10 Kasım LPG KABLO

2015 Tucson 1.6 T-gdi Dct Testimiz

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda MSC tarafından 5 Ekim 2015 tarihinde açılan konu

  1. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,365
    Alınan Beğeniler:
    16,252
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba arkadaşlar, bu ay ki testimiz Yeni Tucson. 2010 Yılında önemli bir makyaj ile Avrupa ülkelerinde ix35 olarak satışa sunulan Tucson, geçtiğimiz aylarda platform değişikliği ve yeni teknoloji motor / şanzıman seçenekleri ile Yeni Tucson olarak tekrar satışa sunuldu.

    Motor seçeneği olarak sunulan alternatifler;

    * 1.6 GDI : 132HP / 164NM Tork,

    * 1.6 Turbo GDI : 177HP / 270NM Tork

    * 2.0 Crdi : 185 HP / 410NM Tork

    Test aracımız i30’dan tanıdığımız 7 vites DCT çift kavramalı şanzıman arazi kabiliyetine ayak uyduracak şekilde yeniden yapılandırılmış versiyonu.


    Dış Mekan :

    Yeni Tucson dış görünüş olarak ciddi değişikliğe uğramış durumda. Çift mercekli ve kaşlı ön farlar, tampondan kopuk olmayan ebadı yine ön tasarımına göre sade olan sis ve gündüz farları ile tamamlanmış. Büyütülen ön panjur, nikelaj kaplaması ile oldukça şık ve araca spor bir görüntü katıyor.

    Arka kısımda ince uzun stop lambaları, tampon altı difüzör, bagaj kapağı üzerindeki spolier ve shark anten yine araca sportif bir hava katmakta. Bu güzel kombinasyonun içinde maalesef sis lambalarının konumu biraz sırıtmış durumda, belki de bu detay zevk ve göz alışkanlığı ile alakalıdır. İlave olarak en azından T-GDI motor seçeneğinde bağımsız çift egzoz sunulması önceki kasada olduğu gibi daha güzel bir görünüm sunabilirdi.

    Yan aynalar oldukça büyük, geniş bir görüş alanı sunmasının yanı sıra içerisine yerleştirilmiş kör nokta uyarı sistemide oldukça kullanışlı. Bu sistem sadece kör noktadaki araçlar için uyarmakla kalmıyor, aynı zamanda yanınızdaki araca fazla yaklaştığınızda da benzer şekilde hem görsel hemde sesli olarak sürücüyü uyarıyor. İçe kırık marşpiyeler ve çamurluk çevresi plastik korumalarda bir suv için güzel düşünülmüş detaylar. Krom cam çıtası gibi ince düşünülmüş detaylar, özellikle koyu renk araçlarda şıklığı tamamlayan güzel bir aksesuar. İx35’lerde bu çıtalar ve çamurluk çevresi koruyucular bulunmamaktaydı.

    Araç üzerinde gelen lastikler ContiSportContact 245/45/R19, 45 oran yanak yüksekliği ile konfordan ödün verilmiş ancak yol tutuş ix35’e göre oldukça iyi. Jantlar benim göz zevkime pek hitap etmedi, ix35’de ki gunmetal jantlar bence daha güzeldi.

    İç Mekan :

    İç mekan olarak tavan yüksekliği oldukça dikkatimizi çekti, tamamen cam tavan olan aracın içi oldukça ferah. Yine önceki platform ix35’le kıyaslamak gerekirse ön göğüs tasarımı çok daha başarılı ve şık. Orta konsol oldukça işlevsel, elektronik el freni, park asistanı v.b. düğmelerin konumu biraz geride, tabii buna neden olan şey, sürücüye yakın konumlandırılmış vites kolu. Aslında 7 DCT gibi bir şanzımanı spor sürüşte kullanmak için uygun bir yerleşim.

    Direksiyon kaplaması biraz daha sert bir deri/plastik karışımdan yapılmış, önceki deri direksiyonlara göre daha uzun ömürlü olması düşünülmüş olabilir. Isıtmalı olan direksiyonda ihtiyacınız olan bütün multimedya, yol bilgisayarı, handsfree ve cruze control gibi donanımların düğmeler mevcut.

    Yeni klima kontrol paneli piano black kaplaması ile ön göğüsün en dikkat çeken bölümü. Dual ve clean air özellikli klima panelinin altında ön koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma, ön/arka cam ısıtma düğmeleri var.

    Tavan ışıklandırmaları oldukça şık ancak yeterli geleceğini pek düşünmüyorum, maalesef gündüz test ettiğimiz için kesin bir şey yazamıyorum.

