10 Kasım LPG KABLO

2017 Yılının En Pahalı 10 Lüks Otomobili

'Diğer Markalar' forumunda Hyundaiacar tarafından 11 Şubat 2017 tarihinde açılan konu

  1. Hyundaiacar

    Hyundaiacar Kayıtlı Üye

    Yaş:
    34
    Katılım:
    3 Şubat 2017
    Mesaj:
    17
    Alınan Beğeniler:
    4
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Acar Derin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Otomotiv sektöründe yer alan markalar 2017'ye damgasını vurmuş gözüküyor. Göz alıcı tasarımları, farklı donanımları ve özellikleriyle araba severleri bir kez daha kendine hayran bırakmayı başarıyorlar. Şimdi size markaların kendi bünyesinde tasarlamış oldukları en lüks ve en pahalı 10 otomobili:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-en-pahali-en-luks-otomobiller-687x400.jpg

    Dünya üzerinde bulunan her bir aracın, kendine göre farklı amaçları vardır. İnsan ırkının ihtiyacı hangi yönde ise ona yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Kimi firmanın ürettiği araçlar en hızlı olarak unvan kazanırken, kimi firma en lüks olarak anılmaktadır. Sağlamlık ve kalitelerini kendileri belirlemektedirler. Günümüzde rekabetin iyice kızışması sonucu üreticiler akıllara durgunluk verecek derecede ileri giden işler yürütmektedirler. Özellikleri standartlaşmış gibi gözükse de her firmanın, kendine özgü oluşturulmuş donanımları vardır. Bu özellikler lüks sektöründeki sıralamayı oluşturmaktadır.

    İnsan hayatının bir araba içerisinde ne kadar kolaylaştırıldığını aşağıda anlatacağımız yazıda görebilirsiniz. Bu arabaların kimine ulaşılamazken, kimine de uzun uğraşlardan sonra sahip olabilirsiniz. Bazı firmalar tanıtacağımız modeller için tamamen bağımsız düşünerek, büyük atölyeler inşa etmişlerdir. Yatırımlar ciddi boyutlarda olup, üreticilerin bu işi ne kadar özenli ve özverili yürüttüklerini ortaya koydukları ürünlerden anlayabilirsiniz.

    Bakalım 2017 yılının en pahalı 10 lüks arabası hangileriymiş:

    10 Hyundai Genesis

    Fiyat: 570 Bin TL

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-en-luks-otomobilleri-hyundai-genesis.jpg

    Genesis, ilk kez 2007 yılında New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı. Lüks pazara girişinin anahtarı, bu otomobil olmuştu. Avrupa için yeni bir isim ve model olarak tanımlanmıştı. Hyundai, lüks sınıfa mutlaka giriş yapması gerektiğini anladı. Amerika pazarında bu tarz araçların çok sattığını görmesi sonucunda, Genesis modelini piyasaya sürdü. Firma, bu aracın lüks model olabilmesi ve pazar payından yararlanması için Kore armasına çok güveniyordu.

    Genesis’in Arka Görünümü:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-genesis-in-arka-gorunumu.png

    Genesis, standart özellikler ve sürücüsüne yardım teknolojileri bakımından oldukça doludur. Özellikle Alman rakipleri arasında sağlam duruş sergileyebilmiştir. Dış tasarımı kendinden emin duruyor ve geniş ızgara ile belli noktalara yerleştirilmiş Led aydınlatmalar oldukça iyi bir görünüm veriyor. Sürüşe duyarlı farları, sisteme entegreli kör nokta tespiti yapabiliyor. Profilden bakıldığında oldukça büyük ve kaslı durduğunu da belirtmeliyiz. Arka kısmına geldiğimizde ise Elantra modelinin büyümüş halini görüyoruz. Tampon kısmı çift egzoz çıkışı ile süslenmiş.

    Genesis’in Ön Panel Görünümü:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-genesis-in-on-panel-gorunumu.png

    İç kısım detaylarına geçildiği zaman, ambiyans ışıklandırma ve 9.2 inç büyük bilgi ekranı göze çarpıyor. Hyundai bu arabasını sürücüsü için değil, daha çok yolcu odaklı yapmış gibi duruyor. Ahşap kaplamalar kaliteli durmakla birlikte, kapı içlerinde kullanılan krom malzemeler iyi bir uyum yakalıyor. Bu sınıflara özel olan klasik saat koymayı da ihmal etmemişler. Navigasyon özellikli ekranına mobil cihazlarımızı tanıtarak, gelen aramaları cevaplayabilirsiniz ve mesajlarınızı ekrandan okuyabilirsiniz. Yönetim panelini, vites arkasında konumlandırılan i-Drive butonundan yapabilirsiniz.

    Hyundai Genesis Arka Yolcu Görünümü:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-hyundai-genesis-arka-yolcu-gorunumu.png

    Arka kısma doğru geçildiği zaman, iş adamlarına yönelik dizayn edildiğini görüyoruz. Yolcular için ön koltuk arkalarına yerleştirilen tabletlerle, internete bağlanabilirsiniz ve film izleyebilirsiniz. Koyu ahşap kaplamalar ise arkaya kadar devam ederek, ağır ve şık görünüm veriyor. Genesis’de orta kol dayama bölgesi, kişisel işlemlerimiz için ayrılmış. Kol dayama üstünde bulunan tuşlarla, koltuk fonksiyonlarına ve klimaya erişebiliyorsunuz. Orta tüneli ise bu şekilde doldurarak arka tarafta sadece iki kişiliktir.

    Uzun boyutu sayesinde iç alan genişliği tatminkar ölçülerdedir. Kabin yalıtımları iyi düzeyde olup, dış sesler için özel olarak yapılmış. İçerideki sessizliği bozan tek unsur, Lexicon markasının Genesis için hazırladığı 17 hoparlörlü ses sistemidir.

    Genesis’in Motor Yapısı:


    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-genesis-in-motor-yapisi.png

    Genesis için kullanılan motor, rakiplerinin gücüne ulaşamasa da teknolojik anlamda iyi özellikleri bulunuyor. Şu anda gündemde olan motoru, 3.3 litre hacminde olup, Twin-Turbo desteği ile 365 beygir güç üretiyor. Hazırlık aşamasında olan 5.0 litre hacimli 420 beygir güç üreten V8 motorun, bu sene içerisinde satışına başlanacağını bildirmişler. Türkiye fiyatlarına uyarlarsak vergiler dahil yaklaşık olarak 150 bin dolara yani 570 bin TL civarında bir fiyatla satılacağı düşünülüyor.

    9 Volvo S90

    Fiyat: 850 Bin TL

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-en-luks-otomobilleri-volvo-s90.jpg

    İlk etap da Volvo tarihinden bahsedecek olursak; 1927 yılında İsveç’te kurulan firmada; tır, otobüs, iş makinesi ve endüstriyel motor alanında üretim yapılmaktadır. Birçok iş alanında ismini başarıyla anılmasını sağlamıştır. Otomobil başta olmak üzere üretim yaptığı her makinenin sağlam olması mantığında ilerlemektedir. Makine dünyasına bilya üretmekle başlamışlardır.

    Yakın zamanlarda Çin firması Gelly’e satılmasıyla çok konuşulmuştu. Firmanın müşterileri bu satışın ardından çıkan haberler doğrultusunda, Volvo araçlarının artık sağlam olmayacağını ve kalitesinin düşürüleceğini düşünmeye başlamıştır. Daha sonra merkezin yine İsveç’te olacağı açıklanarak; Çin’de açılacak fabrikada ise sadece o ülkeye satılacak otomobillerin üretiminin yapılacağını bildirilmişti.

    Volvo S90 Arka Görünümü:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-Yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-volvo-s90-arka-gorunumu.png

    Volvo herkesin bildiği üzere dünyanın en sağlam araba kafesini yapmasıyla ünlüdür. En güvenli araba ismini alması da kesinlikle tesadüf değildir. Bu sağlamlık tabi ki S90 modelinde de devam ediyor. Yeni S90 modelinde, Volvo’nun yenilenen karakter yüzü kullanılmıştır. Daha çıkmadan Türkiye Genel Müdürü Frank Versaevel, “S90, bu sınıfa tam anlamıyla yeni bir şeyler getirecek, liderliğin ve güvenin göstergesi olacaktır,” sözüyle rekabeti kızıştırmıştır. Hatta kendi segmentinde olan bütün otomobillere meydan okurcasına geldiğini söyleyebiliriz.

    İlk önce, kendini kanıtlamış alanı olan “sağlamlık” ve yeni güvenlik teknolojilerinden bahsedelim. Dünyada ilk olarak Volvo’un geliştirdiği kaput hava yastığı ve Pilot Assist paketi, S90 için standart hale getiriliyor. Peki, bu pilot asistanın görevi nedir? S90, şerit çizgilerini sensör ve kameralar yardımıyla tespit ediyor, araç herhangi bir durumda bu çizgilerin dışına taşma yaptığı zaman, otomatik olarak direksiyon yönlendirmesini kendi yapıyor.

    Volvo S90 Cisim Algılama Sistemi:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-volvo-s90-cisim-algilama-sistemi.png

    Volvo’nun geliştirdiği bir sistem de Night&Day denilen, gece ve gündüz yolculukları sırasında uzak mesafelerde olan köpek, insan gibi unsurları algılayabilen sistemdir. Bu sistem; cisimleri analiz ederek, şoför müdahale etmede geç tepkiler verdiği zaman otomatik olarak frenleme yapabiliyor. Dış grafiklerine baktığımız zaman, tasarımının inceliğini her detayda bize anlatıyor. Ön ızgara bölümü ile farlar bir bütün olarak duruyor. Keskin bakışlar sergileyen Led aydınlatmalar, aracın hangi firmaya ait olduğuna dair bilgi vermeyi de ihmal etmiyor.

    Volvo S90 İç Görünümü:


    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-volvo-s90-ic-gorunumu.png

    İç dünyasına geçtiğimiz zaman göze çarpan ilk detay, dikine yerleştirilmiş büyük bilgi ekranı oluyor. Ekrandan, Volvo’nun elektronik özelliklerinin kontrolünü dokunarak yapabiliyorsunuz. Kaliteli ve baldır destekli koltukları, oldukça konforlu duruyor. Koltuklarına ısıtma-soğutma ve masaj özelliği de eklenmiş. Arka yolcu kısmından devam edecek olursak; Volvo, ofis ortamında yolculuklar yapmanızı sağlayacak donanımlar eklemiş. Orta kol dayama kısmında; çalışma masası, kadeh yuvaları ve tam arkanızda bir tanede buzdolabı mevcut. Arka yolcu koltuklarının tüm ayarlarını kişisel olarak ayarlayabiliyorsunuz.

    Volvo S90 Motor Ünitesi:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-volvo-s90-motor-unitesi.png

    Volvo, motor hacmi konusunda nokta atışı yaparak, 2.0 litre hacimde karar kılmışlar. En güçlü versiyonu olan T8 modeli, 407 beygir güç üretiyor. Bu motorun bir özelliği, hibrit motor ile beraber çalışması. Motor gücünün 87 beygirlik kısmını hibrit ünite üretiyor. Toplamda 640 Nm tork üreterek, bunun 400 Nm tork kısmını içten yanmalı motor, 240 Nm tork kısmını da hibrit ünite üretiyor. Bu güç motora, 8 ileri vites ile aktarılıyor. Ayrıca Volvo S90, 4×4 özelliğine de sahip. Bu yıl içerisinde gelmesi beklenen S90 T8 modelinin, 850 bin TL’den satılacağı biliniyor.

    8 Jaguar XJ Luxury

    Fiyat: 890 Bin TL

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-en-luks-otomobilleri-jaguar-xj.jpg

    Markanın lüks sınıftaki temsilcisidir. Bu modelin doğuşu, 1968 yılına dayanmaktadır. Son kasasıyla yollara çıkan XJ, duruşundan da anlayacağımız üzere ne kadar pahalı bir araba olduğunu gösteriyor. Bu araba Jaguar’ın Amiral klasmanda da çıkış otomobili oldu. Bir süre kendi kabuğuna çekilen Jaguar, orta üst sınıf otomobillerden başka bir şey çıkartmıyordu. Bu da prestij kaybetmesine neden oluyordu. Jaguar’ın baş mühendisi “kendine güvenen ve daha ileriye yönelik arabalar yapımına başlıyorum” dedikten sonra, XJ hayat buldu. Bu kararı aldıklarında Mercedes S Serisi, Bmw 7 Serisi, Audi A8 gibi arabaların yenilendiği döneme denk geldi ve bu arabaların gücü hesap edilerek çıkış yapıldı.

    Jaguar XJ Arka Görünümü:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-jaguar-xj-arka-gorunumu-1.png

    Jaguar XJ dış tasarımında küçük kardeşi XF ile ufak benzerlik gösteriyor. XJ, keskin çizgilere ve hafif klasikleşen ön tarafa sahip. Led aydınlatmaların far içinde konumu ve duruşu estetik açıdan güzel durmuş. Geniş ve delikli ön panjur, aracın bütünüyle uyumlu olmasını sağlamış. XJ’yi diğerlerinden ayrılan farkı ise arka kısımda başlıyor. “Kedi Pençesi” adı verilen arka stop farkları oldukça büyük ve arka cama kadar uzanıyor. Hafif yüksek yapısı, dört egzoz çıkışı ile birleşince ortaya muazzam bir görüntü çıkarıyor.

    Jaguar, elit kitleler için “Değişmeyen Kalite” anlayışında otomobiller üretiyor. Jaguar arabaları, piyasaya çıkmadan önce aylarca süren zorlu testlere tabii tutuluyor. Mühendisler “Ateş ve Buzda Dans” dedikleri farklı iklim sıcaklıklarında prototiplerini deniyorlar. Bu testlerin sonucunda XJ her yönlü tam puan almış bir araba olarak, müşterilerine teslim ediliyor. 7. nesil XJ, güvenlik ve konfor alanına da büyük yatırımlar yapmış. Gövde mimarisi tamamen alüminyumdan imal edilmiş ve bu da aracın hafif olmasını sağlamış. Şase ve gövde bağlantılarında tek bir noktada kaynak kullanmadan perçinlenerek montajı yapılmış.

    Jaguar XJ Gösterge Grubu:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-jaguar-xj-gosterge-grubu-1.png

    İç kısımda, portföyünü geniş tutarak ihtiyaçtan fazlasını donanımlara eklemişler. İlk izlenim olarak, çok zarif bir işçilik yaptıklarını söyleyebiliriz. Zengin ahşap görüntüsü, krom ve mavi aydınlatma uygulamaları ile dekore edilmiş. Araç içi elektronik cihazlar, büyük bir dokunmatik ekrana bağlı. Aracın gösterge paneli, aslında lcd ekrandan oluşuyor. Havalandırma ve klasik saat etrafı ambiyans aydınlatmalarla çevrelenmiş. Parlak ahşap üzerinde konumlandırılmış i-Drive düğmesi, aracın bilgi ekranından yapılacak tüm fonksiyonların yönetimini sağlıyor.

    Jaguar XJ Arka Yolcu Bölümü:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-jaguar-xj-arka-yolcu-bolumu-1.png


    Jaguar XJ’nin ortopedik koltukları bulunuyor ve bunlar, ısıtma-soğutma ve masaj özelliklerine sahip. Jaguar, estetik açıdan güzel duran koltuk arkası ekranlarında televizyon ve video izlemenize izin veriyor. Koltukların orta kısmında yer alan kol dayama bölgesinden 10.2 inç Hd ekranın ve aracın birçok özelliğini kontrol edebiliyorsunuz. Panaromik cam tavan ve 20 hoparlörlü Meridian ses sistemi ise Jaguar XJ’de standart olarak veriliyor. Arka yolcu bölümünde de bir metrenin üzerinde bacak mesafesi sunarak, oldukça büyük kullanım alanı sunuyor.

    Jaguar XJ Motor Ünitesi:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-jaguar-xj-motor-unitesi-1.png

    Motor özelliklerine baktığımızda ise güçlü ve sağlam ünite kullanıldığını görüyoruz. Jaguar’ın 5.0 litre hacminde 550 beygir gücündeki V8 motoru, 680 Nm tork üretiyor. Aktarım, 8 ileri otomatik şanzımanla gerçekleşiyor. Jaguar büyük gövdeye sahip olsa da 4.6 saniyede 0-100 km etabını tamamlıyor. İncelememizden sonra Jaguar XJ’in Amiral Gemi yarışında birçok farklı özelliği ile öne çıkışını görüyoruz. Eğer bu otomobile sahip olmak istiyorsanız Türkiye fiyatıyla 890 bin TL ücret vermeniz gerekiyor.

    7 Audi A8 Long

    Fiyat: 1.5 Milyon TL

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-en-luks-arabalar%C4%B1-audi-a8.jpg

    Audi’nin bu modeli çıkartırken düşüncesi “Lüksün Gemisi” olarak anılmaktı. Bu araba için geliştirdiği teknoloji ve donanımlarla bu unvana sahip oldu diyebiliriz. Gövde yapısı, üstün şasesinin üzerine en sağlam alüminyum ve karbon fiberlerden imal edilerek yerleştirilmiş. Dış tarafta ilk olarak göze çarpan led far grubudur. Biliyorsunuz ki gündüz led teknolojisini dünyaya tanıtan Audi’dir.

    Audi A8 Arka Görünümü:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-audi-a8-in-arka-gorunumu.png

    A8’in far grubu normallerinden biraz farklı. Dijital kontrollü, adaptif uzun farlar dünyada seri üretim olarak ilk bu araca koyulmuştur. Özelliği açacak olursak; 25 adet led birbirinden bağımsız şekilde ışık şiddetini ayarlayabiliyorlar. Karşıdan gelen araçların far şiddetlerine göre kendini ayarlayarak, gerektiği kadar ışık çıkışını sağlıyor. Yani karşıdan birisi uzun farları ile geliyorsa A8 bunu anlayarak tepkilerini ayarlıyor.

    Audi A8 Night Vision Sistemi:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-audi-a8-night-vision-sistemi.png

    Viraj kontrollü Bi-Xenon
    farların öyle bir özelliği var ki ağızları açık bırakıyor. Farlar aracın navigasyon sisteminin verilerini baz alarak yol durumu analizi yapıyor. Yani daha gelmediğimiz virajlar için ön hazırlıklarını yapıyor ve dönüş açısına göre ışık şiddetlerini ayarlamış oluyor. İnsan güvenliği için gerçekten güzel bir özellik. Geliştirilen navigasyon sistemi sayesinde yol analizleri kusursuz yapılarak eğimlimler ve çıkışlar önceden tespit ediliyor. Night Vision Asistan sistemi ile geceleri gözümüzün tespit edemediği insan, hayvan gibi nesneleri fark ederek anlık olarak farlar o yöne doğru yanıp sönerek şoförün görmesini sağlıyor.

    Aracın birçok noktasına kameralar yerleştirilerek, tespit ettiği şekilleri içerideki gösterge paneline veriyor. Bu sayede aracın tüm çevresine hakim olabiliyoruz. A8 büyük kaliperli ve logolu 21 inç lastiklerle şık durmuş. Büyük çift çıkışlı egzozlar güçlü bir otomobil olduğunu anlatıyor. Audi A8 yol durumlarına göre kendini indirip kaldırabilen havalı süspansiyon sistemine sahip. Ayrıca asfalt otomobillerinde kullanılan, dünyanın en gelişmiş 4×4 sistemi Quattro, A8’de standart.

    Audi A8 Gösterge Grubu:


    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-audi-a8-gosterge-grubu.png

    İç kısımda bizleri kaliteli ve özenilmiş işçilik karşılıyor. Direksiyon, elektromekanik sistemi ile aracın hızına duyarlı tepkiler veriyor. İç gönüşü diğer rakiplerine göre klasik kalsa da kullanılan malzemelerin kalitesi ve duruşu kendini tamamlıyor. A8’in koltukları her birinde ısıtma sistemi vardır. Aynı zamanda masaj fonksiyonludur. Ön klima kontrol kısmı yatay şekilde tasarlanarak, sürücünün en basit şekilde ulaşmasını sağlıyor. Orta kısma konulan ve bu tip arabaların simgesi olan klasik saat aracı zengin göstermiş. Tam üstünde otomatik olarak çıkan navigasyon bilgi ekranı mevcut. Kadran kısımları hayalet gösterge teknolojisi ile yapılıp, yol haritası ve kameradan alınan görüntüleri dikkatiniz dağılmadan bakabiliyorsunuz. Ayrıca Head-Up özelliği ile hız, yol işaretleri ve yol haritası yönlendirme işaretlerini, gözlerimizi yoldan ayırmadan takip edebiliyoruz.

    Audi A8 İç Yapısı:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-audi-a8-in-ic-yapisi.png

    Audi’nin kendi geliştirdiği şerit takip asistanı ve çarpışma önleme sistemleri güvenlik konusunda A8’i tamamlıyor. Arka kısımda da aynı konfor ve teknolojik ekipmanlar kullanılmış. İki koltuk arasına koyulan bölmeden ön koltuklara entegre olan ekranı sayesinde iklim kontrollü klimayı ve koltukların ayarlarını yönetmek mümkün. Çok güzel ve şık görünüm sağlayan ambiyans aydınlatma donanımlarıda var. Audi, iç kısım için farklı renk kombinleri seçmenize da izin veriyor. Bang & Olufsen ses sitemi kullanılarak pürüzsüz şekilde müzik dinlemenize olanak sağlıyor. Audi sağladığı üstün konforunu daha iyi pencerelerden yaşamamız için tavan kısmını camdan yaparak ferahlığını artırmış.

    Audi A8 Motor Ünitesi:

    http://hyundaiclubtr.com/dosya/2017/01/2017-yilinin-en-pahali-10-luks-otomobili-audi-a8-motor-unitesi.png

    Geliştirilen motorların en iyi örneklerinden olan 6.3 litre hacminde W12 silindirler, 500 beygir güç üreterek büyük boyutları olmasına rağmen 4.6 saniyede 0-100 km/h hızlanmayı tamamlayabiliyor. 4×4 Quattro teknolojisiyle aracın kalkış ve denge konusunda en büyük yardımcısı oluyor. Yukarıdaki tüm özellikleri birleştirdiğimiz zamanda ortaya, Audi’nin Amiral Gemisi A8 çıkıyor. A8’e sahip olmak istiyorsak vergiler dahil 1.5 milyon tl ücret ödememiz gerekiyor. 23 bin TL gibi bandrol tutarını düşünürsek zengin kesimden başkalarının binmesi zor gözüküyor.


    Yazının Devamı için Buraya Tıklayın!
     
  2. emrex

    emrex Vip Üye

    Yaş:
    45
    Katılım:
    29 Nisan 2013
    Mesaj:
    2,569
    Alınan Beğeniler:
    2,371
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Allah allah
    Bir mercedes maybach bmw 7 serisinden nasil ucuz oluyor anlamis degilim
     

Bu Sayfayı Paylaş