Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

25 Eylül 2010 Assan Fabrika Gezisi Fotoğrafları

'Buluşma Fotoğrafları' forumunda Forza1903 tarafından 25 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Fabrika gezildi.Sac ın hammadde olarak nasıl bir processten gecip bir era veya bir i20 haline geldiğine gözlerimizle sahit olduk. Suanda günde 40 i20 20 de era üretimi varmıs. KArısık üretim yapılıyor. Yani, iki i20 bir era. İşin processi; ilk önce sac preslenip aracın iskeletinin parcaları yapılıyor. Daha sonra iskeletin parcaları robotlar tarafından kaynak yapılarak 4 ana parca olarak imal ediliyor. Taban-tavan,sag ve sol parca olarak. Daha sonra bu parcalarda robotlar tarafından birleştirilerek kaynaklanıyor ve aracın tek sasesi orataya cıkmıs oluyor. O duz sac parcası bir kaç işlemden sonra resimdeki gibi sekil alıyor. [​IMG]

Bu işlemden sonra kapısı dıs kaportasıda makineler ve işçiler tarafından takılarak aracın ufak tefek kusurları varsa giderilerek boyaya yollanıyor.

Boya bölümü hem işi olmayan personele hemde ziyaretçilere kapalı. Hem ortamın cok karısık olmasından hemde iş güvenliği acısından kapalıymıs.

Boyadan sonra Motor ve alt takım montajı yine robotların yardımıyla yarı otomatik yapılıyor. Daha sonra ön konsol ve iş dösemeler takılıyor.....

Tüm prosodürü anlat anlat bitmez. Fakat, en önemli bilinmesi gereken bindiginiz arabaları sactan bu hale gelmesinde en fazla rolu olan otomasyon sistemi tarafından yönetilen robotlardır.

2. Forza1903

Forza1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Şikayet Konusuna Gelince Arabada Konuştum Ben Kendi Tavan Döşemem Hakkında Anlattım Olayı Samimi Buldular Gerekenler Tekrar Gözden Geçirilicek Dedi Bakalım İnş Değişicek

3. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    cam düğmelerini sordum bu modelin dünyada bir çok versiyonu var buda biri gibi bir cevap aldım.

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eranın İlk 2006 Modelidemi TR De Üretilmeye Başladı ?

5. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Keyifli bir geziydi ama biraz telaşla geçti sanki, detaylı olarak bilgi verilmedi, mesela motorun araca montajını görmedik, sadece motor burda şu şekilde montaj yapılıyo dediler, sorunları iletecek kadar zaman olmadı belki konuşmalar arasında bir kaç soru ve sorun gündeme geldi, ama yinede keyifliydi, düm düz sacın dakikalar sonra araba olarak bandın öbür tarafından indiğini izlemek çok detaylı olmasada güzeldi, ama en önemlisi cana yakın ve sıcak karşılandık biraz daha zaman olsaydı çok daha güzel olurdu kanaatindeyim, yinede tekrar görmek isterdim, emeği geçen sebep olan herkese teşekkürler

6. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yanlış bilmiyorsam evet

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Yiğit Sedat abi fark etti. Bizim arabadada yolcunun tutunması için tavanlara koyulan parcanın dösemeleri yönlenmeye baslamıs. Özellikle ön söför tarafı epey yünlenmiş. Arkalarda öne göre nispeten az olsada oradada bozulmna olusmus. Tavan dösemesine cok dikkat etmek lazım. Sizlerde bakın, o bölgelerde yönlenme olusmus mu diye. Resimdeki elemanın ugrastıgı parcanın orasını kasdediyorum.

8. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim en cok merak ettigim fabrika içerisinde cekilen fotolar onları bi gönderseler hemen ne iyi olur

9. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    güzel gezi olmuş arkadaşlar okuduklarımdan yola çıkarakhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

10. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Serkanım o resimler kimde peki..?

11. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Fiesta man , naber..?

12. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

ahaha Fiesta man iyiydi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

iyilik senden naber sinan ne var ne yok

13. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İyidir ne olsun işte cumartesi pazar demeden yoğun iş temposunda çalışıyoruz

14. star57

star57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mecit KURT
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Gerçekten de çok iyi bir organizasyondu..Bizlere bu imkanı veren site yöneticilerimize ve Assan'a teşekkür ediyorum..Bir dahaki organizasyonlarımızda birlikte olmak dileğiyle...Selamlar

15. holiday40

holiday40 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    içerde foto çekmek yasak bildiğim kadarıyla

16. Forza1903

Forza1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Aynı Benim Tüylenen Yer İşte

Adam oRda Ne Uygulama Yapıyor Acaba ?

17. Sea Shadow

Sea Shadow Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar herkese Günaydın,
    Nihayi tüketici olan Biz Hyundaı kullanıcılarının yaşadıkları sıkıntılarından aklıma gelenleri ilgili arkadaşlara (isim vermemin etik olmayacağı kanaatiyle)dilimin döndüğünce iletmeye çalıştım.
    1- Araç muayene istasyonlarında Motor numarasının okunamaması ve kusurdan sayılması. Servislerde motor numarası okumak için 70-80 TL ücret talap edilmesi.(Muayene zamanı gelen arkadaşlar muhtemelen benzer sorunla karşılaşmıştır).Benim en çok zoruma giden tonlarca para verip araç alıyorsunuz, bir motor numarası okumak için servislerin o paraları talep etmesi.
    Daha önce Hyundai Assan a yaşadığım bu sıkıntıyı ve çözüm önerilerini mail olarak yolladığımı, ertesi günü bir bayan tarafından bu konuyu ilgili kişilere ileteceği yazan mail aldığımı söyledim. Aynı çözüm önerilerini kendilerinede şifaen belirttim.

18. Sea Shadow

Sea Shadow Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2- Fabrikadan çıkan araçlar üzerine üzerine takılan lastiklerin kalitesiyle ilgili sıkıntıları konuştuk.
    Malumunuz, sıfır araçlarda farklı markada lastik bulunuyor. Bunların bazıları çok iyi olmasada idare eder kalitede, ama bazıları varki üretici firma elemanlarının bile tavsiye etmediği lastikler. Bunlara güvenerek bizler yola çıkıyoruz vede bazen gaflete düşüp yüksek süratlere çıkabiliyoruz.Bu durumda karşılaşacağımız tehlikenin boyutu malumunuz.Allah göstermesin.
    Lastik konusunda sohbetimiz sırasında Global Ekonomik daralma çerçevesinde bu tarz bir uygulama yapıldığı, Ticari Kaygının İnsan hayatı, Can ve mal güvenliğinin önüne geçtiği sonucunu doğurmaktadır. Lütfen kimse yanlış anlamasın, Bu tamamen benim fikrim. Amacım Severek kullandığım Markanın imajını sarsmak değil aksine çıtasını daha yukarılara yükseltmesi konusunda eksiklerini telefi etmesi doğrultusundadır.

19. ameise

ameise

Alınan Beğeniler:
    0
    verdiginiz bilgileri ilgi ile izliyorum. Devamını da merakla bekliyorum. :)).
    Lastik konusunda ben de özellikle sıfır arabada sorarım hangi lastik firması diye ama sizin de belirttiginiz gibi Ekonomik durum öne geçiyorsa da esas önemli olan Hyundai nasıl ve kimlerle anlaşma yapmış tam bilemiyorum ama ay ay en az 2- 3 firma ile yaptıkları anlaşma sonucu dönüşümlü bu firmaların lastiklerini kullanıyorlar. Örnegin mayıs ayındaki Hyundailerde Goodyear vardı gibi.. Bir de hiç bilmedigim bir marka daha varmış kullandıkları. Sizin gördügünüzde üretim de hangisi vardı acaba?Örnegin peugeot daha fazla michelin lastik kullanırdı vb. gibi..Ben eski arabamda lastikleri 5 yıl sonra degiştirmek zorunda kalınca en uygun ( fiyat+kalite ) Bristone takmak durumunda kalmışdım ve Türkiye koşullarında da memnun olmuştum.Şimdi goodyear var orjinalden bakalım görecegiz... Ama esas yazmayı unuttum ben hız yapmam ama bozuk olan yolları da malesef iyi bulurum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif .Hoş metro nedeni ile zaten 2yıldır köstebek gibiyiz ya neyse...

20. Sea Shadow

Sea Shadow Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    3- Servislerde Araçlarımızı, Kah servis bakımlarına, kah münferit sorunlar için götürdüğümüzde farklı faturalarla karşılaştığımızı, servis ücretlerinin bazen çok küçük bir onarım veya hasarda bile bir servis astronomik rakam talep ederken diğeri daha makul bir fiyat talep edebilmektedir.
    Bu konu ile ilgili Merkezin bir standart oluşturmasının sağlanıp sağlanamayacağı konularını dile getirdik.

Bu Sayfayı Paylaş