10 Kasım LPG KABLO

2021 Hyundai Bayon 1.4 Mpi Elite At Testimiz

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda MSC tarafından 20 Ağustos 2021 tarihinde açılan konu

  1. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,365
    Alınan Beğeniler:
    16,252
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba arkadaşlar, bu testimizde Hyundai’nin Türkiye’de üretip tüm dünyaya pazarladığı yeni B segmenti crossover aracı BAYON ile karşınızdayız. Test aracımız Hyundai BAYON 1.4 MPI ELİTE AT donanım paketi ile satışa sunuluyor. Aracın test tarihindeki tavsiye edilen satış bedeli 235.266TL.

    [​IMG]

    Motor seçeneği olarak sunulan alternatifler;
    1.0 T-GDI = 100hp / 172nm
    1.0 T-GDI MHEV 48V = 120hp / 200nm
    1.4 MPI = 100hp / 134nm

    [​IMG]


    Dış Mekan :

    BAYON tasarım olarak diğer Hyundai modellerinden farklı olan KONA’ya benzeyen sportif hatları ile dikkat çeken bir SUV. Özellikle tampon etrafı detaylar aracın sportif havasının ön plana çıkmasını sağlıyor. Kaputa yakın konumlandırılmış sinyal ve gündüz farlı kombinasyonu ve hemen alt kısmında yer alan mercekli LED farları ve viraj aydınlatma farları alışıla gelmiş Hyundai tasarımından oldukça farklı. Piyano black panjur oldukça şık bir görünüm sunuyor. büyük ızgara açık renk modellerde çok dikkat çekici, alt krom çerçevesi önden bakıldığında sportif hatları olan araca ayrıca şık bir görünüş veriyor. Yaya güvenliği için geriden başlayan kaput tasarımı bu modelde de kullanılmış.

    [​IMG]


    Çamurlukları çevreleyen plastik dodikler, gövde rengi yan ayna kapakları ve siyah direk kaplamaları yine aracın dış görünümünde ön plana çıkan detaylar.

    [​IMG]

    BAYON'un arka tasarımı da yine bir ilk diyebiliriz. Keskin hatlı led stop lambaları, piyano black bagaj kaplaması ve tampon altı krom detaylar çok şık ve dikkat çekici.

    [​IMG]

    Isıtmalı ve otomatik katlanır elektrikli yan aynalar oldukça büyük, geniş bir görüş alanı sunuyor.



    Araç üzerinde 255/55/R17 ebadında EcoContact 6 lastikler geliyor. 55 oran yanak yüksekliğe rağmen konforu iyi ancak biraz gürültülü bir lastik.

    [​IMG]


    İç Mekan :

    İç mekan olarak i20 ile çok benzer, hacim olarak ise çok farklı. Kapı kol daması hariç bütün parçalar sert plastik. i20'de olan trim sesi bu araçta yok. Tavan yüksekliği ön ve arka tarafta oldukça yeterli, aracın tavanı maalesef cam tavan değil, sun roof var ve cam tavana oranla arkada daha ferah bir alan sunmuyor. Koltuklarının tamamında kolay temizlenebilen kumaş tercih edilmiş. Koltuk konforu segmentine göre çok iyi.

    [​IMG]
    Ön göğüs tasarımı piyano black kaplama ve gövde rengi hat çerçeveleri ile spor olduğu kadar şık bir görüntüde sunuyor. Orta konsol oldukça işlevsel, elektronik el freni yerine klasik el freni tercih edilmiş, multimedya ve klima düğmelerin konumu başarılı.

    [​IMG]

    Sürücü kapısında bulunan cam ve ayna kontrol panelinde sadece sürücü camı otomatik inebiliyor. Maalesef diğer kapı kollarındaki cam düğmeleri otomatik değil. Araç kilitlendiğinde camlar otomatik kapanmıyor. Kapılardaki ambiyans ışıkları oldukça şık.

    [​IMG]


    Direksiyonda ihtiyacınız olan bütün multimedya, yol bilgisayarı, handsfree ve cruze control gibi donanımların aydınlatmalı düğmeler mevcut. Direksiyon arkasındaki vites değişim kulakcıkları BAYON’da yok.

    [​IMG]

    Klima kontrol paneli oldukça sade, donanım paketinin doluluğuna rağmen Dual ve clean air özellikli klima paneli, ön koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma gibi özellikler maalesef yok.

    Klima panelinin altında kablosuz şarj istasyonunun yanı sıra ilave bir kat daha saklama gözü mevcut. 12 volt çıkış, usb ve usb şarj çıkışları yine bu bölümde.

    Tavan ışıklandırmaları oldukça şık ve yeterli aydınlatmayı sağlıyor. Torpido gözü maalsef yeterli büyüklükte değil. Kol dayama hascim olarak yeterince derin.

    [​IMG]

    Multimedya sistemnin dokunmatiği yeterince hassas, ses seviyesi ve ses tokluğu tatminkar. geri görüş fonksiyonu direksiyon açı sensörü bağlantılı ve manevra yapacağınız noktaya sanal konum çizgileri çizebiliyor. Navigasyon/usb/aux v.s. özellikleri yazmaya gerek, TV hariç full bir sistem. Apple ve android desteği ile telefonunuzu yansıtabiliyorsunuz.

    [​IMG]

    Arka koltuklarda isofix ve kol dayama tabii ki standart. Bu konularda Hyundai hemen hemen her pakette oldukça bonkör donanım olarak. Koltuklar bağımsız katlanabiliyor. Bu sayede 411 litre olan bagaj hacmi tahmini olarak 1.000 litrelerin üzerine çıkıyor. Bu arada bagajı i20 ve Kona'ya göre ciddi ölçüde büyümüş durumda. Pandizot i20'de olduğu gibi dikey olarak gizlenebiliyor. Bagaj halısının altında tam boy stepne mevcut.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Arka diz mesafesi olarak i30’dan fazla bir farkı yok diyebilirim, sadece orta oturma kısmı biraz dar bırakılmış ancak diğer kısımlar bu sayede daha geniş bir kullanım alanı sunuyor.


    Konfor ve sürüş dinamiği :

    BAYON’da süspansiyon konforu 17” jant ve düşük yanaklı lastiklere göre oldukça iyi, karakteristik olarak i20’ye benziyor ancak arkası biraz daha sert hissettirdi. i20’nin ön süspansiyonları oldukça konforluydu.

    Tabii ki bu lastik ve süspansiyon seçimi başarılı bir yol tutuş sunuyor. SUV olmasına rağmen sürüş dinamiği olarak spor araç performansına yakın bir performans sunması oldukça şaşırtıcı. Arka süspansiyon sertliği bu noktada yardımcı oluyor. Virajları yatmadan dönebilmesi sürücüye ekstra bir güven veriyor.

    Fren performansı segmentinin çok üzerinde. Uzun süreli frenajlarda sistemsel bir performans kaybı yok.

    İlave güvenlik sistemlerinden şerit takip sistemi i20'ye göre başarısız. Çok geç ve kararsız tepkileri var. Muhtemelen yazılım güncellemeleri ile düzeltilir. Öndeki araçları tarayıp çarpışma ikazı ve akan trafik ikazı verebiliyor.

    [​IMG]


    6 ileri tam otomatik şanzıman vites geçişleri çok yumuşak. Vites oranları motor gücüne rağmen uzun yol için kabul edilebilir sınırlarda. 90km sabit hızda 2150 devir/dk, 132 km otoyol limitinde ise 3200 devir/dk ile yürüyebiliyor.

    [​IMG]
    [​IMG]



    Motor performansı ve Yakıt :

    Motor performansından bahsetmeye gerek yok sanırım, 1.4 MPI motor gaza yüklenmediğiniz sürece çok zayıf. Bu motor muhtemelen LPG tercih edecekler için seçilmiş. Sakin kullanan bir kullanıcıysanız şikayet etmezsiniz.

    Bizim testimizde 0-100 hızlanma değeri 11.70 saniye çıktı. 1400cc bir SUV için oldukça başarılı bir değer. Tabii bu hızlanmada 6 ileri otomatik şanzımanın hızlı tepkilerinin ve uyumlu dişli oranlarının payı da var.


    Şehiriçi az yoğun trafikte 8.0 -8.5 Litre gibi bir tüketim elde ettik. Cuma akşamı e5 aşırı yoğun trafiğinde kozyatağı - pendik arası sürekli dur kalk trafikte, klima açık 9,5-10 litreleri gördü araç.


    Otoyol kullanımında fabrika verisini yakalamak hatta altına inmek mümkün. İzmit > Kozyatağı arası 105-110 km/saat sabit hız, Çamlıca gişeler > Kozyatağı arası çok hafif trafikte yol bilgisayarı verisi; Ortalama hız : 88 km/saat ve Ortalama yakıt tüketim : 5.5 litre olarak gerçekleşti. Kullanım tarzınıza ve yol koşullarına göre bu değer +1,5 litre kadar artabilir. 132 km/saat gibi Hızlı otoyol kullanımında ise 7,5-8,0 litreleri görebilirsiniz.


    Sonuç :

    BAYON sunduğu sprotif görünüm ve sürüş dinamiğinin yanı sıra, yeterli donanım ile rakiplerinden fiyat/performans olarak önde diyebiliriz.


    Eksileri :
    - Şerit takip sisteminin tepkileri yetersiz, güven vermiyor.
    - Araç kilitlendiğinde camlarını kapatmıyor.
    - Sert plastik iç trimler.

    Göze çarpan artıları :
    - i20 platformunda olsa bile kesinlikle daha iyi çalışılmış bir araç. i20'de gözlemlediğimiz eksikler bu araçta yok.
    - Fren performansı.
    - B segmentinin çok üzerinde olan yüksek bagaj hacmi.
    - LED farların aydınlatması.
     
    Son düzenleme: 21 Ağustos 2021
    muhendus, Halil, MAERKEK ve 13 kişi daha bunu beğendi.
  2. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,365
    Alınan Beğeniler:
    16,252
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 20 Ağustos 2021
    muhendus, Halil, MAERKEK ve 17 kişi daha bunu beğendi.
  3. ai_torcuk

    ai_torcuk Moderatör

    Yaş:
    44
    Katılım:
    16 Ocak 2014
    Mesaj:
    9,442
    Alınan Beğeniler:
    9,916
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    GİRESUN
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Kia
    Sportage'den sonra maddi durum el verirse almayı düşündüğüm bir araç. Ben çok beğendim aracı. 1.4 At her ne kadar performans olarak yetersiz olsa da xaten 4 ileri otomatikten dolayı bu duruma alışkınız.
    Test ve paylaşım için teşekkürler.
     
    Halil, MAERKEK, umutd07 ve 5 kişi daha bunu beğendi.
  4. ErdoganT

    ErdoganT Kayıtlı Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2021
    Mesaj:
    82
    Alınan Beğeniler:
    67
    Şehir:
    İstanbul
    Ad Soyad:
    Erdogan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Güzel test olmuş teşekkürler.
    Kona da i20 platformunda üretiliyor diye biliyorum.
    Değişik bir üretim stratejisi olmuş Hyundai için.
     
    MSC bunu beğendi.
  5. KilecNasah

    KilecNasah Kayıtlı Üye

    Yaş:
    40
    Katılım:
    7 Aralık 2019
    Mesaj:
    514
    Alınan Beğeniler:
    652
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Uşak
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Çok teşekkür ederim Serdar Bey güzel bir inceleme olmuş. Bir sorum olacak. Arka koltuğa çocuk koltuğu bağlandığında 2 yetişkin rahatça oturabilir mi?
     
    Coolwhisper ve MSC bunu beğendi.
  6. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,365
    Alınan Beğeniler:
    16,252
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    teşekkür ederim. sorduğunuz sorunun cevabı birazda çocuk koltuğunun yapısıyla alakalı. sonata'da bile 2 kişinin oturmasını engelleyecek kadar geniş ve destekli koltuk gördüm. i20'den bir tık daha ferah olur.
     
    Coolwhisper, onurforces ve KilecNasah bunu beğendi.
  7. KilecNasah

    KilecNasah Kayıtlı Üye

    Yaş:
    40
    Katılım:
    7 Aralık 2019
    Mesaj:
    514
    Alınan Beğeniler:
    652
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Uşak
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Standart bir çocuk koltuğu ile çok geniş olmasa da rahatça oturulabilir olarak anlıyorum bunu :)

    Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    Coolwhisper bunu beğendi.
  8. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,365
    Alınan Beğeniler:
    16,252
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    içine binince anlarsınız, araç bana i20'den daha ferah geldi. hatta arkası kona'dan da ferah, kona'da çok dik oturuluyordu. bunun yanı sıra bagaj süper, b segmentinde görmedim böyle bagaj. golf vesaireden daha hacimli.

    benim genel izlenimim üzerinde ciddi çalışılmış bir araç. i20'de farkettikleri kusurları da kapatmışlar, trim sesi vs. çıt yok arabanın içinde.
     
  9. Roadrunners

    Roadrunners Moderatör

    Katılım:
    7 Şubat 2016
    Mesaj:
    7,513
    Alınan Beğeniler:
    16,888
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Ankara
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ötv indiriminden sonra hiç bulunamıyor
     
    Coolwhisper, MSC ve onurforces bunu beğendi.
  10. koreci

    koreci Vip Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2010
    Mesaj:
    2,690
    Alınan Beğeniler:
    1,703
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    İnceleme güzel olmuş, elinize sağlık...

    Hanımlar eşler için çok tatlı bir araç...
     
    Coolwhisper, MSC ve onurforces bunu beğendi.
  11. sipartacus

    sipartacus Vip Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2017
    Mesaj:
    7,036
    Alınan Beğeniler:
    8,390
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bayide i20 ve Bayon teşhirde bile yok, satış adedleri iyi sanırım. Elantra, Kona ve Tucson mevcut.
     
    Coolwhisper, MSC ve onurforces bunu beğendi.
  12. ai_torcuk

    ai_torcuk Moderatör

    Yaş:
    44
    Katılım:
    16 Ocak 2014
    Mesaj:
    9,442
    Alınan Beğeniler:
    9,916
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    GİRESUN
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Kia
    İsofix bağlantılı olanlar çok alan kaplıyor. Bu sebeple özellikle direk kemere bağlanan tip çocuk koltuğu kullanıyoruz. Bu şekilde 2 kişi daha rahat oturabiliyor.
     
    Coolwhisper, KilecNasah ve MSC bunu beğendi.
  13. 45R3928

    45R3928 Kayıtlı Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2020
    Mesaj:
    627
    Alınan Beğeniler:
    353
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Muhammed Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Hocam emeğinize sağlık :) güzel bir cekim ve inceleme olmuş sanırım daha desibeli bir lastik secimiyle yalıtım eksiği desteklenebilir vede motor kaput izoletörüyle de %5-10 arasında motor sesi baskılanabilir mi?
     
    onurforces ve MSC bunu beğendi.
  14. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,365
    Alınan Beğeniler:
    16,252
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Motor sesiyle ilgili bir sorun yok aracda, ust devirlere cikilmadikca oldukça sessiz.

    Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    koreci bunu beğendi.
  15. SynysterGates

    SynysterGates Kayıtlı Üye

    Yaş:
    24
    Katılım:
    13 Aralık 2020
    Mesaj:
    629
    Alınan Beğeniler:
    592
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    İstanbul/Aydın
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Test için teşekkürler,gayet eksiksiz ve bilgilendirici olmuş.Benim 2014 Accentteki 1.4 kappa motorla bu motor arasında görünüş olarak bile fark yok,direkt aynı motoru mu kullanıyorlar hala merak ettim,teknik verileri bile aynı.
     
    MSC bunu beğendi.
  16. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,365
    Alınan Beğeniler:
    16,252
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, evet 1.4 kappa motor. muhtemelen şanzımandan dolayı motor beyinleri farklıdır.
     
    MAERKEK ve SynysterGates bunu beğendi.
  17. SynysterGates

    SynysterGates Kayıtlı Üye

    Yaş:
    24
    Katılım:
    13 Aralık 2020
    Mesaj:
    629
    Alınan Beğeniler:
    592
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    İstanbul/Aydın
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Araba tam şehirli SUV görünümünde,Kona'yla ayrıştıkları en önemli nokta bu fakat en önemli nokta motor seçeneklerinde kendini belli ediyor bence.Özellikle bu 1.4 kappa motor şehir içi bile bazen yetmiyorken şehir dışı performans bakımından ciddi manada yetersiz benim arabada,Bayon'da nasıl olur düşünemiyorum.Denildiği gibi LPG ile taş gibi dayanıklı bir motor isteyenlerin tercihi bu motor olabilir haricinde bu arabaya pek yakışan bir motor olmamış.İç tasarım bakımından çok iddialı bir model Hyundai'nin diğer modelleri gibi.İlk çıktığında Kona varken ne gerek vardı demiştim ama şimdi göze farklı geliyor.
     
  18. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,365
    Alınan Beğeniler:
    16,252
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    direkt kona ile kıyaslamak çok doğru olmaz, kona biraz daha kaliteli ve motor seçenekleri farklı klasmanda. BAYON biraz daha ekonomik ve bagaj ihtiyacı olan Türk aile kullanımı için tasarlanmış. 1.4 MPI motorun tek amacı LPG takılabilir olması.
     
    muhendus, MAERKEK ve SynysterGates bunu beğendi.
  19. umutd07

    umutd07 Vip Üye

    Yaş:
    30
    Katılım:
    17 Kasım 2016
    Mesaj:
    3,037
    Alınan Beğeniler:
    4,483
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Antalya
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Çok güzel bir inceleme olmuş üstad, performans isteyenede ekonomi isteyenede hitap eden bir araba. İnşallah bir gün sahip oluruz :)
     
    MSC ve MAERKEK bunu beğendi.
  20. MAERKEK

    MAERKEK Kayıtlı Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2019
    Mesaj:
    1,630
    Alınan Beğeniler:
    888
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Mehmet Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Şehir içinde binin , kısa mesafe gezin . Bagajı da büyüttük vergiler yüzünden 1.6 motor koyamadık ee Türk halkı ailecek biner ve dolasıyla LPG ister . O zaman atmosferik 1.4 canlı motorumuz ne güne duruyor .

    Her şeyden biraz koyalım yenilikler ekleyelim .

    Başarılı bir model .

    Vergi olmasa 1.6 atmosferik olanını da görürdük
     
    umutd07 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş