Herkese iyi forumlar, aracım 2017 model 1.4 D-CCVT Accent Blue. Aracımı 1 ay önce 2.el aldım. Araç kalkış esnasında bazen "vııyy" gibi bir demir sürtme sesi ne benzer bir ses yapiyordu. Servise goturdugumde şanzımanin indirilmesi gerektiğini ve aracın 2 gün serviste kalacağını söyledi. Kabul ettim. Çevremde bazı arkadaşlar ise aracın şanzımanin tamir olduktan sonra ayar tutmayacağı yönünde beni korkuttular açıkçası... Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var ise yorumlarını bekliyorum.
O bahsettiğiniz ses debriyaj rulmanı sesi oluyor galiba, düz vites daha kolay halledilir merak etmeyin
Servise gitmemiş olabilir. LPG şanzımanı garanti dışı bırakmıyor çünkü. Motor, ateşleme aksamı, benzin pompası ve elektrik aksamı garanti dışı kalıyor. Elektrik aksamı filanda servisin insiyatifine kalmış birşey.
Hayır aracın kitapçığında iki ayrı garanti suresi var. 2 sene xx.xxx km (tam hatırlamıyorum km'yi ), bir de 5 sene 100.000 km. Aksama kitapçığın fotoğrafını atabilirim. Yani 5 sene 100.000 se garanti kapsaminda Lpg yok araçta yarın sabah servise gideceğim ve herkesin bilgisi olamasi açısından yapılacak işlemleri burda paylaşacağım
Keşke ilk önce kendiniz bir sesin kaynağını tespit etmeye çalışsaydınız . Herhangi bir kayış kasnağı sesi diyeceğim ama arabanın km si itibariyle bu kasnaklara ait rulmanların bozuk olma ihtimali biraz zayıf . Arkadaşların dediği gibi baskı balata sisteminden gelse bu ses oda km itibari ile düşük ihtimal . Araç dizel olduğu için çılgın kullanım atraksiyonlarında kullanacak bir gencin elinde olması ihtimali de zayıf . Porya bilyası , fren diski vs vs . Ama bu düşük km de hepsi saçma ihtimaller .
Merhaba aynı ses 2012 1.2 D-CVVT i20 aracımda da vardı. Garantiden debriyaj seti komple değişti. Bir sıkıntı yok yaklaşık 50 bin km'dir. Benim genelde geri viteste kavrama noktasını biraz geçip araç yürümeye başladığında yapardı. Biraz zaman geçince 1.viteste de yapmaya başladı. Benim aracım bir günde hallolmuştu. Lütfen ustayla test sürüşüne gidin. Bana da kem küm ettiler. Sonra ikna ettim ustaya sesi kendi kullanırken gösterdim. Sonra mecbur kabul ettiler.
Bu i20 1.2 lerin debriyaj ve kavrama sistemleri malesef fiyasko . Bir gün sorunsuz kalktığım debriyaj kavrama noktasından sonraki gün titreyerek kalkıyor . Gaza abanarak kalkmayı sevmeyen biriyim . Kavrama noktasını bulur , arabayı ordan her zaman kavradıktan sonra gaza yüklenerek kaldırırım . Önceki mekanik debriyajlı aracımı rampada dahi beşik gibi sallardım . Bu aracımda kendimi resmen yeni araç kullanmaya başlayan sürücü gibi hissediyorum , bütün araç kullanma şevkim kaçıyor bazen . Sırf bu yüzden aldığıma pişman oldum bu arabayı . Konuştuğum herkezde bu sorun aynen var malesef .
Benim de blueda en nefret ettiğim meseleydi. Sürekli gaz vererek kalkış yapmak utandırıyodu beni. Bu vesileyle bluedan elantraya geçiş sürecimde bana destek olan forumdaki arkadaşlara tşk ederim. Elantrayı aldığımdan bu yana ilk defa uzun yol ve uzun süreli kullanma fırsatım oldu. Direksiyon kavrama yakıt konfor bluedan 5 gömlek üstün. Blueyu kötülediğim gibi bişey anlaşılmasın. Elantra gerçekten her konuda ideal bir araba.
maalesef bu hissiyat bende de var. Ama piyasa öyle kötü ki; elimizdekine iyi bakıp, korumaktan başka çaremiz yok. En azından benim öyle
Bende de öncesinde 2014 1.6 CRDi vardi, yakıt-performans açısından çok iyiydi. Yokuş yukarı bile araç sollayabiliyordum. Model yükseltelim dedik 2017 1.4 benzinli ye geçiş yaptık, şimdi bu arıza yüzünden canım sıkıldı biraz. İster istemez eski arabamı özlüyorum
2017 modeli de en çok malzemeden kırptıkları kasa. Mode pluslarda arka koltuklar yatmıyo, sis farı yok, kolçak yok bunlar bildiklerim.
Arkadaşlar az önce servisten aradılar. Sorun baskı balata sisteminde çıktı. Eski sahibi biraz hor kullanmış aracı sanırsam. Ücretin %75 ini. Hyundai, kalan%25 lik kısmını da benim ödeyeceğim konusunda anlaştık. Kısacası baski-balata komple degisecek 315 TL(işçilik dahil) bana bir maliyeti olacak. Sizin de başıniza böyle birşey gelirse bilginiz olsun.