Merhaba değerli arkadaşlar. 2022 model 2800 kmde i20 aldım. Araç sıfır sayılır ancak bugün dik bir yokuşa koydum. Aracı n'ye aldım ve el frenini kaldırdım. Araç arkaya doğru hareket etti. Aracın ilk bakımları yapıldı. Boyle bir sorunla karşılaşan varmı daha önce. Neredeyse sıfir olan aracın el freni nasıl tutmaz onu anlayamadım. Değerli görüşleriniz için simdiden teşekkürler.
merhaba bende sıfır aldığımda bu km lere gelince el freninin iyice gevşediğini farkettim sanki boşa çekiliyo gibiydi. sonuna kadar iyice çekince anca tutmaya başlamıştı.servise gittim evet gevşemiş dediler.düzelttiler.nerdeyse 3 senedir bi problem çıkmadı.
Yanıtınız için teşekkürler. Peki hocam ne yaptılarda duzelttiler ? Ayar mı yaptılar yoksa kablo falan mı değişti ve masraf ne oldu?
Genellikle basit bir gergi ayarıyla çözülebiliyor,lakin gergi ayarlarının en az 2 bakım arası tutması gerekiyor yaptırdıktan bir süre sonra hemen kendi kendine gevşememesi gerekiyor.Serviste ayarı yaptırın ve süreci takip edin derim.
kabloyu gerdiler sanırım ben öyle yapacaklarını bilerek gitmiştim. elimle çektim kontrol ettim baya gergindi çıktım servisten sıfır araba sonuçta 3 aylıktı birde masrafı bırakın üzerine çay ikram ettiler
ben her problemde iyi olduğunu duyduğum farklı servislere gidiyorum onlarda kendilerine bağlamak için gayet iyi davranıyolar.)
artık pek iç dış yıkayıp teslim eden kalmadı çok yoğunduk abi diyolar.bakıyorum gerçekten aşırı yoğunluk var yıkayan serviste yıkama parasını elemanı üzerine salıp geri tahsil ediyor.bu konuda her serviste aynı şeyle karşılaşıyorum.
yalnız şunu farkettim 5 senedir hyundai kullanıcısıyım en son elite plus i20 aldım pek yok bu paket.arabada bi sorun yok ama montajda problem var hep montaj kaynaklı problem çıkıyor.hyundai in montaja acilen bi el atması gerekiyor.
ilk aldım arabayı krom çıtayı yapıştırıp birde vidayla tutturoyarlarmış vidayı takmamışlar çıta attı.düzelttirdik.kablosuz şarz ünitesini takarken ucunu kırmışlar koreden geldi parça konsol komple çıkacak geri montajda sorun çıkabilir dediler şarzda problem yoksa kullanın bu şekilde dediler eyvallah dedik.arka kapıların içinde birşeyler cızırtı yapıyor ordada birşeyi iyi sıkmamışlar bir iki arkadaş aynı sorunla gitmiş bi kısmı halletmiş serviste bi kısmı mahvettiler kapıları dedi oyüzden elletmedim.hyundai marka olarak bi çok şeyi aştı istanbulda kar kış kıyamet araba kaydıkça kendi bi çok şeyi devreye sokup yolda tutuyor gerçekten şaşırdım ben onlarca ışık söndü yandı.çarpışma önleyici mükemmel çok kurtardı beni şerip takip aktif direksiyona müdahele ediyor çok yararlı.ama montaj çok sıkıntılı...
Hocam hiç dert edecek bir durum değil, benim de olmuştu, el freni teli zamanla esneme yapıyor, 2 defa ayar yapıldı, hatta şimdiki i20'de de yavaştan yukarıdan tutmaya başladı, İstanbul'a dönünce bi servis yolu gözüktü bana, hatta ön yolcu koltuğunun kemer sensorunde sorun var, arada görmüyor yolcuyu, onu da yaptiricam, sorun durumu değil yani içiniz rahat olsun.
2023 model i20 8 bin km aracımda aynı sorun var yokuşlarda tutmuyor el freni gittim ayar yaptırdım eskisine oranla daha iyi ama yine kayıyor çok dik olunca yokuş bende kendi haline bıraktım daha önce 8 yaşındaki aracımı yokuşun en alasına koyuyordum yerinden kıpırdamıyordu. Git gide adileşiyor araçlar