Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2018 Dct Tucson'da Başıma Gelenler

'Sohbet' forumunda hsmsrn tarafından 3 Ağustos 2021 tarihinde açılan konu

1. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    278
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Aksine servis girişimleri sayesinde bu indirimi alabildik.Servisten çok memnunum.İsim isim tanırım satis ve servis yetkililerini.Sagolsunlar geçmişten bu yana ilgilerini hiç eksik etmediler.Sorun assanın müsterisiyle iletişime geçmemesi bence.

Asel Kaan Efe, gokhan06 ve ai_torcuk bunu beğendi.
  2. Ahmet özgür

Ahmet özgür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    224
    Ad Soyad:
    Ahmet özgür yalçın
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Acaba genel merkez olarak , en ilgili marka hangisidir?

3. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    278
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    En çok sorunla karşılaşan marka olduğu için volkswagen iletişime geçiyor diye biliyorum.:) O da şikayetvara yazarsanız ya da Almanya ya mail atarsanız.Fiatta topa girmiyor hiç.Reanultta birkaç arkadaş garanti bitse dahi sorunsuz değişim yaptırmıştilar araçlarında ama Renaulta hiç güvenim yok.Bu denli magdur olacak durumla karşılaşmamıştık. Önceki yeni ve eski nesil i30 lar gayet sorunsuzdu.2013 i30 u kardeşim ve eşi halen aktif kullanıyor.Temizligi ve konforu sorunsuzluğu nedeniyle satmaya kıyamadım ,onlara verdim.Sadece Birkez turbo revizyon gördü bide egr değişmisti.O da onların kullanımında oldu.Hele ki 2009 i30 umu sattığım da 400 bindeydi ,bakım harici tek kuruş masrafı olmadı Amortisörleri dahi orijinaldi.Alan kişide yine taksi olarak alıp kullandı.

Son düzenleme: 4 Ağustos 2021
    gokhan06 ve Ahmet özgür bunu beğendi.
  4. Ahmet özgür

Ahmet özgür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    224
    Ad Soyad:
    Ahmet özgür yalçın
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Acaba onca para verdikten sonra , genel merkez desteği ile huzurla binilecek bir marka yok mu? Gerçekten ilginç ...o zaman ya ürünlerine güvenmiyorlar ya da bizi adamdan saymıyorlar...
    Yurtdışında da böyle mi acaba?

5. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    278
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Yurtdisinda elbette böyle değil.Bir davaya bakar.Burada ise markanın avukatları üzerine cullanir.Davalar sürer de sürer.Hyundaiyi gözüm kapalı aldım hep.Dayanikliligina ilgisine güvendiğim için sorun olmayacağını biliyordum.Dogruya doğru.Bugune kadar da sorun yaşamadım hiç.Ancak bu son yaşadıklarımla benim de guvenimi sarstilar.

Son düzenleme: 4 Ağustos 2021
  6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

yurtdışında araç 5 yaşını doldurunca kıymeti kalmıyor. bu nedenle çok belirgin bir üretim hatası olursa bu farkediliyor. diğer küçük hatalarda zaten müşteri de bir talepte bulunmuyor.

bence hiçbir firmaya peşin peşin güvenmemek gerekir.

Ahmet özgür ve hsmsrn bunu beğendi.
  7. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Umarım sorununuz en kısa sürede hallolur ama benim merak ettiğim şey şu, aracınızın garantisi devam etmiyor mu? 7500km'de 1 bakıma gittiğinizi söylüyorsunuz aracın garantisi de devam ediyorsa bu arızanın tamamen garantiden yaptırılması için başvurabileceğiniz yerler olmalı diye düşünüyorum. Tamam 12.000 TL 19.000 TL'ye kıyasla daha az ama hala ciddi bir meblağ bunu ödememe yolunuz var mı bence araştırmalısınız.

Asel Kaan Efe ve hsmsrn bunu beğendi.
  8. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    278
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İnşallah çözülecek.Sagolun.Garanti 100 bin km veya 5 yıl.Hangisi önce dolarsa.Şanzuman içinse 2 yıl veya 60 bin km şeklindedir.Arac 110 bin km olduğu için garanti bitmiş durumdadır.Garantiden karşılanması için genel merkezle iletişime geçtim zaten ama hiçbir dönüş alamadık.Servise %35 indirim uygulamaları yönünde bilgi vermişler.Tarafima bir dönüş olmadı.Asıl müşterisi ile iletişime geçmeleri,bizi muhatap almaları gerekirdi.7500km de bir bakıma da sırf aracın ticari amaçla kullanılmasından ötürü özellikle servis ve genel merkez tarafından sahsima bilgi verilerek girmesi gerektiği, yoksa garanti dışı kalacağı bilgisi verildi.Bunu en başında aracı satmadan önce soyleselerdi zaten almazdım.Satis sonrası iletilen bir bilgi.Almis bulunduk o sırada.Sonrasi da zaten önceki mesajlarım da belirttiğim gibi maalesef peşpeşe sorunlar birbirini takip etti.

Samuera bunu beğendi.
  9. CARPE DİEM

CARPE DİEM Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Levent koca
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Hyundai sınıfta kaldı sattığı ürün konusunda garanti de arkasında durmuyor. Sizi yala cılıkla suçlayıp kullanıcı hatasıdır diyip konuyu kapatıyor. Artı yasal olarak dilediğin yere başvurabilirsiniz diyip dalga geçer gibi çözüm üretmeden kısacası başı dan s..... ediyor. Uzun yıllardır hyundai kullanıcısıyım ama benim için bitmiştir. Hyundai alacaklara tavsiyem bin düşün bir karar ver derim hyundai hakkında. Satana kadar sahte gülüş sahte ilgi alaka ama sattıktan sonra başa gelen sorunda garanti kapsamı kullanıcı hatası diyerek sizi yalancılıkla suçlayarak konuyu kapatıyorlar bilgilerinize.

10. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,413
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Böyle devam edersen seni de forumdan o S ile baslayan cümlendekinden edecekler. Ayni mesaji farkli yerlere kopyalayip yapistirmanin bir faydasi yok.

11. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Konu sahibinin Tucson'nunda 50 ve 85bin kmde garanti dahilinde kavraması değişmiş, şimdi aracın arkasında durulmamış mı olunuyor!
    Not: Şu an Hyundai sahibi değilim.

MSC bunu beğendi.
  12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    bir sorununuz varsa uygun bir dille konu açarak yazar mısınız. şu an yaptığınız uygun değil.

Fırat Ö., Asel Kaan Efe ve erenuzel41 bunu beğendi.
  13. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    278
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Çok sert giriş yapmışsınız.Son arıza öncesi başıma gelenleri hızla ve garanti koşullarından karsilayarak yaptılar.Satis ve yetkili servis personeli ile ilişkimiz yakın akrabalarımdan iyidir.Her konuda yardımlarını esirgemediler.Bir volkswagen ,Fiat ya da Renault servisinde bu ilgi alakayı bulabilecegimi sanmıyorum.Genel merkez ilgisiz kalıyor biraz.O da muhtemelen calisan personellerden kaynaklı sorundur diye düşünüyorum.Muhtemelen kimsenin başına gelmeyecek bir olay başıma geldi.Yoksa onca satılan araca rağmen kimsede böyle sorun duymadık görmedik bugüne dek.Yine indirimlerini uygulayıp aracı yapıyorlar. Tabi gönül isterdi ki daha garantiyi 10bin km geçen aracın arizasini garantiden karsilamalilardi.Biz de sonraki araç değişimin de bunları göz önüne alarak değerlendirme yapacağız.

Son düzenleme: 6 Ağustos 2021
    Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Diğer markalarda serviste kapıda bekliyor...hemen yedek araç veriyor...10 saniyede garantiye sokuyor...

Asel Kaan Efe, MSC ve hsmsrn bunu beğendi.
  15. Ahmet özgür

Ahmet özgür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    224
    Ad Soyad:
    Ahmet özgür yalçın
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Bence bu Hyundai biraz akıllı olsa ve Türkiye piyasasında bir numara olmayı kafasına koysa , bu forum'daki tecrübeli kardeşlerimizin tecrübelerinden istifade etse belkide yapabileceği en hayırlı işi yapmış olur... Hazır bilgi birikimi ve müşteri tecrübesi bu kardeşlerimiz de zaten bolca var...
    Bakalım sesimizi duyacak olan biri var mı oralarda?

Asel Kaan Efe ve hsmsrn bunu beğendi.
  16. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hangi marka olursa olsun, yetkili servisin desteği ile parasal açıdan araç bedelinin yüzde 10 una karşılık gelecek bir motor yada şanzıman arızası gibi hareketten düşüren yani yolda bırakan büyük bir arızayı parası mukabilinde de olsa düzeltebiliyorsa ve o aracı tekrar eskisi kadar iyi hale getirebiliyorsa o markada ve o modelde büyük bir sorun olduğu söylenemez.

8000 yada 10000 liraya bu şanzıman tamir edilip te tekrar eskisi gibi 100-200000km leri görebilecek ise bence ortada yine bir sorun yok.

Otomatik şanzımanlar hakkında bir klişe vardır, 200000km den önce pek bir sorun çıkarmaz derler 200000km den sonra mutlaka ya tık der yada yolda bırakabilir derler. Hangi yarı otomatik şanzıman olursa olsun sıfır sorun ile 200000km yi geçebilen kullanıcı pek yoktur. Tam otomatik dahi pamuklara sarar gibi bakım yapmazsanız 400-500000km kadar dayanmaz.

Merak ediyorum 1.000.000km gibi hedefleri tutturan yarı otomatik şanzımanlı kaç marka ve model var?

Genelleme mantığıyla olaya objektif açıdan baktığımda durum bu.

Yarı otomatik şanzımana da çok bahane koymamak lazım manuel şanzımanlarda bile bunun gibi masraflı ve neden meydana geldiği belirsiz yolda bırakan sorunlar çıkabiliyor.

hsmsrn ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  17. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    3 viteste ben elimi tutarsam hafif bir titreşim hissediyorum demek senkromeç nedeniyle. Kafaya takılacak gibi değil bendeki sorun.

Burada kimse hyundai çalışanı veya avukatı değil yani hatasında savunmaz. Hyundai da çalışan yok bildiğim kadarıyla. Yoksa var mı? :)
    Hyundai sahibi yada eski sahibiyiz.

İzmirde bir servis şikayet vesaire nedeniyle kapandı. Bir tanesinde şikayet yok. Yani servisten servise tutum fark ediyor. Çalışan vesaire farkı.

18. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şikayetvar a yazmadan, markayla ilgili sorunları internette duyurmadan pek ilgi göstermiyor genel olarak firmalar.

Şikayetvar sitesine ve varsa ekşisözlük sitesinde yazarlık hakkı olan bir tanıdığınız, sıkıntılarınızı yazmanızı tavsiye ederim.

19. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    278
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Degerli forum üyelerini tekrar merhaba.Bugun sabah saatleri itibari ile servisten aranmam neticesinde aracimin onarımının tamamlandığı,gelip alabileceğim bilgisi verildi.Hizla servise geçerek aracı teslim aldım.Oncelikle atmas hyundai personelini gösterdiği özveri sebebi ile kutluyorum.Iki veya üç hafta sürebilecek onarımı bizzat kendi çabaları ile 1 hafta da çözdüler sağolsunlar.Turkiyede ki diğer servislerle de iletişime geçerek parçaları hızla tedarik edip onarımı yapmışlar ve son deneme sürüsleri ve testleri sonrasında aracı bize teslim ettiler.Arac fabrikadan çıkışından daha iyi durumda desem abartmış olmam.Tekrar benim guvenimi boşa çıkarmadılar.Ayrica 1500 TL gibi extra indirimi kendi işçilik surelerinden feragat ederek yapabilecekleri ne varsa yaparak beni hyundai müşterisi olarak tutmak icin hyundai Türkiye yerine için bizzat atmas hyundai olarak ellerinden geleni yaptılar.Sonuc mutlu sonla bitti çok şükür.Ayrıca buradan da iyi dileklerini ileten arkadaşlara da tekrar teşekkürlerimi sunuyorum....

20. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Geçmiş olsun.

hsmsrn bunu beğendi.