    Multimedya sistemi son yıllardaki en başarılı sistem, bu aracın üzerine daichi koymadıkları isabet olmuş J Ses seviyesi oldukça tatminkar, geri görüş fonksiyonu direksiyon açı sensörü bağlantılı ve manevra yapacağınız noktaya sanal konum çizgileri çizebiliyor. Navigasyon/usb/aux v.s. özellikleri yazmaya gerek yok sanırım J TV hariç full bir sistem.

    Arka koltuklarda isofix ve kol dayama tabii ki standart. Bu konularda Hyundai hemen hemen her pakette oldukça bonkör donanım olarak.

    Arka diz mesafesi olarak sonata’dan fazla bir farkı yok diyebilrim, sadece orta oturma kısmı biraz dar bırakılmış ancak diğer kısımlar bu sayede daha geniş bir kullanım alanı sunuyor.

    Aydınlatmalı, soğutmalı torpido gözü biraz küçük olmuş. Kapağın üzerindeki kalem sıkıştırma ayaklarının çok uzun ömürlü olacağını sanmıyorum ama yine de güzel bir detay düşünmüşler. Orta konsol yanlarındaki ceplerde yine ince detaylardan bazıları. Aslında araçta çok fazla ince detay var ancak bunlar tek tek yazmayla bitecek gibi değil. Örneğin arka bagaj kapağındaki kilit arızasında müdahale kapağı bile kullanıcıyı ne kadar fazla düşündüklerinin bir göstergesi. Özellikle son zamanlarda bagajı kilitli kasaya dönüşen jaguarları gördükçe bu tip kullanıcı dostu düşüncelerin araç üzerinde görülmesi insanın hoşuna gidiyor.

    İx35’de olduğu gibi Yeni Tucson’ındakoltuklarda kullanılan deriler oldukça başarılı, gözenekli olan orta kısımlar sert virajlarda kayma yapmadığı gibi terlemeyi de önlüyor.


    Konfor ve sürüş dinamiği :

    Yeni Tucson’da süspansiyon konforu ix35’e göre tam terse dönmüş durumda. İx35’in ön süspansiyonları oldukça konforluydu, arkalar biraz sertti. Yeni Tucson’da ön süspansiyonlar güvenlik için sertleştirilmiş, fren mesafesi ve kafadan kaymalarda yumuşak süspansiyon güvenli olmadığı için bu tip bir sertleştirme yapılmış olabilir. Hyundai Kore’de sattığı bazı araçlarda elektronik sertlik kontrollü süspansiyon kullanıyordu, Yeni Tucson’da en azından ön süspansiyonlar bu şekilde olsaydı konfor olarak daha olumlu netice alınabilirdi. İnce yanaklı lastikleri de konforu bir miktar düşüren bir etken olarak değerlendirilebilir. Yinede süspansiyon konforu olarak oldukça başarılı. Konfor olarak söyleyebileceğim tek negatif durum ön izolasyonun biraz zayıf tutulmuş olması. Bu zayıflık benzinli versiyonda rahatsızlık vermiyor, hatta turbonun sesini üst devirlerde duymak haz veriyor ancak aynı izolasyonun dizel versiyonda yeterli olacağını pek düşünmüyorum. Tabii dizel için ekstra bir izolasyonda olabilir. Geldiğinde onuda test edeceğiz.

    Araç üzerinde gelen şerit takip sistemi yine oldukça başarılı. Test boyunca keskin virajlar hariç okunabilir her şerit çizgisinde başarılı bir şekilde sürüşe yardımcı oluyor. Direksiyona minimum müdahale ile daha az yorularak aracın çizgide kalmasını sağlıyor. Özellikle uzun yol kullanıcıları için oldukça konforlu bir özellik.

    Otomatik paralel park sistemi yine şehiriçinde sürücünün işini kolaylaştıran bir özellik.

    Direksiyonun spor seçeneğinin sertliği i30 ve ix35’e göre biraz daha arttırılmış, bunun nedenini 177HP güçle gelen kontrol zorluklarını minimize etmek olarak düşündük.

    Yüksek hız fren performansı ix35’e göre biraz daha zayıf geldi, bu konuda i30 CW oldukça başarılıydı. Aynı performansı 1600kg olan ağırlığı ile Yeni Tucson’dan beklemek tabii ki mümkün değil.

    DCT şanzıman özellikle yokuş inişlerinde aracın frenlerini kullandıkça cutoff için vites düşürüyor. Siz tekrar gaza dokunana kadar aracın motor kompresyonu ile stabil kalmasını, sürekli fren durumunda yavaşlamasını sağlamak için elinden geleni yapıyor.



    Motor performansı ve Yakıt :

    1.6 Turbo GDI yeni nesil aşırı beslemeli motor 177HP gücü kullanıcısına sonuna kadar hissettiriyor. Özellikle DCT şanzımanla uyumu çok başarılı. Yakıt tasarrufu için gaz pedalına özellikle alt devirlerde biraz geç cevap veriyor. Tabii bu durum pedal sert kullanıldığında ortadan kalkıyor, daha sportif tepkiler alınabiliyor.

    Fabrika verisi 0-100 hızlanmanın doğru yazılmadığı konusunda aracı test eden hemen hemen herkes aynı fikirde. Bizim testimizde 0-100 hızlanma değeri 8.13 saniye çıktı, full depo yakıt ve ilave yolcu ağırlığının olduğunu düşünürsek 8.00 Saniye gibi bir değeri yakalamak hiçte zor değil. 1600cc bir SUV için oldukça başarılı bir değer. Tabii bun hızlanmada DCT şanzımanın hızlı tepkilerinin yanı sıra, 4x4 sisteminin (özellikle ilk kalkışta) verdiği desteğide unutmamak gerekiyor.

    Bu kadar güçlü ve zevkli bir motorun tabii ki bir dezavantajı var, o da yakıt tüketimi. Agresif kullanımda aşırı beslemenin de etkisiyle araç oldukça fazla yakabiliyor.

    Şehiriçi az yoğun trafikte 9.0 -9.5 Litre gibi bir tüketim elde ettik. Kış aylarında bu değeri 10 litre olarak düşünebiliriz.

    Otoyol testini maalesef koşullar uygun olmadığı için başka bir zamana bıraktık. Her ne kadar sabit 90km hızla gitmesek de acarlar-riva arasındaki parkuru 5.0-5.1 litre gibi bir tüketim değeri ile tamamlayabildik. Tabii aşırı sakin ve dikkatli kullanım neticesinde bu değeri aldık. Sabit 90km otoyol kullanımında biraz dikkat ederek fabrika verisinin altına inmek mümkün görünüyor.

    Bu arada test aracının henüz kilometresinin yakıt ölçümü için çok düşük olduğunu da hatırlatmakta yarar var.

    Tüketim testlerinde dikkatimizi çeken pik nokta yokuş çıkışlarında aracın fazla yakması, tabii 1600kg ağırlığında bir suv için bu durum yine normal.

    Araçta dikkatimizi çeken diğer bir konu motor beyni ile şanzıman beyninin tamamen ayrılmış olması. TriCore işlemcili Sim2K serisi Siemens (Continental) motor kontrol ünitesi ile Bosch DCT kontrol ünitesi paralel çalışıyor. Normalde sim2k serisi çift işlemcili olduğu için şanzıman kontrolünü de sağlayabiliyor (Sonata, Genesis Coupe, Veloster v.b. modellerde olduğu gibi), burada ayrı tutulmasının nedeni büyük ihtimalle DCT ve motor başarısını maksimumda tutmak diye düşünüyorum.


    Sonuç :

    Yeni Tucson sunduğu ZENGİN donanımın yanı sıra, MTV avantajlı 1.6 T-GDI performansı ile rakiplerinden fiyat/performans olarak yine önde diyebiliriz. Güvenlik olarak EURONCAP ve IHS testlerinde gösterdiği yüksek başarının da satış rakamlarında etkili olacağını tahmin ediyoruz. Üzerindeki lastiklerle arazi başarısını test etmemiz mümkün olmamakla beraber, özellikle daha önceki platformlardan gelen bilgi birikimi ile bu konuda da başarılı olacağını tahmin ediyoruz.

    Fiyat olarak ülkemizin vergi sisteminin yanı sıra, Avrupa araçlara uygulanmayan gümrük vergisine tâbi bir araç olduğunu da hatırlamak gerekiyor. Bu dezavantaja rağmen fiyat olarak rakiplerinden daha iyi bir konumda aslında.


    Eksileri :

    - Ön süspansiyonların biraz daha iyileştirilmesi gerek, performans olarak tatminkar olsa da konfor konusunda biraz eksik kalmış durumda.
    - Maalesef araç kilitlendiğinde camlarını kapatmıyor.

    - Nadirende olsa DCT şanzıman durmaya yakın hızlarda bile ısrarla 2. Vitesi kullanabiliyor. Bu durumda ani bir ivmelenme gerektiğinde araç 2. Vites üzerinden geç ivmeleniyor.

    - Kapı iç trimlerinin çabuk leke tutan plastikten seçilmiş olması.

     
    Son düzenleme: 13 Ekim 2015
    Murat, salih_karali ve mgk19 bunu beğendi.
  2. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,365
    Alınan Beğeniler:
    16,252
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 13 Ekim 2015
    Hakan G., Murat, salih_karali ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  3. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,365
    Alınan Beğeniler:
    16,252
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG]

    Gece Çekimleri için Onur KORAY (Agamemnon) 'a teşekkür ederiz.
     
    Son düzenleme: 13 Ekim 2015
    solmaz51, gogo17, Murat ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  4. Yusuf

    Yusuf Moderatör

    Yaş:
    36
    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesaj:
    11,593
    Alınan Beğeniler:
    9,148
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Duygularıma tercüman olmuşsun abi bir nebze, jantlar aracın tasarımına göre basit kaçmış, torpido gözüde aynı sekilde küçük kalmış.egzoz çıkışı da her iki tarafta olmaliydı çok şık olurdu. Arka havalandırma kanalının altında göz ve 12v soketi ix35de kaldırdılar nedense buna da koymamişlar, bizimkinde var özellikle 12v soket telefon şarjı için arka yolculara nimet. Son olarak değinmemişsiniz ama bagajına özenmemişler çok fazla ölü alan var alt tarafta yani bir i30cw'nin bagajı değil.
     
  5. erenuzel41

    erenuzel41 Moderatör

    Yaş:
    39
    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesaj:
    5,537
    Alınan Beğeniler:
    6,299
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Gebze
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Alın size premium prestij kalite hyundai:) ben jip sevmiyorum, fakat güzel yapmışlar, tek beğenmediğim şey turbo hortumunun üzerindeki alüminyum folyo güveç kaplaması gibi takılmış olan ısı kalkanı, birde soğutma suyu niye minimuma inmiş? sıfır araba su mu eksiltiyor:) servis antifirizden kaçmış:)

    Böyle kokpit en son uzay mekiğinde vardı her yer buton lamba ve lcd ekran. Led den ampülden kaçınılmamış, diyecek laf yok bu çok iyi. Tam boy stepne paha biçilemez değerde bi de çelik jantlı olsaydı. Bagajdaki 12v prizine şukular şelale.

    Bu plaka altlığından isteriz nerden alıp takmışlarsa bizde gidip oradan alalım kaç paraysa veririz:D zaten test mekanı riva civarı biryer oraya yakındır bu plaka altlığının olduğu galeri, olmadı bu araçtan söker bizimkini buna takar gideriz servislerin hep yaptığı şey zaten biz yapsak ne olacak:)

    yüzde 30 sertleştirilmiş gövde diyordu biryerlerde buradan bakmakla olmuyor tabi tucson a yakından dokunmak lazım 5cm beton duvarı delip geçebiliyor olması gerek. Çok detaylı dolu bir araba bu, çoğu kullanıcısı o özelliklerin hepsini kullanamadan ölüp gider.
     
    Murat ve salih_karali bunu beğendi.
  6. Tülin

    Tülin Süper Moderatör

    Yaş:
    42
    Katılım:
    10 Haziran 2009
    Mesaj:
    2,487
    Alınan Beğeniler:
    163
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Araba güzel araba :)
     
  7. Murat

    Murat Vip Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    21 Ocak 2013
    Mesaj:
    8,300
    Alınan Beğeniler:
    5,909
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Alınası araba :) ama benim aklımda motor kapagına takıldı, plastik kaplama olsa iyiydi

    D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  8. umtmtl

    umtmtl Kayıtlı Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    5 Aralık 2014
    Mesaj:
    54
    Alınan Beğeniler:
    20
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Umut
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    gösterge paneli i30-ix35-santafe gibi olsaydı daha güzel olurdu. yeni i20 nin gösterge paneli gibi.
    bagajı boyutlarına göre küçük. ix35 in bagajı 100 Lt daha büyük.
    diğer özelliklerine lafım yok, özellikle de dış tasarımına.
     
  9. avangerx

    avangerx Kayıtlı Üye

    Yaş:
    47
    Katılım:
    14 Kasım 2015
    Mesaj:
    14
    Alınan Beğeniler:
    8
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Erim Erdi
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Tucson 1.6 t-gdi Elite Kum beji içi bej siparişimi verdim ay sonunda teslim alıyorum aracı. Ben inanılmaz beğendim aracı. Yakıtı da açıkçası umurumda değil ix351.6 GDI otm elite'ten buna geçiyorum ve 12-13 lt tüketiyordu benim canavar. Bunda da varsın tüketsin ama en azından performans olarak karşılığını alıyorsun.
     
    Murat bunu beğendi.
  10. DoganCanDemir

    DoganCanDemir Kayıtlı Üye

    Yaş:
    31
    Katılım:
    2 Mart 2013
    Mesaj:
    2,445
    Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İx35 bunun yanında hantal kalır evet çok güzel olmuş tucson hele çift mercekli far olması koltukların yatması isitmasi felan çok güzel şerit takip sistemine ve buna benzer özelliklerine hayran oldum

    HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  11. Murat

    Murat Vip Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    21 Ocak 2013
    Mesaj:
    8,300
    Alınan Beğeniler:
    5,909
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    TÜRKİYE
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    tüketim hemen hemen aynı olur ama performans tartışılmaz :)
     
  12. DoganCanDemir

    DoganCanDemir Kayıtlı Üye

    Yaş:
    31
    Katılım:
    2 Mart 2013
    Mesaj:
    2,445
    Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Abi kullandım aracı performansı anlayamadım konforlu yol tutuşu felan güzel ondan anlayamadım bu araba yavaş mi yoksa hizli ben mi fark etmiyorum dedim hatta ilk :)

    HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  13. avangerx

    avangerx Kayıtlı Üye

    Yaş:
    47
    Katılım:
    14 Kasım 2015
    Mesaj:
    14
    Alınan Beğeniler:
    8
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Erim Erdi
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    8.3 sn ölçüşler burada daha ne olsun.
     
  14. DoganCanDemir

    DoganCanDemir Kayıtlı Üye

    Yaş:
    31
    Katılım:
    2 Mart 2013
    Mesaj:
    2,445
    Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Ben dedim bu araba gitmiyor demekki gidiyor da biz fark etmiyoruz :)

    HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  15. EmreParlak

    EmreParlak Kayıtlı Üye

    Yaş:
    39
    Katılım:
    8 Nisan 2015
    Mesaj:
    17
    Alınan Beğeniler:
    7
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Emre Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Arkadaşlar selamlar herkese.

    @MSC Serdar hocam elinize sağlık Harika inceleme olmuş. Sizinle fikir alışverişimiz sonrası 2400cc sonata aldık keyifle de kullanıyoruz. Gerçi bi motor indirdik ama sineye çektik onu :)

    Şimdi kendim için tucson taktım kafaya alacağım fakat sonata kadar detaylı Bilgi bulamadım. Tucson bölümünün nerdeyse tamamını okudum.

    Şimdi arkadaşlar bunun 1,6 tgdi seçeneğini almayı düşünüyorum fakat 2015-2016-2017 modeller arasındaki farklar nelerdir bulamadım. “Alacaksan şu yüzden şu modeli al” diyeceğiniz tercih sebebi olacak ayrım var mı? Yahut paket seçeneklerinde şuna dikkat et diyeceğiniz bir şey.

    Bir de karma gibi bir şeyden bahsetmiş bazı arkadaşlar yakıt tüketimi konusunda ama anlamadım karma denen nedir? LPG mi yoksa başka bir şey mi?

    Tecrübeli olanlardan yardım bekliyorum Çünkü piyasada garip fiyatlar da mevcut. Herşey aynı görünen kazasız vs elite plus 118bine de var 150 bine de.

    Uzun yazdım kusura bakmayın. Selamlar teşekkürler hepinize.
     
  16. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    43
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,365
    Alınan Beğeniler:
    16,252
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Rica ederim, tgdi almanizi tavsiye ederim. Yakiti biraz yuksek gelebilir ama keyifi daha yuksek.

    MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    Burak&Buse bunu beğendi.
  17. Yusuf

    Yusuf Moderatör

    Yaş:
    36
    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesaj:
    11,593
    Alınan Beğeniler:
    9,148
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Serdar abi bize de 1.6 elite plus 4x4 güzel fiyatlı bulsan, sonra da koltuk sogutma montaji yapsak ne kadar güzel olur dimi.?
    Elite donanım da iyi ama led far yok, adaptif hız sabitleyici yok. Led far olmayınca arkadan eski araba gibi duruyor, önde de halojenlerin aydınlatması kötü oluyor.
     
    MSC ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş