LPG KABLO

2020 Hyundai I10 1.2 Amt Testi

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda MSC tarafından 5 Eylül 2020 tarihinde açılan konu

  1. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,373
    Alınan Beğeniler:
    16,271
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu yazımızdaki test konuğumuz 3. jenerasyon 1.2 AMT i10 Elite.

    [​IMG]
    Dış Mekan :

    [​IMG]
    [​IMG]

    Tasarım olarak diğer önceki i10 modellerinden farklı olan araç sportif hatları ile dikkat çekiyor. Çift renk seçeneği, led gündüz farları, 16" alaşım jantları, arka tampon altı difüzörü, c sütünu ve farların içerisine imzalanmış i10 yazıları ile oldukça estetik bir görünüme sahip.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Özellikle tampon etrafı detaylar aracın sportif havasının ön plana çıkmasını sağlıyor. Kaputa yakın konumlandırılmış sinyal ve gündüz farlı kombinasyonu ve hemen alt kısmında yer alan mercekli farları alışıla gelmiş Hyundai tasarımından oldukça farklı. Sis farları hava kanalına konumlandırılmış. büyük ön panjur açık renk modellerde çok dikkat çekici, çentikli tasarımı önden bakıldığında sportif hatları olan araca ayrıca şık bir görünüş veriyor. Yaya güvenliği için geriden başlayan kaput tasarımı bu modelde de kullanılmış. Sinyalli yan aynalar oldukça büyük, geniş bir görüş alanı sunuyor.

    [​IMG]

    Araç üzerinde gelen lastikler 195/45/R16 ebadında Hankook Ventus Prime 3 model. 45 oran yanak yüksekliğe rağmen konforu iyi ancak asfalt sesi yapıyor, performansı yüksek ama gürültülü bir lastik tercih edilmiş.


    İç Mekan :

    İç mekan olarak tavan yüksekliği ön tarafta oldukça yeterli. Koltukların sertliği ve kavraması çok iyi ayarlanmış, oturduğunuzda bunu hemen fark edebiliyorsunuz. Hacim olarak A segmentinin standarları biraz zorlanmış, 5 kişi çok sıkışmadan seyahat edebildik.

    [​IMG]

    Krom kaplı hava ızgaraları işlevsel olduğu kadar estetik bir görünüme de sahip.

    [​IMG]

    Arkada ortada oturacak yolcu için emniyet kemeri var ancak yanlarda oturanlar için kapı üstü tutamaklar yok, bunun yerine 1 tane askılık konulmuş.

    [​IMG]

    Yeni Hyundai modelleriyle birlikte görmeye alıştığımız 8" bütünleşik multimedya sistemi Yeni i10'da da karşımıza çıkıyor. Geri görüş kamerası, Apple CarPlay ve Androit Auto destekli sistemin ses seviyesi ve kalitesi segmentine göre oldukça tatminkar.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Işıklı torpidosu, sürücü kol dayaması ve bol eşya gözleri iç mekandaki konforu arttırırken, neredeyse her yerde kullanılmış sert plastikler biraz kalitesiz hissi veriyor. Bu da A segmentinin maalesef kaderi.

    [​IMG]

    Sürücü kapısında bulunan cam ve ayna kontrol panelinde sadece sürücü camında aydınlatma var. Maalesef diğer kapı kollarındaki cam düğmelerinde aydınlatma yok!?!?

    Konfor ve sürüş dinamiği :

    i10’da süspansiyon konforu 16” jant ve düşük yanaklı lastiklere göre oldukça iyi, karakteristik olarak i20’ye benziyor. i20’nin ön süspansiyonları oldukça konforluydu, arkalar biraz sertti. Maalesef ondülasyon olan yollarda arka yolcular zıplamalardan biraz rahatsız oluyor. Meşhur era zıplaması kadar olmasa da i20 kadar başarılı değil arka süspansiyonları. Otoyol kullanımında bir sorun yok. 5 kişiyle yayla yollarında aracın altını vurmadan gezebildik.

    Tabii ki bu lastik ve süspansiyon seçimi başarılı bir yol tutuş sunuyor, arkalar bağımsız süspansiyon olmasa bile virajları yatmadan dönebilmesi sürücüye ekstra bir güven veriyor.

    Fren performansı segmentinin çok ötesinde diyebilirim. Test süresince araçta en çok fren iyileştirmesi dikkatimi çekti. Uzun süreli frenajlarda sistemsel bir performans kaybı yok, dozajlaması ve tutulumu çok başarılı.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Bu araçla birlikte tanıştığımız robotize manuel tek kavramalı AMT şanzıman ise rakiplerine göre (easyronic, mmt vb.) oldukça yumuşak geçişlere sahip. performanslı kullanımda ise bu geçişleri biraz daha belirgin hissediyorsunuz. Tabii ki DCT yada tork konvektörlü konforu yok ama eski bir easytronic kullanıcısı olarak ben şanzımanı beğendim. Özellikle hıza ve motor devrine göre kararlı vites geçişleri güven verdi.


    Motor performansı ve Yakıt :

    1.2 MPI 84 beygirlik motoru 80 km altı her türlü koşulda beklenin fazlasını verebiliyor. 5 kişi tam dolu araçla 1.6 CRDI'ın 80 km hızla çıktığı dik yokuşu 70 km hızla soluksuz çıkabiliyor. Ancak 100-110 gibi hızlardan sonra rüzgar direncinin de eklenmesiyle motor performans yönünden sade bir hal alıyor. 100km hızdan 140km hıza ulaşması 14 saniye alıyor. Normalde 40km'lik bu hız artışı 0-100 hızlanma değerine eşit.


    0-60 hızlanlası 6,50 saniye,
    0-100 hızlanması 13,70 saniye,
    0-140 hızlanması 27,86 saniye.

    535 kilometrelik test süresince %50 yayla yolları %50 uzun yol ağırlıklı bir kullanımımız oldu. Toplamda 11:30 saat kullandığımız i10'la 5,7 litre ortalama yakıt tüketimi elde ettik. Uzun yol süratimizin 110 km altında olmadığı ve geri kalan yolların yayla yolları olduğunu dikkate alırsak bu koşullarda 5 kişi ile elde edilen ortalama tüketim oldukça iyi.

    Uzun yolda tek kişi 110 km sabit hızla 4.5 litre tüketimi elde ettik, bu sürüşte 0-140 denemesi olduğu için 0,1 litre fazlalık öngörebiliriz. Yani 110 km sabit hızla, deniz seviyesinde 100 kilometrede 4.4 litre gibi bir tüketim elde edilebilir.



    Sonuç :
    Yeni i10, A segmentine göre sunduğu ZENGİN donanımın yanı sıra, sportif görünüşü ve AMT şanzıman performansı ile rakiplerinden fiyat/performans olarak yine önde diyebiliriz. LPG ile uyumlu 1.2 litrelik motorunun performansı şehiriçi için oldukça iyi. Özellikle İstanbul gibi yokuşun bol olduğu şehirlerde güven veriyor.

    Eksileri :
    - Arka süspansiyonların biraz daha iyileştirilmesi gerek, performans olarak tatminkar olsa da, konfor konusunda biraz eksik kalmış durumda.
    - İç plastiklerin hepsi sert.
    - Arka yolcu kapı üstü tutamakları yok, bozuk yollarda yolcular tutunamıyor.
    - Arka kapı içi çamurluk yüzeyleri toz topluyor, inip binerken kesinlikle sürünüyorsunuz ve üstünüz kirleniyor. Bu bölgeye kapı altı fitili yapılmalı.
     
    fume, MAERKEK, blue55 ve 10 kişi daha bunu beğendi.
  2. ismailgulce

    ismailgulce Kayıtlı Üye

    Yaş:
    31
    Katılım:
    16 Haziran 2015
    Mesaj:
    462
    Alınan Beğeniler:
    468
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    mersin
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    100 km de 4.5 litre iyimiş, teknik veriside 4.4 litre ama bu 4.4 litre 90 km sabit hızda diye biliyorum. 5 kişi 110 km sabit hızda baya iyi bir tüketim. Yakıt kapasitesi 36 litreymiş
     
  3. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,373
    Alınan Beğeniler:
    16,271
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    uzun yol tüketimi tek kişi ;)
     
  4. erenuzel41

    erenuzel41 Moderatör

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesaj:
    5,537
    Alınan Beğeniler:
    6,299
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Gebze
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Bir A segmentinde olması gereken şeylerin fazlası varmış yeni i10 da, 16 inç jantlar, multimedya, hatta devir saati bile var bu arabanın, hep söylerim A segmentinin hitap ettiği sürüş ortamı şehir içi dar sokaklar ve dar dönemeçlerdir, A segmentinde önemli olan ucuz olması ekonomik olması yada bayanlara hitap etmesi gibi şeyler değilde şehir içi yavaş hızda ilerlenen trafikte ve kısa mesafe sürüşlerde ideal şartları sağlaması. Audi A6 nın dört manevrada döndüğü yerden bunlar iki ileri geri yaparak dönebilirler:) İki tane Passat ın park ettiği yere de üç tane i10 sığar:) yol kenarında mal indirmek için duraklayan kamyonetin yolcu indiren minibüsün daralttığı yolda onların yanından da aynam sürtmesin çamurluğu çizmeyelim diye yavaşlamaya gerek kalmadan paldır küldür geçiyor. küçük hacimli benzinli motorları da dizellere ve büyük hacimli benzinli motorlara göre kısa mesafede daha hızlı ısınıyor.

    A segmentinin performansı da bellidir küçük arabanın motoru da küçük olur haliyle otobanda sağ şeritten sol şeride biraz zor geçersiniz.

    Evin ikinci yedek otomobilidir bunlar. Bakkala markete gider gelir çocuğu okula götürür, 5-10km yol için SUV nizi yada Passat ınızı garajdan çıkarıp gereksiz enerji israfı ve trafikte çok yer kaplayan kalabalıklar yaratmayın diye.

    Ben beğendim güzel araba olmuş.
     
    umutd07 ve sipartacus bunu beğendi.
  5. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,373
    Alınan Beğeniler:
    16,271
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    park sensörü ve geri görüş kamerasıyla i10'u park etmek çok kolay, kadın kullanıcılar için büyük avantaj. cvt gibi motosiklet şanzımanı ile satılan rakiplerine göre amt hem performans hemde tüketim olarak daha başarılı ve sorunsuz. ileride çıkabilecek şanzıman sorunlarını da riske etmiyorsunuz. CVT şanzımanların çoğunda revizyon olmadığı gibi revizyon olabilende de randıman almak çok zor. Sıfır CVT şanzıman 25-35.000 bandında markalara göre. AMT bu yönden de avantajlı, çıkartabileceği en büyük masraf baskı balata değişimi, o da yetkili serviste 3.000 civarıdır.
     
    suleymanozer, Halil ve erenuzel41 bunu beğendi.
  6. Samet_ak

    Samet_ak Kayıtlı Üye

    Yaş:
    40
    Katılım:
    16 Aralık 2018
    Mesaj:
    422
    Alınan Beğeniler:
    339
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Samet akyel
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    VW
    Önden çok agresif, çift renk tavanda şık bir bir hava katmış. Kendi segmentinde üst sıralarda bence hem tasarım hem kalite olarak.
     
    MSC bunu beğendi.
  7. FATİH2841

    FATİH2841 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    41
    Katılım:
    12 Kasım 2019
    Mesaj:
    100
    Alınan Beğeniler:
    76
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    FATİH Tosun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Öncelikle bu araçlarda emeğim olduğu için ekmeğimi kazandığım için gurur duyuyorum. 14-15 inç jantla daha konforlu olur sert plastik sınıfının bir getirisi ben sert olmasına çok takılmıyorum eski araçların hepsi sert sonuçta o kadar era kullandım ondada öyleydi önemli olan kaliteli uzun ömürlü olsun ve öyle yapıldığınıda düşünüyorum. Ve artık N line Türkiye'de satışa çıksa artık yeni bir otoban faremiz olsa
     
    MAERKEK, Halil, Samet_ak ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  8. ndipi

    ndipi Vip Üye

    Yaş:
    48
    Katılım:
    1 Şubat 2016
    Mesaj:
    1,924
    Alınan Beğeniler:
    1,712
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bunca zaman tek kavrama sistemi kullanılan da sağlıklı sonuç alan kaç firma oldu ki? Bu firma alsın? Hyundai demek sorunsuzluk demek idi ama şu şanzuman bu araca hiç ama hiç olmamış. Tek kavrama olsun çift kavrama olsun sorun ya başka bir şey değil.
     
    MAERKEK bunu beğendi.
  9. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,373
    Alınan Beğeniler:
    16,271
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    bunu hangi istatistiksel bilgiye dayanarak yazdınız?
    Hyundai çift kavramasında kronik bir sorun yok, tek kavramada zaten mevcut bir şanzıman, sadece robotize edilmiş.
     
  10. FATİH2841

    FATİH2841 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    41
    Katılım:
    12 Kasım 2019
    Mesaj:
    100
    Alınan Beğeniler:
    76
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    FATİH Tosun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Amt yi genelde fiat Opel araçlarda kullanılan Robotize ile ilişkilendiriyor insanlar Tabiki bencede çift kavrama olsa daha iyi idi ama burda amaç küçük sınıf ekonomik yakışıklı donanımlı bir araç elde etmek Hyundai mühendisleri bu şanzımanı koyarken bunları düşünmedi mi elbette rakip firmalar test edilmiştir onların sorunları konuşulmuş raporlanmıştır elbet ona göre bir yol çizmişlerdir kensilerine
     
  11. ndipi

    ndipi Vip Üye

    Yaş:
    48
    Katılım:
    1 Şubat 2016
    Mesaj:
    1,924
    Alınan Beğeniler:
    1,712
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Enlnde sonunda bu çift kavrama sistem hangisinde olur ise olsun sorun. Biri erken diğeri biraz geç ama illa sorun çıkaracak. Biraz zaman geçsin biraz km yapsın ondan sonra bu çift karavma sistemler baş belası olacak. Hyundai çift kavrama sisteme geçme nedeni sanırım emisyon kaynaklı benim düşüncem bu şekilde. Şimdi bu araca gelecek olur isek bu araca amt koyma nedeni de belli ekonomik bir araç olsun diyor ise çift kavrama koyamaz masraf motor küçük turbo değil tam otomatik koysa tork ortada emisyon belli elinde başka da seçenek kalmamış oluyor mecbur amt yarı otomatik bir sistem. Bu araç bu motor bu sistem ile sanmam az yaksın daha önce çok söyledik çok yazdık motor küçük olunca araç az yakmaz bu araç kime hitap eder? Bence sadece şehir içinde bir yerden bir yere giden kişiye hitap eder. Satar mı? Bilmem ki biraz zor bence. Etrafım da sürekli trafik içindeyim. Hiç görmüyorum eski yada yenisini desem yalan olmaz sanırım. Kafalar karışık mıhtarem. Diğer konu da Allah dan yollar çift yön bu araç ile sollama filan kolay olmaz idi sanırım hele de biraz yüklü olunca tamam.
     
  12. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,373
    Alınan Beğeniler:
    16,271
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    DCT şanzıman 5 senedir var, blue takside kullananlar bile var. i10 yakıt tüketimi ile ilgili video koyduk halen daha az yakmaz vs mesnetsiz yorum yapıyorsunuz.

    tekrar izleyin video'yu : 07:25'de görünüyor bütün tüketim verileri.

     
  13. ndipi

    ndipi Vip Üye

    Yaş:
    48
    Katılım:
    1 Şubat 2016
    Mesaj:
    1,924
    Alınan Beğeniler:
    1,712
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Öncelikle çift kavrama sistemler bunlar eninde sonunda masraf açacak sistem hangi markanın olur ise olsun be bu masrafları da öyle üç beş değil ciddi masraflar sanırım şu anda 5 binden başlar 10 bulur hemde çok rahat. Bu aracın yakıt konusuna gelince bu araç yakar aracın fabrika değeri bile 6 litre onunda nasıl ölçüm yapıldığı ortada. Bu araç satar mı diye şahsen bana sorar isen. Kişisel fikrim satmaz. Hyundai son gelen ötv zammından sonra satacağı araç belli oda i20 başkada yok. Kona, tusson aldı başını gitti. Elentra daha ne olduğu belli değil. VS vs bakalım zaman içinde göreceğiz. İşin öz kısmı şu marka artık biz yaparız satarız kafasından çıkması gerek. İşler eskisi gibi değil. Bak reklam yapıyor idi 7 yıl garanti diye sanırım onu da kaldırdılar. Oda yok.
     
  14. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,373
    Alınan Beğeniler:
    16,271
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    orjinal mobis dct kavrama seti 2.950 lira, işçilik ve kalibrasyon 500 TL'yi geçmez. bilye, çatal bile değişse 5 bini zor görür. siz sadece mesnetsiz fikirlerinizi yazıyorsunuz.
     
  15. ndipi

    ndipi Vip Üye

    Yaş:
    48
    Katılım:
    1 Şubat 2016
    Mesaj:
    1,924
    Alınan Beğeniler:
    1,712
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Dışarı da yapılıyor ise sözüm yok ama sadece sağ değişimi için servis bin TL rakamlar istiyor ise bu işin servis de yapıldığı zaman ne kadar ister artık bilmiyorum. Her yorumun da altındayım. Kendi aracım hyundai kullanıyorum. Kendi aracımın konusu altına yazdım eksiklerini alacak kişiler bunları bilsin diye. Formların amacı zaten paylaşmak. Misal yazdım yedi yıllık garanti kaldı mı? Benim bildiğim yok bitti. Boya sorunu işte kendi aracım araç daha iki yaşında değil ama boya da sinek pisliği gibi lekeler başladı. İşte biraz önce cevap olarak yazdığın konu şu plastik kapak Benin aracım da renk değişti sanırım yakında kırılır çünkü o konumda ilerliyor. Dedim kimse malını kötülemek istemez ben buna kötülemek demiyorum da eksi yönleri diyorum. Elde olan malzeme bu yapacak bir şey yok şimdi video üşenmeden izledim tek bir kere ışıkta durdunuz. Şehirler arası yol zaten birde şehir içinde iki kişi ile yüz km yapın onu da paylaşın bakalım ne kadar yakacak?
     
  16. erenuzel41

    erenuzel41 Moderatör

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesaj:
    5,537
    Alınan Beğeniler:
    6,299
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Gebze
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Evet katılıyorum, ayrıca i10 hafif ve motor gücü de çok fazla olmadığı için kavramaya ve şanzımana fazla yük bindirmez, bu şanzımanın kısa sürede bozulacağını düşünmüyorum, CVT de kayış üzerinde 500-600 tane lazer kesim hassas pul var birde bu pulların geçirildiği 8-10 tane kadar egzotik metal materyallerden üretilmiş kayış var, belki bu yüzden aşırı pahalı olabilir:) Nissan ve Toyota zaten fiyat olarak Hyundai ye göre daha dezavantajlı.

    Forumda ne zaman otomatik şanzıman mevzusu açılsa üretici tüketiciye bir türlü yaranamamış oluyor, tam otomatik şanzımana fazla yakıyor diyorlar, çift kavramalıya bozuluyor diyorlar, tek kavrama robotize ye zıplatıyor diyorlar, cvt ye ruhsuz diyorlar.:)

    Otomatik otomatiktir:) kullanıcı bunlardan birisini kullanınca ona alışıp ilmini aldıktan sonra otomatik şanzıman hangi türden olursa olsun hepsinin keyfi sürülebilir.
     
    MSC bunu beğendi.
  17. DoktorÇeyreği

    DoktorÇeyreği Kayıtlı Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2020
    Mesaj:
    389
    Alınan Beğeniler:
    368
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Alp
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    I10 gerçekten -bence- sınıfının en yakışıklı ve en kullanışlı aracı. Test inceleme ve paylaşım için çok teşekkürler. Ancak takıldığım, aslında özellikle bizim yerli test içeriği üreticilerde hep gördüğüm ve beni aşırı derecede rahatsız eden bir konu var, şu “sert plastik kalitesizdir” fikrini ne zaman aşacağız acaba? Sanki bakınca malzemenin tüm kimyasını görebiliyoruz, sanki 20 yıl sonrasını görebiliyoruz gibi.. önemli olan malzemenin kendi kalitesi ve işçilik montaj gibi unsurlardır.. tek ve hep takıldığım nokta bu testlerde..
     
    FATİH2841 ve MSC bunu beğendi.
  18. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,373
    Alınan Beğeniler:
    16,271
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    olay sadece kalite algısı değil. otomatik ve nispeten dar bir araç. sol kolunuzu kapı pandizotuna koyduğunuzda bir süre sonra ağrı yapmaya başlıyor. sağ kol yumuşak kol dayamadayken, sol kol taş gibi plastiğin üzerinde. kendi aracımda ikiside yumuşak ve konfor sağlıyor.
     
    Unicorn bunu beğendi.
  19. erenuzel41

    erenuzel41 Moderatör

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesaj:
    5,537
    Alınan Beğeniler:
    6,299
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Gebze
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Alfa Romeo nun 2011-2013 giulietta ve mito modellerinin çekince kırılan iç kapı kolları vardır, birde 2013-2014 BMW 3 serisinin eriyen deri kaplama kapı kolları vardır:)

    i10 un plastiği kırılıp elimde kalsa bile uğraşmam alırım bir tane japon yapıştırıcı yapıştırırım devam:)

    günümüzde otomotiv sektöründe kullanılan malzemeler eskisi gibi değil tüketim çılgınlığı yüzünden birçok materyalde çevreci malzeme kullanılıyor, asbest içermeyen fren balataları, kanserojen madde içermeyen çinko ve fosfat metal yüzey kaplamaları, su bazlı silikon esaslı boyalar, geri dönüşümlü plastik vs vs. Otomotiv üretim sektöründe bunların hepsi olması gerektiği gibi bir anormallik yok.

    Seri üretim otomobillerde mutlaka ufak tefek kalite problemleri olur, boya kalkması, parçalar arası boşluk gibi. Ferrari yada Koenigsegg te böyle sıkıntılar yok diyorlar malum onlar seri üretim değil elle üretilen 300-500 tane partiden oluşan modelleri olan araçlar.:)

    Bizim tüketicimize yaranamazlar çünki plastiği sertmiş....
     
    FATİH2841 bunu beğendi.
  20. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,373
    Alınan Beğeniler:
    16,271
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    gözüme batan böyle bir boşluk olmadı, çoğu c segmenti fransızdan daha iyi finishleri.
     
    Unicorn bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş