Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2021 Model I20 4000 Deviri Geçmiyor.

'İ20 Forum - Club' forumunda emre3707 tarafından 19 Haziran 2021 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. borabora40

borabora40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    bora ç.
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Araba tam otomatik sanırım 25 seneden sonra ilk otomatik kullanıyorum d ye alınca hiç bişey yapmaya gerek kalmaya kendi sarsıntısız ve gerçekten pürüzsüz atıyor vitesleri ama hızlıca üst viteslere atıyor hantal kalıyor sürüş modları olabilirmiş ama yapmamışlar.turbo motora yapmışlar.ben bakıyorum araba zorlanıyor manuele alıyorum vites 6 da olduğunu anlıyorum ama yolun hakkı beşte değil aslında dörtte olması lazım.yazılım değişmesi lazım bence bi gözden geçirmeleri gerekiyor bu 6 ileri otomatiği

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    uzun yolda 11 litre yakması için 150 -160 gibi bir hızın altına inmemesi lazım.

bendeki 6 ileri tam otomatik elantra bu şartlarda ancak o kadar yakıyordu.

borabora40 bunu beğendi.
  3. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Yanlış bilgi vermiş sanırım arkadaşınız ya da aracı kullanmayı tam bilmiyor olabilir. Bahsettiğiniz aracın modelini belirtmemişsiniz ancak Peugeot'un direksiyon arkasında kulakçık olan modellerinde vitesin auto ve manuel konumları mevcut. Vites Auto konumunda olunca araç kendisi vites arttırıp azaltıyor hatta yanlış hatırlamıyorsam aynı anda siz de müdahale edebiliyorsunuz. Vitesi manuel konuma getirirse arkadaşınızın dediği gibi araç vites değiştirmiyor, sürücünün vitesi direksiyon arkasındaki kulakçıktan veya vitesteki + - konumlarından değiştirmesi gerekiyor.

Sarıaslan ve Halil bunu beğendi.
  4. borabora40

borabora40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    bora ç.
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Siz cevabı buldunuz sanırım 150 160 uzun süre gittim ara ara 185 e bile çıktım ama bundan dolayı çok yakacağı aklıma gelmedi sonuçta sabit hız uzun yol diye düşündüm önceki arabamdada manueldi ama böyle gidince fazla yakmıyordu.teşekkürler.

5. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    953
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Yok abi ben tam yazamamışım :) Evet araç otomatik ama ben i20 tam otomatikten inip peugeot 208 e binmiştim. Araba iyice bağırdıktan sonra vites değiştiriyor. Mesela rampa çıkarken vites küçültmedi çok zorlandı. Sonradan ben hep kulakçıktan arttırıp düşürdüm o zaman daha çok performanslı olmuştu. Belki şanzıman arızalı idi bilemiyorum. Vites A konumundaydı ve viteste P konumu yoktu.

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  6. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Viteste P konumu yok doğru. Kullandığınız araç auto5r/6r veya etg5/6 gibi adlandırılan yarı otomatik şanzımana sahip model. Bu şanzımana sahip araçların vites yükseltip düşürmesinde sürücünün araca hakimiyeti de önemli ancak şu da var ki bazı kararsızlıklar yaşayabilen bir şanzıman. Bazi yazılımsal güncellemeler de yapıldı zamanla bu gibi sorunlarin düzelmesi için ama tam otomatik gibi olmuyor tabi ki. I20 şanzımanı tam otomatik olduğu için onda tepkiler daha iyidir.

Son düzenleme: 29 Haziran 2021
    gokhan06 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş