsınki ucacaksın. eski aracım milenyum kasa ile 140 ile tek elle geciyordum marifet diye anlatmıyorum yayların yol tutuşun b.ktanlığından bahsediyorum. bu aracla bilmediğiniz bir kasisli yolda 50 - 60 ile yoldan bile cıkabilirsin. ha ben kamyonet niyetine kullanırım diosan o zaman da bu zıplatma ve ağırlıkla amortisörler zaten cok gitmez patlar. YAY İÇİN YAPTIĞIMIZ HERŞEY AİLEMİZLE DAHA GÜVENLİ OLALIM DİYE SÜRAT YAPALIM YADA ZEVK İÇİN DEĞİLİ, suan telefona ihtiyacım var zevk olsa yay değil dokunmadik pda alırım ;) ama yayları 2-3 gune alıcam.

5. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Kızdığım noktada bu.. Daha Helezonun ne iş yaptığını bilmeyn neyin ne olduğunu bilmeyen. Yay takıp binmeyen adamlar çıkmış denemiş görmüş gibi yorum yazıp milletin akıllarını karıştırıyor... Bilenler,deneyenler konuşsunki insanlarda yanlış birşey yapmasın...

6. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

üstat lastik ile hiiiiiiiiçççç birşey çözemezsin, yayları değişmen gerek aile arabası güvenle olur geniş taban göze hoş gelen lastik ile değil. arka tarafı zıplatıp sağa sola atan bi araca ben güvenemiyorum şahsen.

7. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    oğuz kardeş relax bende yakında eibach yaylı grubuna katılıcam :) isteyen zıp zıp ayşeye binebilir ( eşim arabaya ilk bindiğinde bu adı takmıştı araca)

8. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bilip bilmeden konuşanlara bu kadar kızma Oğuz.. olacak o kadar ben nelerle uğraşıyorum :D

dikkat

Era lara yay takın mutlaka ama mutlaka! ..

Elek-Elektronik Müh. Can BAŞEL ;)
    Düzenleyen : chiptuner

9. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar sakın lütfen ben annattıgınız olayı öyle yorumladım siz böyle yorumluyorsunuz ne var bunda .......2009 model 1.6 era kullanıyorum 25.000 km hala kullanıyorum ve cok memnunumvirajlara hızlı girmek için ailemi tehlikeye atamam aracım kaçla güvenilir şekilde girerse viraja o hızla giderim onu iyleştirmek benim işim degil ben aracı alırken denerim hoşuma giderse ve sürüş tekniğime göre güvenilirse alırım .....gayet basit .........bu arabanın ayrodinamiğini subaru gibi yapmaya çalışıp kimseyi tehlikeye atmam ..................helisel yaylar:Binek arabalarının ve yolcu otobüslerinin askı sistemlerinde kullanılır.Yuvarlak kesitli yay çeliğinden yapılmış çubukların ısıtıldıktan sonra kalıplar üzerine sarılmasıyla şekillendirilir. Uçları yay tablasına düzgün olarak oturacak şekilde yapılır. Her aracın ağırlığı farklı olduğundan yay çapı ve bakla sayısı buna göre üretilir. Helisel yaylar, ön askı sisteminde alt ve üst salıncaklar arasına bağlıdır. Helisel yaylar, kırıldığında veya esnekliğini kaybettiğinde yenileriyle değiştirilir. Bunun dışında herhangi bir bakıma gerek yoktur.Süspansiyonlar ve Lastik
    Otomobillerimizin yerle bağlantısını sağlayan süspansiyon sistemi, aracın yol tutuşunu garanti altına aldığı gibi konforunu da sağlar. Süspansiyon sistemini oluşturan amortisör ve helezon yaylarının yanısıra lastik ve jant ölçüleriyle oynayarak otomobilin yol tutuş ve konfor karakterini değiştirebilirsiniz.
    Otomobilin yol tutuş yetenekleri sürüş güvenliğinin sağlanmasındaki en önemli faktördür. Otomobilin yerle bağlantısı ve yol tutuşu bir çok parçanın birlikte çalışmasıyla sağlanır: yürüyen aksam, direksiyon, süspansiyon, fren, tekerlekler ve lastikler. Tüm bu parçalar karosere bağlıdır. Süspansiyon sistemi otomobilin ağırlığına dayanabildiği gibi lastiklerin yere sağlam basmasını da sağlamalıdır. Otomobilin yere sağlam basması hayati önem taşır; çünkü aracın aktif güvenliği, dengesi ve konforu bu parçaların sağlıklı çalışmasına bağlıdır.
    Süspansiyonun anatomisi
    Bağımsız süspansiyon sistemi artık bir çok otomobilde kullanılıyor. Yol yüzeyi, çukurlar ve tümsekler nedeniyle hiçbir zaman tamamen düz değildir. Otomobil zemin yüzeyi nasıl dursa olsun, sürüş esnasında konfor açısından yoldaki bozuklukları mümkün olduğunca az hissettirmelidir. Sürücülerin iyi bildiği; ancak ne kadar önemli olduğunun farkında olmadıkları helezon yay sürüş konforunda önemli bir göreve sahiptir. Helezon yay konforu sağlamak için yolu okumak durumundadır. Bu yay bir tümsek aşılırken şokun enerjisini emmek için ezilir, engel şıldıktan sonra tekrar açılır. Burada sağlanmaya çalışılan yayın ezildiği kadar çabuk açılmasıdır. Ezilmesinde otomobilin ağırlığı etken olduğundan süre kısadır, açılmasındaysa orijinal uzunluğunu bulana dek birkaç kez açılır kapanır.Her otomobilin süspansiyon geometrisi tasarım aşamasında belirlenir.

10. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu site paylaşım alanıdır herkez özgürce düşüncesini söylemeli bence sınırlar çerçevesinde saygılı olarak teşekkür ederim arkadaşlarıma iyi muhabbetler...........benin için bu konu kapanmıştır...................

11. Ugur

Ugur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlarlar 2010 eralarda suspansiyonlarda bir iyileşme yapılmış mı acaba bende bahsedilen zıplama ses savurma hiç olmuyor

12. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    kaç yıldır değişmeyen şey bu sene mi değişcek, hiç sanmıyorum
    sizin gözleminiz, beklentiniz ve algınızla alakalı birşey
    kimi memnun, kimi değil, beklentiler farklı, tabi sürüş şeklide önemli

13. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Bak dostum... Uzun uzuuuuuuuuuuuuun yazmışsın ne güzel yok o öyledir bu böyledir yay böyle oturur şöyle oturur... AMa boşuna yazmışsın yorma kendini çünkü sen hala birşey bilmiyorsun hala aerodinamik diyorsun bozuyorsun diyorsun.. Aerodinamik süspansiyon sistemimidir... Ve Allahını seviyorsan hala nasıl helezon yayın uymadığını söylyebiliyorsun bu nasıl bir mantıktır.. Bu nedir ağırlıktan bahsetmişsn ona göre ayarlamışlar demşsin.. Ya sen ne sanıyorsun 1 tane yay var herkes o yayı arabasınamı takıyor sanıyorsn.. Helezon yay nedir.. Arabanın orginal süspansiyonunu en iyi şekilde iyileştirmek için okdr mühendis çalışıyor çalışıyor sana diyorki bu senin araban için üretildi ve senin orginal yayından daha iyi yapıldı.. Sen gelmiş olmaz deyip duruyorsun... Bencede sen bu konuyu kapat daha fazla rezil olma...

14. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dikkat nikli arkadaşım olayı güzel özetlemişsin ancak burada kimse kimseye kızmıyor sadece en doğru fikri bulmaya çalışıyoruz. dediklerin doğru ancakkk bir cok araba kullanmış biri olarak üst segmentten anadola kadar hyundainin yol tutuşu hiç bir şekilde guvenli değil. Üzerinize alınmayın genel olarak söylüyorum guvenli dikkatli araba kullanıcam diye sol şeritte 50 ile yada virajlarda 10 ile gitmeyin. hiç kimse 90 ile viraja gitmek için yay taktırmıyor top gibi sekmesin diye taktırıyor. 10 km ile bir setten gecin araba 3-5 kez zıplayıp duruyor bumu konfor, guven.

15. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yay sadece arabyı virajda bırakmasın diye değil.. Acil durumlarda frenlemelerde savurmalarda en çabuk şekilde toplayabilmeyi kolaylştırıyor..

16. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet sitede okan arkadaşımız kataloğu koydu yüzlerce çeşit var yay var her marka ve markaların modellerine göre vede o modellerin yıllarına göre hani bir markanın bir modeline uyan yay yıllara göre bile değişiklik gösteriyor. bu yayları bmw mercedes lotus subarugibiaraclar için üretiyorlar onların yayları ki süper daha iyisi var dio adam olay bundan ibaret kardeş. Sana tek tavsiyem yay takılmış bir aracı kullan ondan sonra dersin evet değiştirmeliyim diye. saygılar.

17. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kardeş viraja hızlı girmek için bu yayı takmıyorum ben.Arabanın arakasındakiler zıp zıp zıplıyor önde benim midem bulanıyor zıplamasından.Esas konu bu.Bilmem anlatabildin mi????

18. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu aksam bi aksilik olmazsa yayları alıyorum arkadaşlar, arabayı yıkatıporj. ve yaylı hallerini fotograflayıp koyarım sonrada sürüş tarzını da yazarım.

19. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

bence üretimden gelen bir çözüm bulunmalı bu duruma eğer dediğiniz gibi birşeyse durum hiç hoş değil

20. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende düşünüyorum lastiğin ebatını kalınlaştırmayı planlıyordum onun yerine 350-400 TL ye yay taktırırım denilene görede baya faydası mevcut internetten alıp kime taktıracağım mechul yetkili servis takmaz herhalde?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Düzenleyen : getz2007

Bu Sayfayı Paylaş