Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 Yeni I20 1.4 Crdi Dizel Yağ Çubuğu Seviyesi Hk Yardım

'İ20 Forum - Club' forumunda haykouz tarafından 16 Temmuz 2020 tarihinde açılan konu

1. haykouz

haykouz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    oğuz daler
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    ben kendisine bir saygısızlık yapmadım size sadece bir alıntı paylaştım kendisinin olayla hiçbir ilgisi bağı olmamasına rağmen gelip alakasız şekilde bana akıl verir tarz ve uslubta bunu şunu yapın bunu şunu yapmayın diyemez moderatör olması bu durum haklılığı olarak gosteremez kendisi hiçbir şey demeden sizin uslubunuz gibi davransa ben yine ustunde durmazdım insanlar klavuza bakmayabılır olmayabılır bulamayabılır bılgı paylaşmak yada soru sormak forumun asıl ve temel görevidir neden var o zaman burası şu soru saçma bu konuda başkalarına guvenmeyın etmeyın demek için degil neyse gunumuz daha fazla tatsızlaşmasın herşey ıcın tekrar tesekkurler

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Lütfen öfke ile kalkmayın , kalın forumda , bu forumda paylaştıkça oluşacak samimiyet hiç bir forumda yoktur. Ben yıllarca başka oto forumlarına da takıldım ama yedi yıldır buradayım , sakin olmak lazım.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @haykouz

1- moderatör olarak yanlış bilginin yayılmasını önlemek amaçlı yazdım. alıntı yaptığınız cümle teknik olarak yanlıştır, konuya hakim diye yazdığınızda siz de bu yanlış bilgiyi desteklemiş oluyorsunuz. bunu düzeltme zorundayız. bu forumdaki bilgilerin çok büyük kısmı teknik olarak doğrudur. birçok insanı çok büyük masraflardan kurtarmıştır. ben de çok şey öğrendim çok faydası oldu. bu ortama yanlış bilgilerin eklenmesi engellenir.

2- siz kılavuzda benim yazdığım kısmı okudunuz ve buna rağmen gidip DH forumlarında bilgi mi aradınız? otomobilin üreticisi bunu bu şekilde kontrol edeceksin diyor, okuduysanız kullanma kılavuzu resmi bir belge yerine geçer ve mahkemelerde bile delil sayılır.

3-genleşmenin ne olduğunu bilirim, 5,1, 5,3 litreyle ilgili de yukarıda yazdım. ama sizin yazdığınız alıntı yanlıştır.

4-ahkam kesmek gibi bir amacım yok, bir ürünün kullanma kılavuzuna bakılmasını ısrarla istemek size ve diğer forum okuyucularına fayda sağlamaktan başka bir amaca hizmet etmez.

5-yanlış şeyler de yazabiliriz, ama yanlış olduğunu görünce hep beraber düzeltiriz. yazdıklarınız yanlış çıkınca gerilip böyle abuk subuk şeyler yazacaksanız yazmayın.

eko26, MSC ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. Samet_ak

Samet_ak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    349
    Ad Soyad:
    Samet akyel
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    VW
    Bir işin standartını veya doğrusunu öğrenmek bazı durumlarda önemli tabi.İlla ki yağ seviyesi çizgide olacak diye bir durum yok.Zaten 5,3 lt ile 5,2 lt arasında yüzde iki kadar fark var ancak.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. haykouz

haykouz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    oğuz daler
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

bence sizin tek derdiniz başka forum sitesinden alıntı yapıp bunun mantıklı geldiği için savunmam buna karşı argüman geliştiremediğiniz içinde referans olarak kullanım klavuzunu paylaşıyorsunuz resmi belge sayılır diye ama hala 5.3 yazan kullanım klavuzunda ben 5.1 koyunca f cızgısını gectıgını soylememe ragmen bu konuda klavuzu referans gosteremıyorsunuz yani kullanım klavuzunu işinize geldiği gibi yorumlayamazsınız her yazdıgınız teknık bılgı doğruysa ben klavuza baktım 5.3 litre yazıyordu aracıma tam olarak boşaltıp 5.3 litre yağ ekledim bunuda video vs çekerek kanıtladım ama 5.3 litre yağ fazla geldi motoruma zarar verdi keçelerden kaçırdı pistonlara zarar verdi diye karşınıza dikilsem klavuzda her yazana inanmayın kendiniz araştırıp test edin diyerek sıyrılacaksınız tekrar söylüyorum üslübünüz hala yanlış bir yönetici olarak kullanıcı ben ve benim gibi arkadaşlara karşı ''abuk subuk şeyler'' gibi tarz da konuşamazsınız bu ithamlarda bulunamaz bunuda savunamazsınız size bu hakkı kim veriyor bir başkasının yorumuna ''abuk subuk şeyler yazmayın'' diye kime göre neye göre abuk subuk şeyler oluyor kendi yorumunuzu içinizde tutun lütfen paylaşmayın

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

işte tam bu yazdıklarınız abuk sabuk şeyler, çok güzel örnek vermişsiniz. tebrikler.

ester23 bunu beğendi.
  7. haykouz

haykouz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    oğuz daler
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    klavuzda 5.3 litre yağ koyun yazıyor ben 5.3 koyup motorumu bozunca kullanım klavuzunu mahkemede delil olarak gosterebılırmıyım gosteremezmıyım fazla yağ koydugum ıcın bana sadece bunun cevabını verin tartışmaya gerek yok hiç yoktan birşey için ama gerçekten soğuttu uslubunuz forumdan diğer üyelere karşıda böyle damdan düşer gibi alakasız şekilde cevaplar veriyorsanız forumun vay haline birde yönetici olacaksınız

8. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Arkadaşlar konuyu yeterince tartıştık , herkes meramını yeterince anlattı. Üslup konusu ayrı bir konu , burada tadında bırakalım , herkese keyifli forumlar.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

hsmsrn bunu beğendi.
  9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    öncelikle kendi yaptığınız HATALI uygulamalardan klavuzu ve üreticiyi sorumlu tutamazsınız.
    moderatör arkadaşımız size EN DOĞRU bilgiyi vermiş. teşekkür etmek yerine gereksiz bir münakaşa içine girmişsiniz.
    buradaki teknik bilgi ve detaylılığı çoluk çocuğun cirit attığı forumlarla kıyaslamanızı açıkçası köklü forumumuza hakaret addettim.
    kendi isteğinizle üyeliğinizi sonlandırıyorum. indekslenen konu ve verilen DOĞRU TEKNİK BİLGİLER nedeniyle konuyu silmiyorum.

eko26, Halil, oskanush ve 5 kişi daha bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş