Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2016 Model Hyundai Elantra'mda Rölantide Titreme Ve Hızlanmada Takılma Sorunu Vardı, Sonunda Nedeni

'Santa Fe Forum - Club' forumunda MIKE6688 tarafından 4 Haziran 2026 06:43 tarihinde açılan konu

1. MIKE6688

MIKE6688 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ahmet Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    2016 model Hyundai Elantra'm (1.8L, şu anda 92.000 km), son zamanlarda sürerken giderek daha garip davranmaya başladı. Kırmızı ışıkta rölantideyken devir göstergesi hafifçe yukarı aşağı sallanıyor ve araç aralıklı olarak titriyor; kalkışta gaza bastığımda ara sıra “bir an duraksıyor”, sanki hareket etmek istemiyormuş gibi. Motor arıza lambası sık sık yanmıyor, ancak birkaç günde bir birkaç kez yanıp sönüyor, bu da beni oldukça tedirgin ediyor.

Başlangıçta gaz kelebeğinin kirlendiğini veya bujilerin ömrünün dolduğunu düşündüm, ancak hemen tamirhaneye gidip gelişigüzel bir şekilde değiştirilmesini istemedim. Şans eseri arabada bir elm327 vardı, ben de telefonumdaki OBDocker uygulamasını kullanarak arıza kodlarını taradım. Sonuçta P0300 (rastgele ateşleme hatası) ve P0302 (2. silindirde ateşleme hatası) kodları çıktı — bu iki kodu görünce hemen anladım ki sorun gaz kelebeğinde değil, 2 numaralı silindirin ateşlemesinde bir sorun vardı.

Onarım kılavuzunu ve internetteki Elantra sahiplerinin paylaşımlarını karşılaştırdım, 2. silindirin ateşleme bobinini söktüm ve gerçekten de lastik kılıfın dibinde çok ince bir çatlak olduğunu gördüm. Yağmurlu ve nemli havalarda elektrik kaçağına neden olarak aralıklı ateşleme kesintisine yol açıyordu.

2. silindirin ateşleme bobinini orijinal parça yerine bir yan parça ile değiştirdim (orijinal parça çok pahalıydı) ve bu arada bujileri de değiştirdim. Ardından yazılımla arıza kodlarını sildim, iki gün boyunca şehir içi ve otoyolda sürdüm, rölanti sabitlendi ve hızlanma da eskisi gibi pürüzsüz hale geldi. Arıza lambası bir daha yanmadı.

Aynı ateşleme kesintisi sorunu yaşadıysanız, orijinal ateşleme bobini mi yoksa yan parça mı kullandınız? Ne kadar süre kullandınız?

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,660
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    hi, is this obdocker advertisement?

3. terapist