LPG KABLO

2016 1.6crdi Dct Elantra Yakıt Tüketimi Hk.

'Yeni Elantra Forum - Club (AD; 2015–20XX)' forumunda veli55 tarafından 6 Ağustos 2023 tarihinde açılan konu

1. veli55

veli55 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    veli can dildik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    arkadaşlar merhaba 2016 1.6 crdi dct elantra ile aranıza katıldım. Hyundai markasına çok yabancıyım daha önce fransız dizel araçlarım vardı bu araca 2018 citröen c elysee satıp geçtiö c elysee nin canını alsam istanbul tıkslı şehir içi rampalı fark etmez 6 litreyi geçmezdi tüketim elantra biraz beni şaşırttı. Elantra 120 bşn kmde ilk sahibinden aldım araba çok temiz çok diri ama fazla yakıyoe gibi geldi belkide ben hyundai dizellerine yabancıyım bilmiyorum ama yaşadığım yer istanbul ve hep rampalı yollar ve trafikde cabası 3-4 km mesafelerde 10 litreler yazıyor ekranda mesafe artınca 15 kmlere cıkınca 8 lere düsüyor sehir ici 5 kisi hafif trafik rampalı coğunlugu 8.5 8.0 dı hiç trafik olmasa 6.5 lara düsüyor uzun yolda basa bas giderek 5 kişi ful klima açık 6.3 gördüm sizce bu değerler normalmidir bi yandanda normal geliyor kada ağır araç güclü tork yğksek ve otomatik araç üstüne istanbul kosullarıda eklenince normal geliyor fikirlerinizi merak ediyorum tesekkürler

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,528
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, c elysee'nin boş ağırlığı getz kadar. üreticisi bile 2 yıl bu aracı euro n cap testlerine sokmadı, avrupa pazarına çıkartmadı. öncelikle bu kadar teneke ve alt segment bir araç ile elantra'yı yakıt olarak kıyaslamak doğru değil. aslında hiç bir konuda kıyaslamak doğru değil.
    diğer taraftan, kısa mesafe araç kullanıyorsanız fazla tüketim görmeniz normal. basa bas gidip yakıt tüketimi takip etmek de doğru değil.
    kullanım tarzınızı ve hedefinizi irdelemeniz lazım, benzer motor ve ağırlıktaki cerato ile şehir içi 6 litreyi hiç bir zaman geçmedim. uzun yolda 3.8 litre ve altında yüz binlerce km yol yaptım.

veli55 bunu beğendi.
  3. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,081
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    HDI ve CDI motorlar en az yakıt tüketimine sahip motorlar. O değerleri CRDi motorla yakalamanız mümkün değil tuketimler normal CRDi motorların yakıtı böyle

veli55 bunu beğendi.
  4. veli55

veli55 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    veli can dildik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    motorun karakterini bilmediğim için bir sorun olduğunu düşünüyordum araçta, teşekkür ederim

5. veli55

veli55 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    veli can dildik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    hocam teşekkür ederim, bu araçlar kendi dpf temizliğini kendisi yapıyor mazot kullanarak diyorlar bu doğrumu

6. onurforces

onurforces Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5,218
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @veli55 araciniz hayirli olsun. Boya degisen tramer paket ve fiyat bilgisi paylasir misiniz sakincasi yoksa?

Bu Sayfayı Paylaş