Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 Model 1.2 Mpi Lastik Tavsiyesi

'İ20 Forum - Club' forumunda Burak Gürsoy tarafından 23 Mart 2020 tarihinde açılan konu

1. tafo0911

tafo0911 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    69
    Ad Soyad:
    tevfik ışık
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Al falkeni hocam paran cebinde kalsın..

erhancakmakk bunu beğendi.
  2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Taş fırlatma şikayeti çok uçuk bir beklenti:) sürekli mıcır ve toprak zeminde mi sürüş yapıyorsunuz? bence bu şikayetinizi eleyin:) yakıt tüketimi A ve G arasında 100km de en az 0,5 litre oynayabilir, 7 litre yakıyorsa 7,4 litre civarı yakacaktır.

yani düşündüğünüz gibi fazla bir fark yok, A ve G değeri arasında 0,5 litre var diyorlar o zaman A ve E arasında 0,3-0,4 litre vardır.

Ben olsa Bridgestone takardım, ama zevkler tartışılmaz:)
    lastik, fren ve direksiyon sistemi konusunda paramız cebimizde kalmasın da bedenimiz ve aracımız sağlam kalsın:)

Burak Gürsoy bunu beğendi.
  3. ozgurcan333666

ozgurcan333666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    falken in yakit degeri E degil C dir, internetteki ozellik arastirmalarina bakmayin cogunda kafadan sallama E yaziyorlar, ben de arastirirken cok denk geldim, ama birebir almaya gittim yakit degeri kesinlikle E degil C..... ayrica ses desibeli piyasadaki en pahali lastikten bile daha dusuk, ayrica antalya da kullaniyorum hicbir sey yok, yol tutus ve frenleme mukemmel, hatta yaylaya cikiyorum bildiginiz dag basinda traktor yollarindan giriyorum ama abartmiyorum bildiginiz tarla yani .... yumusak bir lastik oldugu icin cok tereddut ettim aha patlarmi patlayacakmi diye ama o kadar dehset taslarin ustunden yumusakca gectim.... bu arada baska bir olay anlatayim, kardesim 1 sene once nokian aldi internetten, ama lastiklerin biri ses yapiyor, aractandir diye uzun bir sure aldiris etmedi en son nokian a mail atti onlar da bir lastikciye gidip hangi lastik oldugunun tespit edilmesi gerektigi cevabi verdiler, lastikciye gittik birkac tane abi nasil tespit edelim arac hareket halindeyken bakmak lazim 100 km hizda nasil tespit edecegiz dediler salladilar bizi, gecen ay e-devlet ten hakem heyeti basvurusu yaptik ve gecen hafta aradilar nokian dan sikayetinizi geri cekin, size bir ust model 4 lastik yolluyoruz elinize ulasinca eskikerini kargoyla bize yollayin dediler lastikler geldi 1 senelik lastikleri geri yolladik bir ust seri sifir lastikleri taktik :)

edit: A ve C arasinda 0.5 yakit farki var bizzat yasadim eski lastikler michellin A serisiydi, Falken C serisi ve tam 0.5 fark var

LYA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Burak Gürsoy

Burak Gürsoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Burak Gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Bilgi icin tesekkurlerde Falken'in sitesinden baktıgım kadar aracın ebadına gore lastik degeri degisiyor cok enteresan . 195 55 16 için E etiketi var :)

5. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hocam dogru lastikten lastige degisiyor ama ben tabani genislettim ve 205 55 16 aldim buna ragmen C etiketi var 195 in E olmasi cok zor lastigi yerinde gorun bence ustundeki etiket yazan degerden farkli oluyor

6. tafo0911

tafo0911 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    69
    Ad Soyad:
    tevfik ışık
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Benim falken lastiklerle ilgili yorumum bu şekilde. İş yerinden 2 arkadaşım bu lastiği aldılar, onlardan gelen olumluyorumlardan dolayı ben de arkadaşa tavsiye ettim. Parasına göre gerçekten iyi bir lastik. Varsa parası michelin primacy 4 gözü kapalı alabilir.

7. alperenkadir

alperenkadir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Kadir Alperen Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hocam peki doğru orantıyla aracın performansı düştü mü?

8. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hocam acikcasi tabani genisletince surtunmenin arttigini hisettim ama aracim dizel oldugu icin rajatsiz edici olmadi aracin torku zaten yuksek, ama hangi lastigi takarsaniz takin tabani genisletirseniz eskiye oranla bunu hissedersiniz, 195 alirsaniz bu kayni yasayacaginizi sanmiyorum, ama arti ve eksilerini tartarsak yakitim 0.5 artti ama inanin viraj kabiliyeti, suspansiyon rajatligi, engebeli ve tasli yollarda icerideki konfor artisi bariz sekilde degisti, bu yuzden bu artis umrumda bile degil ;) ama araciniz 1.2 ise tabani genisletmenizi tavsiye etmem, 195 ile devam edin, ama edecekseniz yine falken derim ;)

9. alperenkadir

alperenkadir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Kadir Alperen Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hocam benim aracım 1.2 mpi style yani 195 55 r16 ile geliyor. 185 65 r15 e geçersem konfor ve performansın iyileşeceğini düşünüyorum.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. tafo0911

tafo0911 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    69
    Ad Soyad:
    tevfik ışık
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hocam bahsettiğin ebadı kışlık olarak kullanmıştım 1.2 style pan. İ20'mde. Konfor ve performans olarak hissedilir bir fark gözlemlemedim 195 55 16lara göre.

11. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    performans artar konfor ise tam tersi azalir hocam siz bilirsiniz...ayrica 16inc tenn15 e duserseniz jantlari da degistirmek zorunda kalacaksiniz !! dedigim gibi ebat kuculdukce performans artip yakit aaalir ama konfor tam tersi azalir hic tavsiye etmem

12. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Tam tersi, 16"ten 15"e gecince yanak daha kalin olacağı için konfor artacaktır.

13. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben onceki aracimda tam tersinden geldim, deneyimle sabit hocam ama siz kendiniz deneyimlemek istiyorsaniz deneyebilirsiniz :) tabani 195 ten 185 e dusurerek daraltiyorsunuz, yol tutusunuz azalip virajda yatmalariniz daha fazla olacak, dolayisiyla konforunuzu da dusunun :)ben tabani genisletecegim diye ugrasiyorum siz daraltmaya gidiyorsunuz

ai_torcuk bunu beğendi.
  14. Burak Gürsoy

Burak Gürsoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Burak Gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Tekrar selam

Uzun araştırmalar sonucunda falken ecorun ze310 lastiginde karar kıldım.Nasipse virüsten sonra taktıracagım
    Fakat kafamı kurcalayan bir konu var. Benim lastik ebadım 195 55 16 ' dır
    Falken sitesinde bu model lastik icin 205 55 16 yakıt etiketi C iken, 195 55 16' da E ' dir
    Yani sadece tabanın bira genislemesi yakıt degerini bu kadar degistirirmi
    Sonucta yakıt egeri E olan bir lastik almak istemem. Konu hakkında yorumlarınızı merak ediyorum
    Etiket degerlerinin gosterir resimleride ekledim

[​IMG][/url][/IMG]

https://hizliresim.com/cE9CGI

15. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    farklı ebatlar için farklı desenler ve farklı kalıplar kullanılır. bu nedenle etiket tamamen farklı olabilir. 202-55-16 en çok satan lastik olduğu için bu ebat üzerinde daha çok çalışır çoğu firma.

16. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    dostum benim ustundeki lastik, michellin di 195.55 16 ve yakit degeri B idi.... falkene gectim tabani 205 e genislettim ve yakit degeri C..... michellinle falken arasindaki B den C ye dususumle yakitim 0.5 artti.... ama onceden de soyledim yakit artti ama viraj kabiliyetini gormelisin, ciddi oranda virajlarda resmen tirmaliyor asfalti, 195 te ayni yolda ayni hizda yatmaya meyillenirken simdi oyle bir sey yok gercejten zevk veriyor, ha ayrica desibeline bak lastigin, 67 !!! piyasadaki diger lastikleri incele 67 desibel neredeyse yok olanlar da cok pahali lastikler eger lastigi alirsan goreceksin farki, bem artan bu 0.5 yakit degerine bu kadar artiyi gordukten sonra kesinlikle raziyim.... ayrica mucurlu yolda onceden diteksiyona vuran o gumburtu ve sarsintilar yerini yumusak ve daha sessiz bir ortama birakti, bence dene ;)

normalde taban daraldikca yakit degerinin azalmasi lazim bunda tam tersi olmus bende sasirdim, taban genisledikce surtunme arttigi icin yakit da artar falkenin bu gostergeye gore ters oranti olmus sanirim arkadasin dedigi gibi lastik deseninden kaynaklaniyor, mesela 195 te 3 tane yagmur tahliye kanali varken 205 te 4 tane var....

Bu Sayfayı Paylaş