Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2018 Yılında Accent Era Alınır Mı?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Arslan1 tarafından 21 Haziran 2018 tarihinde açılan konu

1. Arslan1

Arslan1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Ömer Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    allah razı olsun abi

2. Arslan1

Arslan1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Ömer Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu bahsettiklerin yıllık ama öyle değil mi kardeşim?

erkan42 bunu beğendi.
  3. erkan42

erkan42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    373
    Ad Soyad:
    İskender Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Muayene ve egzoz muayenesi 2 senede bir diğerleri her sene, kasko yaptırmayabilirsin ancak yaptırmakta fayda var tabii ki. Mtv olayı aracın yaşı ve motor hacmine bağlı olarak değişiyor bu arada önceki mesajlarda yazılmış ilk aracın olduğu için trafik sigortası yazdığım rakamın epey üzerinde çıkar ilk sene 1400 tl civarında ödemiştim ben ek olarak Mtv yi 2 taksit olarak ödeyebildiğin gibi hepsini tek seferde de ödeyebiliyorsun. Ben ilk ay tamamını kredi kartıyla ödüyorum sağolsun banka masrafsız 3 taksit yapıyor :)

Arslan1 bunu beğendi.
  4. Arslan1

Arslan1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Ömer Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    taksitlendirme olayı varsa çok rahat ödeyebileceğimi düşünüyorum ilk trafiik sigortası da yüksek çıkacak yaşım gereği ve ilk olduğu için ancak gülü seven katlanır öyle değil mi? :D

erkan42 bunu beğendi.
  5. erkan42

erkan42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    373
    Ad Soyad:
    İskender Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Sigorta şirketleri kredi kartına taksit yapıyor bende sürekli taksitlendirip ödüyorum el mahkum :) Bu arada tabii ki katlanır kardeşim sonuçta bu durumu arabayı ilk aldığımızda hepimiz yaşadık :) bu arada nasip olurda era alırsan kafana takılanları mesaj atarak sorabilirsin seve seve yardımcı olurum :)

Arslan1 bunu beğendi.
  6. sleyman_20

sleyman_20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    96
    Ad Soyad:
    Süleyman
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Forumdakilere söylüyorum hani eskiler derler ya ''Akıl vereceğine para ver''
    Krediyle araç alınmaz diyenlere kulak asma.Şu devirde borca girmeden hiçbir şey alınmaz kardeşim.Ben 2000 tl nin 1000 tl sini araca ayırır rahat rahat yaşarım diyorsan arkana bile bakma al hemen beğendiğin aracı.Şu devirde tenekesi bile olan ağzını 15000 den açıyor.Devamlı fiyatlar artıyor.Ne kadar erken aracını alırsan o kadar iyi yaparsın.Velevki sıkıştın ödeyemiyorsun satarsın aracı kapatırsın kredini.Sonuçta satılmayacak birşey değil.

Arslan1 bunu beğendi.
  7. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kardeşim selamlar, sende hepimizin geçtiği yollardan geçiyorsun, o heves başka bir şey biliyorum :) Arabayı aldıktan sonraki aylarda anlıyorsun yalnız nasıl bir çamura battığını.

Herkes bu güzel forumda dili döndüğünce sana hesabı kitabı anlatmış, bizim forumun güzelliği de bu, bu yüzden de Hyundai den sonra 2 araba değişmeme rağmen forumu değişmedim.

Açık ve net hesap yapalım; ailenle yaşadığını ve barınma, ısınma, elektrik su vs faturaları ödemediğini ve net cebine 2000 lira kaldığını hesap edelim. Sen diyorsun ki bu paranın 800ünü krediye verebilirim, tamam, kaldı geriye 1200. Bu arabaya hiç olmadı 200lira gaz alacaksın aylık, kaldı 1000. Sigorta, bakım, kasko yıllık toplamda en iyimser tahminle 2400 lira etsin, kredi kartıyla taksit yaptın diyelim, o da yaptı mı aylık 200lira, kaldı cebinde 800 lira. Arabanın vergisi olacak, hadi ona da (atıyorum rakamı) yıllık 240 lira olsun, aylığa vur 20 lira, kaldı cebinde 780 lira.

Şimdi tabii araban yokken hiç olmayan yeni masraflarında çıkacak, yıkatma ve park yeri gibi. Ayda 2 kez iç dış yıkattın diyelim, bu da toplam 50 lira olsun, kaldı cebinde 730 lira. Haftada bir dışarı gezmeye gittin vs park yerine koydun arabayı 10ar dan 40lira, kaldı cebinde 690 lira. Genç adamsın, dışarı çıkacaksın, yemek yiyeceksin, kahve içeceksin arkadaşlarınla, cep telefonu faturan vardır, kendine ayakkabı, kıyafet vs alacaksın, ayda 1 sinemaya gidersin, derken paran kalmaz, hatta yetmez. Hesaba yazlık lastik, kışlık lastik ve bunların sökme takma masraflarını da daha katmadık bak.

Bak hesabı ben yine çok iyimser yaptım, belki zaten daha da fazlası çıkacak ve arabada beklenmeyen bir masraf çıkarsa, Allah korusun kaza bela olursa kısmını hiç hesaba katmadım. E peki sen hiç haftasonluk veya haftalık falan tatil yapmayacak mısın? Bu da masraf, ama cebinde birşey kalmazsa nasıl yapacaksın. Maalesef araba güzel nimet ama külfeti de çok. Aileden ekstra destek yoksa da senin aylık 800lira kredi taksidi ödemenle çarkları döndürmen zor. Sana tavsiyem biraz daha birikim yapmaya çalış, elinde 5 değil 10bin liran olursa daha rahat edersin. Bir de düşündüğün bütçe içinde temiz ve sorun çıkarmayacak araba denk getirmek te zor, senede sana ekstradan 500 lira masraf çıkması bile bütçeni çok fena sarsar. Hesabı yukarıda yaptık, durum ortada, sen bilirsin.

Son düzenleme: 23 Haziran 2018
    Arslan1 ve erkan42 bunu beğendi.
  8. Arslan1

Arslan1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Ömer Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    teşekkür ederim inşallah aldığımda haber ederim.

9. Arslan1

Arslan1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Ömer Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    teşekkür ederim içimi rahatlattınız açıkcası

10. Arslan1

Arslan1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Ömer Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    abi sağolasın öncelikle düşünmüşsün o kadar yazmışsın eline sağlık yani 2000 lira benim eve vermeden kalan param bunu ailemle konuştum 2000 lira eve destek vermeden bende olacak dediğiniz gibi birçok faturalı şey kullanıyorum kendim örneğin internet,spotfy,netflix vs bir çok yerde faturalı hesabım var sürekli giyimede para veren birisiyim her ay nerdeyse 200 300 lira giysiye veriyorum ancak aklımda çok düşündüm kendimden çok şey feraget etmeyi düşünüyorum yani sadece 30 ay bu çileye katlanmam gerekecek daha sonrasında feraha ereceğimi düşünüyorum ama sizin de dediğiniz gibi 3-5 bişey daha biriktirmeliyim sanırım

muhendus bunu beğendi.
  11. AgaBey*

AgaBey* Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    668
    Ad Soyad:
    Serdar Çalışkan
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    öncelikle rica ederim kardeşim tabiki elimden geldiğince yardımcı olurum ama resimlerden veya araç bilgilerinden net birşey diyemem çünki herşey resimde görülen ve verilen bilgiler gibi olmuyor belki kaporta çok güzel duruyordur hani böyle ok gibi ama yürüyeni sıkıntılıdır veya masrafı vardır ve ben aracı yakından görmeden sürmeden gereken kontrolleri yapmadan size bunu alın veya almayında diyemem size tavsiyem şu olur 2 elde tüm araçlarda olduğundan çok çıkmada 1 tık daha dikkat etmelisiniz eğer çıkmada karar kıldıysanız dizellere bulaşmayın bunuda şunun için diyorum belli miktarını biriktirecem geriside kredi demişiniz yani maddiyatınız kısıtlı dizellerde parçalar pahalıdır mazallah bu çıkma vede dizel olacaksa motor turbo triger zinciri vb parçaları size çok tuzlu gelecektir vede bir mesajınızda çoğunun motorları yapılmış oluyor demişiniz evet bi çoğununki yapılıdır ben her çıkmamda motor yapılmamış aldım şükür sorun yaşamadım bakımlı olduğu için yani burda motor yapılmış bu araç çok iyidir demeyin vede satıcının motor yapıldı yazısına aldanmayın helede motor parçalarının listesi yapıldığına dair bi liste kayıt kuyut yoksa hiç aldanmayın bi çoğu satıcı motor yapıldı yazıyor ama bunların bi çoğu segman atılmış yarım yapılmış tabiri caizse bi müddet daha gitsin diye kurtarılmış motorlar oluyor ayrıca dediğim gibi ben şuan 4 cü çıkmaya 5 aydır biniyorum daha sıkıntı yaşamadım alırken çok ince eleyip sık dokuduğum için vede ben aracıma gözüm gibi baktığım için çıkma veya hususi araç alımında tecrübeniz araçlar hakkında fazla bilginiz deneyiminiz yoksa yanınızda mutlaka araçlardan iyi anlayan birisinin olması vede almadan öncede hangi araç olursa olsun gereken kontrolleri yaptırmanızı tavsiye ederim

Vede ilk aracınız olacaksa accent era benzinli tavsiye ederim yakıtta koklar parçası diğer araçlara nazaran hesaplıdır vede yola at gibi gider helede 1.6 ysa :D

Arslan1 bunu beğendi.
  12. Arslan1

Arslan1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Ömer Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    teşekkür ederim abi bilgi için dikkat edeceğim yanımda da tabiki anlayan birisi ile giderim yüksek ihtimalle dediğin gibi kendime göre tasaruflu gördüm önümüzde ki 3 ay hadi bilemedin 6 ay'a kadar sanırım bu aracı alacağım inşallah aldığımda da bir çayını içmeye gelirim kabul edersen :D

AgaBey* bunu beğendi.
  13. iberk

iberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İBRAHİM BERK
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    2 buçuk yıl önce 2009 model 65 bin km de lpgli eramı 31.750 tl ye aldım yani demek istediğim 2 buçuk yıl sonra 25 bin tl ye alacağın eranın taksi çıkması olmama ihtimali çok düşük görünüyor bence böyle bir riske gireceğine ilk aracın olacakmış getz 206 fiesta vs araçlara bakmanı tavsiye ederim

Arslan1 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. Arslan1

Arslan1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Ömer Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    uzun bir süredir taksi olarak kullanılmıyor ama 2013'de son buldu sanırım eraların taksi versiyonları yoksa yanılıyormuyum

15. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Eralar 2012uretımı ıle 2013te en son satıldı.Bunların 5sene taksı surelerı vardı.Bu sene sonunda bıtmıs olucak hepsı.

Bızım oralarda da bır laf vardır balık verme balık tutmasını ogret dıye..
    Sızın pıyasadakı hacızlı rehınlı mallardan haberınız yok galıba ınsanlar ıyı nıyet cercevesınde genc bır kardesıne ıyı yada kotu fıkrını sunuyor.Hersey soyledıgınız kadar kolay olsaydı ınsanlar borc bataklarına gırmeden malını satar 3-5 bakmadan zarar eder cıkardı. Tam galerıcı agzıyla konuşmussunuz velevkı calınır yada kaza olursa neyı satacak?
    Borçsuz olmuyor evet ama yorganda ayagınıza gore olmalı ..

muhendus, Arslan1 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  16. iberk

iberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İBRAHİM BERK
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    tabi vergi indiriminden taksiciler yararlandığı için ellerindeki eraları çıkardılar ama bu araçlar piyasaya düştü yani demek istediğim şahıstan da olsa taksi çıkması olma ihtimali var hele ki fiyatı çok uygunsa dediğim gibi mesela benim aracım 2009 du 65 bindeydi hiçbir kazası belası yoktu zaten gören sıfır mı aldın diye soruyordu hala da soruyor yani böyle bir aracı 25 bine bulmanız çok zor

Asel Kaan Efe ve Arslan1 bunu beğendi.
  17. Tolga_Akici

Tolga_Akici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Tolga Murat Akıcı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Era sahibi biri olarak; 25.000 TL ye alacağınız bir Era (modeline göre değişir) hasar kayıtlı veya taksi çıkması olması ihtimali yüksek. Daha fazla derinine inip aracını seven taksici vs hor kullanan taksici diye düşünüp konuyu çıkmaza sokmayalım :) Sen riske girme tanıdık vasıyasıyla almaya çalış. Ben etilerde oturan yaşlı bir amcadan almıştım. Adam garajda tutuyordu arabayı 2009 ve 80bindeydi. Arabayı görmeye gittiğimizde cebinden mendil çıkarıp kaputu sildi. İçine bindik sanki fabrikadan çıkmış gibiydi. 9 Yaşında bir araç için beklenmedik performans ve temizlikteydi. Adamla el sıkıştığımızda ağladı kızıma iyi bak dedi :D Araç 1 senedir bende ve infilak edene kadar başka araç almayı düşünmüyorum :D

2 hafta önce servise götürüp filteleri değiştirip ve sıvılarını kontrol ettirdim. Filtreleri Hyundai den alıp sanayide ustaya verdim. 270 - 300 civarına hallettik. Yakıt filtresi dahil ;) En pahalı filtremizdir kendisi.

Arslan1, iberk ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  18. iberk

iberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İBRAHİM BERK
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    ne kadara almıştınız aracınızı sorması ayıp olmasın

Arslan1 bunu beğendi.
  19. Arslan1

Arslan1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Ömer Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1 senede size ne kadar masraf çıkardı peki

20. drcoupe

drcoupe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    mustafa kemal kara
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Bence Era gerçekten güzel ve yakışıklı bir araba alınır ve xxxxxxx olarak bulunabilirliği halen fazla ve fiyarları oldukça makul

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 26 Haziran 2018
    Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş