Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2017 Hyundai Elantra Ad Kasa 1.6 D-cvvt Lpg'li Irkilme Sorunu

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Alperen FETVACI tarafından 16 Haziran 2026 20:34 tarihinde açılan konu

1. Alperen FETVACI

Alperen FETVACI Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katılıyorum yaklaşık 1 yıldır kullandığım 2017 Hyundai Elantra 1.6 d-cvvt LPG'li bir araca sahibim aracım manuel ve şuan güncel 106.xxx km de aracımda benzin LPG farketmeksizin 1500-2000 devir arasında gaz verince ve gazdan ayağımı çekince irkilme var hatta gazdan ayağımı çekince motor kompresyona düştüğünü hissediyorum ve gaza basınca da irkilerek alıyor gazı ama garip şekilde daha düşük devirde ve daha yüksek devirde anlaşılır ciddi bir irkilme yok benzinde de aynı durumu yaşıyorum aracımda bujiler ngk modelle değişti OEM 2.000 km oldu bobinler değişti OEM Mobis marka 200 km oldu oda kompresör testi yapıldı gayet iyi çıktı hepsi 120 birimden fazla çıktı birde bugün şöyle bişi farkettim klima açıkken olmuyor bu sorun son olarak da en çok etkisini motor sıcakken ve trafikte hissediyorum arkadaşlar lütfen yardım edin çünkü ustalar çözüm bulamadı Ankara'daki en iyi özel servislere gittim sorunu bulamadılar subaplarla ilgili ciddi bir durum olmadığını söylediler bir öneriniz varmıdır acaba arabadan soğuttu çünkü bu durum beni
    Not: gaz kelebeği temizlendi (yerinden sökülmeden)

2. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,442
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Peki aracınız duruş halinde beklerken ve vites boştayken bu gaz testlerini yaptığınızda sonuç yine aynı mı oluyor yoksa bir sıkıntı yok mu ?

Ozan82 bunu beğendi.
  3. Alperen FETVACI

Alperen FETVACI Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Araba boştayken devir dalgalanması yok gazı alıyor öyle ciddi bir şey göremedim Ankara'da yeni çağ ve koresan gibi özel servislere incelettim onlar araba gayet sağlıklı dedi koresan arabanın kimliği bu dedi yapacak bişi yok dedi yeni çağa gidince ordaki usta evet bu normal bişi değil dedi ama kafana takacak kadar da önemli değil dedi ama trafikte arabayı sürmek çok iğrenç bir hal alıyor normal sürüş de araba cillop gibi birde yeni çağa gittiğimde araba gizli hata kodu vermiş 2. Silindir yanma hatası bobin patlamış 4 set değiştirdim daha az irkiliyor ona göre ama tamamen geçmiş değil yani diğer devir aralıkları gibi değil diyim kısaca usta 500 km benzinde sür dedi bide würth enjektör subap katkısı aldım şuan 250 km deyim tamamlamaya çalışıyorum arabanın benzin parametresi mi bozuldu bilmiyorum açıkçası

Son düzenleme: 17 Haziran 2026 10:01
  4. Alperen FETVACI

Alperen FETVACI Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Son olarak şunu da ekleyim bence ya sensör arızası gibi ama arıza ışığı yok ve obd cihazında şuan bişi yok birde benzin parametresini fln bozulmuş diye ümit ediyorum aracımın subapları genel olarak iyi diyolar biraz oturmaya başlamış dediler o da normal bu km ve lpgye rağmen dediler belki de o ufak oturmanın etkisi mıdır bilmiyorum ama babamın çalıştığı duraktaki elantralar böyle bişi yaşamamış yani subapa bağlamak da istemiyorum direkt konuyu çünkü kompresör testi yapıldığında tüm silindirlerde iyi çıktı herşey motor soğukken test yapıldı

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,679
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    MAERKEK bunu beğendi.
  6. Alperen FETVACI

Alperen FETVACI Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    öncelikle verdiğiniz kıymetli bilgi için çok teşekkür ederim sorun lpgde biraz daha belirgin benzine göre ama ben onu gazın benzine göre yanması daha zor olduğunu düşündüğüm için lpg de olan şey benzinde olmasa lpg sistemini kontrol ettircem bu arada lpg sisteminide kontrol ettirdim ama benzinde de oluyor sonra gaz regülatörü belki yakıt kacırıyordur diye lpg vanasını kapadım garantiye aldım kendimi şuan bu test sürüşünde 2. olarak map sensörünü söküp 2 km gezdim araba yağ gibi akıyor ama buda zengin karşımdan dolayı herhalde ustalar böyle ciddi bir kontrol yapmadı map sensörünü ama genel olarak bu km de bişi olması cok zor dediler ve map sensörünü çıkardığın zaman araba çok sacmalar dedi senin aksine fln dediler genel olarak ustalar şuan çok yanaşmıyor hem ciddi bir arıza olmadığı için hemde deneme yanılma yaparak cebimden para çıkmasını istemediler dediğim gibi obd de ve araçta şuan arıza ışığı veya hata kodu gözükmüyor garip şekilde şu 3 durumda araba çok iyi 1) motor soğukken 2) klima açıkken 3 ) map sensörünü çıkarınça 1500 ve 2000 devir arasında bir irkilme ve tekleme göremedim bu 3 durumda da araba biraz daha zengin çalıştığı içinde yağ gibi akıyor olabilir akü kutup kısmını bugün deneyeceğim söktükten sonra 30 dk bekleyip geri deneyeceğim arabanın lpg kitini de değiştircem yıl başında 10 yıl oluyor ve belli başlı parçalar bozulmak üzere dedi lpg ustası regülatör örnek olarak o yüzden lpg değişimi öncesi arabanın kusursuz ateşleme ve yakıt hava oranını iyileştirmek istiyorum şuan ateşleme sistemi sıfırlandı zaten

7. Alperen FETVACI

Alperen FETVACI Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Bu arada akü eksi kutup başını söküp 20 dk bekledim geri taktım açıkcası sürerken acayip bir fark almadım gene oluyor bir tık daha az irkiliyor gibi ama anlıyorum irkildiğini hala

8. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,597
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Size ait bir obd cihazınız var mı ? Varsa bazı uygulamalar aracılığıyla aracın sürüş esnasındaki değerlerini kayıt edebilirsiniz. Bu değer dosyasını bize iletebilirsiniz. Car scanner programını kullanıyorum.

Bu irkilmeyi gazı bırakınca yapıyor . Klima açıkken yapmıyor. Acaba kayışlardan mı ?

9. Alperen FETVACI

Alperen FETVACI Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Maalesef obd cihazım yok ama ustaya gittigimde her şeyine baktiriyorum obd de kayış kasnak tarafında bir bakım yapılmadı arabaya ama gösterdiğim de veya söylediğim de baktıklarında kayışta bir sorun olmadığını ve kasnaklarda ötme olmadığını söylediler o yüzden oraya bakmadım klima açıkken arabanın rölanti devri daha yüksek çalışıyor ben o yüzden klima açıkken biraz daha zengin karışım da çalışıyor araba herhalde öyle bir mantik yürüttüm ama çok da emin değilim açıkçası

10. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,597
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Klima açıkken de zengin karışım çalışmaz. İdeal değerde tutmaya çalışır.

BySciaa bunu beğendi.
  11. Alperen FETVACI

Alperen FETVACI Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Alperen FETVACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Dediğiniz doğru olabilir çok bilgim yok klima da rölanti 800 devir üstünde çalışıyor klima açık değilken araba 650-700 devir arası çalışıyor bu normal mi bir dahaki gittiğimde tahrik kayışı, kasnak ve makaralara da baktirayim verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Bu Sayfayı Paylaş