Cümletten selamlar hayırlı ramazanlar. 2025 model bayon araç aldım ambiyans aydınlatma var dediler ama ben aracı aldıktan sonra farkettim ki sadece ön kısımda varmış arka tarafta ambiyans aydınlatma yok ilk başta arızalı sandım sonra kapıları kontrol ettim herhangi bir aydınlatma ışığı görmedim çok garip geldi.
Bende ki elentra da öyle, insan biraz garipsiyor. Sadece ön konsolda var, bari ön kapılara kadar getirseydiniz. Ama birim/maliyet hesabı yapınca bunlar da kaçınılmaz oluyor. Acaba sonradan biz ekleme yapsak sıkıntı olur mu, yada yapılabilir mi?
Arkadaşlar bu devirde bunlara şaşırmamak lazım. Adamlar bırakın ambiyansı, eskiden c segmentte yumuşak plastik kapı üstleri bulunurken artık önlerde bile bulunmayabiliyor. Golf 7.5’tan örnek mesela önler yumuşakken arkalar sert kalitesiz plastikten yapılıyor. Arkalara tavan tutamağı eklenmiyor. Şöyle olabilir, örneğin en üst modelinde ön arka ambiyans aydınlatma gelipte orta paketinde arkalarda yoksa genellikle tesisatı hazır oluyor. Örneğin Passatta highline’larda ön arka standart ambiyans aydınlatması varken business ta yoktu ama tesisatı hazırdı. Fiesta mk6’larda titanium paketlerde ambiyans aydınlatma varken, trend paketlerde yoktu ancak yerleri hazır. Sadece bir ampul takarak buna sahip olabiliyordunuz. Bu şekilde orijinal tesisat varsa kolayca sahip olunabilir. Benim arabada mesela yoktu, gittim 50 liraya 4 tane cob usb şerit led aldım. Ayak yerlerinde iyi yerler seçerek sabitleyip elektriği sigortadan aldım, 4 yıldır bu şekilde amber renginde kullanıyorum. Geceleyin araç içi hem daha ferah oluyor, hem de güzel bir ambiyans vermiş oluyor hoşuma gidiyor. Bu şekilde basit çözümler uygulanabilir eğer aracın orijinalinde yoksa. Varsa, ilk adım mutlaka orijinal tesisattan yana olmalı.