Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 Model 1000 Km De Alınır Mı I20 1.2 Benzin Pan

'İ20 Forum - Club' forumunda yaKuza tarafından 9 Mart 2016 tarihinde açılan konu

1. muzeay

muzeay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Mert Mehmet Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Önceki mesajları okursanız zaten araç alınmış...

yaKuza bunu beğendi.
  2. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Kardeşim bu araba 30 krş u motor tamamen ısındıktan sonra ancak yakar oda 10.000 km geçtikten sonra motoru sürekli devirli kullanıp açarsan ancak... yok 45-50 kuruş arası geziyor rahat... tecrübe ile sabit...

araba kalan km 30km gösterirken 50 tl benzin aldım hopp 280 km çıktı kalan yol... hiç devirli kullanmadım sakin sakin gittim geldim işe yaptığım 60 km toplamda kalan km 140 a düştü ortalama 50 kuruş yakmış yani.. az yakma hayali kurma sakın 1.2 uzun yolda iyi yoksa kesinlikle dizel kardeşim yada lpg taktırıcan.. ordudan giresuna gittim geldim hesapladım 18-20 kuruş arası yakmış oda 5.ci viteste 60km sabit hızla...

3. Erdem KURT-Car Sales

Erdem KURT-Car Sales Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ERDEM KURT
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    Öncelikle LPG Taktırınca motor garanti dışı kalır ön yargısını yıkmak gerekir. Lpg montajı yapan firmalar monte edilen kısımlarda meydana gelen arızaları 2 yıl garanti kapsamında karşılamak zorundadır. Hatalı montaj Lpg firmasını ilgilendirir motora zarar verir ise de özellikle subap olmak üzere komple motorun yenilendiği durumlarda görülür. Ayrıca alınan eğitim ve yapılan anlaşmalar emin olun tüketiciyi koruyan anlaşmalardır. Bu konuda otomotiv sektöründe öncü firmalardan olan Kavuklar Otomotiv firmasının başta Hyundai Opel Nissan Citroen ve Toyota Markalarının içinde olduğu ve Söktörün en kaliteli firmalarından olan İpragaz - Prins Lpg Markası ile anlaşma yaparak Sıfır olarak satılan araçlarda 2 yıl garanti ile satış yapmaktadır. Bilgi için 5425268131 Hyundai satış danışmanı Erdem KURT

4. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Erdem kurt bey arada reklamı kaptırdın valla :D

5. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam iyi demişsin güzel demişsin de, ne tür bir güzergahta nasıl kullandığını bilmiyorum. Ya da aracınızda bir sorun yoktur umarım ama varsa onu da bilmiyorum. Aynı araçlardan bahsediyoruz, ben yol bilgisayarım ve onunla karşılaştırdığım doldur-sür-aynı istasyon pompa geri doldur-ölç-karşılaştır metodu ile kaç kez yakıt ölçtüm. Aracım henüz 5000 km olmadı. İlk aldığım rodaj zamanı devirli kullanımda 7.7 civarıydı, şu sıralar 6.6-6.8 arası değişiyor. Yol bilgisayarının benim aracımdaki hata payı 0.1 civarı, kalibrasyon gayet güzel. Kısacası, benim aracım benzin 4.05 iken 26 kuruş yaktı, şu aralar da 28-29 arası değişiyor. Ayrıca az da olsa ağırlık artıran cam tavan da var bende. Bu da tecrübe, sizinki de. Kendi tecrübenize dayanarak nasıl bu kadar emin, nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz. Lütfen, yol şartlarınızı, lastik türünüzü, lastik basıncınızı, sürüş tarzınızı, trafik yoğunluğunu vs değerlendirerek tekrar kararınızın kesinliğini düşününüz. Saygılarımla, yine lütfen, amacım münakaşa asla değil, şaşırdım yalnızca.

6. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    havalar biraz soğuk bu aralar orduda ikamet ediyorum.. yollar gayet güzel trafikte az bende gayet sakin bi kullanıcıyım.. yol bilgisayarı 7.7 gösteriyor ama külliyen yalan aksi olsa dediğim anlattığım gibi yazıyı okumuşsunuz zaten.. belkide aracımda bi sorun var bilmiyorum arabayı hep tek sürerim nadiren eşim yanımda olur oda akşamları bi yere giderken falan... en sonunda arabayı evin oraya park ettim arkadaşımla gelip gidiyorum arabadan soğudum ya resmen.. insanların aklına gelen şu 1.2 motor ne yakar.. ne mi yakar dünyaları yakıyor diyorum....

memin bunu beğendi.
  7. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    yada aracımda ne gibi bi arıza olabilir acaba merak ediyorum....

8. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Açıkçası ben de turbo motorlu araçların (örneğin meşhur firmaların 1.2 TSI motoru) benzer hacimdeki atmosferik motorlar ile normal kullanımlarda hemen hemen aynı yakıt tüketimine sahip olduğunu öğrenince üzülmedim değil. İstanbulda halamın oğlu var semtleri yokuşlu ve ev-işyeri mesafesi yakın olduğundan 8 litrenin altına düşmediğini belirtti. O halde ben düzelteyim, hata sizde değil bende. Yani ben sanırım hemen hemen hep düzlük, ana bulvarlar sayesinde kolayca 4 ve 5. viteslerde kullanabileceğim güzergahım sebebiyle normal şartların belki biraz altında bir tüketim değeri yakalayabildim.;)

9. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu arada konu başlıktan sapmaya başlamış :)

10. kelordekyavrusu

kelordekyavrusu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Abi ben size 40.000 km 2009 getz 1.4 Dohc hy klm vereyim. 33.250 TL. Forumda ilanim var. Bugun resimde ekleyecegim.kendi aracim.LPG de var. Arzu ederseniz goruselim. Kendi arabam.ilk sahibiyim. Al satçi degilim.

11. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    konu tamamen saptı :D

yaKuza ve memin bunu beğendi.
  12. kelordekyavrusu

kelordekyavrusu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Sn. Yakuza araciniz hayirli mubarek olsun. Kazasiz belasiz iyi gunlerde kullanin insaallah. Ben ilk sayfalari okuyarak acele ile araya girmisim.arkadaslardanda cok cok ozur dilerim.

yaKuza bunu beğendi.
  13. yaKuza

yaKuza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Mehmet Aldemir
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar teşekkür ederim evet aracı aldım 2 gün test ettim.Aldğımda 6.5 6.6 ort yakıt gösteriyordu herşeyi sıfırladım.Yakıtı doldurdum şuanda yaptığım testte 6.2 lt yakıt gösteriyor.Ama hesaplmalarıma göre gerçekde 6.5 lt yakmış gibi hesapladım yani ekranla yakıt arasında pek fark göremedim benzini shellden aldım. ekranın gösterdiği 6.2 x 4.3(shell yakıt) = 26.66
    Gerçekte yakan 6.5 x 4.3 = 27.95
    Gittiğim Güzergah. evden otoyola kadar 6 km.ilk başta 6 km yi 50 60 arası gidiyorum. sonrasında 10 km dümdüz ana yolda 100 le gidiyorum.ortalama 1. vitesden 2 ye geçerken 3 bin devirde vites değiştiriyorum.2den sonra 2 bin devirde vites değiştiriyorum. 1 veya 2 kere kırmızı ışıkda duruyorum git gel yaparken. 17km gidiş işe 17 km geliş gibi bir mesafe gittim bu hesaplarım bu şekilde.
    Yakıtından gayet memnun kaldım.
    Çekişinden çok memnun kaldım Çünkü önceden babamın Peugeot Bipper kullanıyordum 1.4 ama 70 bg.Adeta zor çekiyordu.Benzinli çok daha seri geldi bana bu araç
    Ama lastik basınç uyarısı veriyor kapılarda yazan ayarlara getitrdim önler 34 arkalar 31 yaptım.Düzeldi akşam sabah çalıştırdım işe gelirken gene yandı lastik basınç uyarısı.

Halil bunu beğendi.
  14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hayırlı olsuın, yakıt gayet uygun.

lastiğe çivi falan girmiş olabilir, gözünüzle bir kontrol edin.

yaKuza bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş