19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 i20 1.2 Jump Paket Farlarda Kaşların yanmaması

'İ20 Forum - Club' forumunda nusr3t tarafından 15 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. Kulak Misafiri

Kulak Misafiri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Emrah Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bu kadar da olmaz. Boş paket dedik ama bu kadar da boş olmaz ki ayıptır. 2016 yılında manuel cam mı kalmış arka koltuklar çevirmeli falan. Kaşlar yanmıyormuş bunu da şimdi öğrendim.

Geçen aradılar anket için 8 verdim. Neden diye sordu, bunları söylemek aklıma gelmedi keşke söyleseydim.

Bi usb girişini görünce gözlerim doldu, ağlayasım geldi. Kendimi özel hissttim bi an. Bu nedir arkadaş bu kadar boş beklemiyordum açıkçası.

Duygu bunu beğendi.
  2. cenker_baba

cenker_baba Guest

sizin aracınız da mı arka camlar manuel?

3. Kulak Misafiri

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Emrah Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Evet. 1.4 crdi jump model işte. Şimdi arasalar anket için arabaya 5 veririm o derece.

4. cenker_baba

cenker_baba Guest

e alırken görmediniz mi o özellikleri siz?

5. Kulak Misafiri

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Emrah Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bütçem ancak ona yetti. Boş paket dedim gelen buydu. Gördüm ama karar verdikten sonra bi kol için vazgeçecek değildim. Ayrıca aracı teslim alırken görevli anlattığında kaşlardan bahsetti. Şöyle çevirirseniz kaşlar yanar falan diye. Bi haftadır kaş var diye düşünüyordum burayı okuyana kadar :(

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. cenker_baba

cenker_baba Guest

yani bile bile lades demişsiniz birde burada kızıyorsunuz. ben firma yerinde olsam alırken bilmiyormuydunuz der telefonu kapatırım.
    he ucuza full donanımlı araca binsek fena mı olur tabikide hayır.
    ama ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı.

Asel Kaan Efe ve Hakan07 bunu beğendi.
  7. Kulak Misafiri

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Emrah Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bütün araçlarda boş paket böyle midir bilmiyorum fakat demek istediğim şu, boş olur da bu kadar olmaz diyorum. Yoksa biliyorum boş paket aldığımı. Arabanın 2016 yılına özgü hiçbirşeyi yok. Bi kliması var. Yani hiç mi standartlar değişmedi araba piyasasında onu demek istiyorum. Camlar arkası da önü de elektrikli olur standart olur. Ne bileyim farı hepsinin aynı olur. Nedir yani bunlar çok maliyetli işler mi şu devirde. Aracın içinin Şahin'den tek farkı ön camlar elektrikli bir de kliması var, direksiyon simidinde tuşlar var bu kadar. Olayı farklı yöne taşıma dostum.

Ayrıca ucuza full donanım niye yapsın adamlar! Araba bu ufak tefek ayrıntılarla güzelleşiyor. Artı para istemeleri normal. Bu görüşünü desteklemiyorum açıkçası.

Ne kadar ekmek o kadar köfte eyvallah da fardır, camdır bu tür ufak şeylerdeki farklılık biraz çağ dışı. Anlatmak istediğim budur.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. cenker_baba

cenker_baba Guest

ya allah aşkına olayı farklı yöne taşımıyorum ben.
    alırken bakıyoruz alıyoruz ha bakma fırsatımız yok ise internette özellikleri var vsvs
    bunları geçtim alıyoruz sonrada vay bu araba şahin gibi.
    e o zaman sormazlar mı ya bu firma web sitesinde yazıpta araca koymadığı ne var diye.
    bende bunu diyorum emrah kardeşim.
    madem memnun değilsin neden satıp üst paketin alt modellisini almıyorsunuz.

Asel Kaan Efe ve Hakan07 bunu beğendi.
  9. Kulak Misafiri

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Emrah Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fanboya denk geldik sanırım. Tamam haklısın kardeşim.

10. Duygu

Duygu Guest

Ben size kesinlikle katılıyorum. Demek istediğinizi de çok iyi anladım, ilk jump kasayı Antalya da alarak.
    Benim araçlarla ilgili pek bilgim yoktu o yüzden denk geldik, bilgim olsa bile para o kadarına yetmişti ama , gerçekten yazıklar olsun bu arabayı böyle yaptıkları için,
    Ben ilgililere felan vs bildirdim , kime bildirilmesi gerekiyorsa ama, Allah bildikleri gibi yapsın napayım, Manavgatta benim adıma kafadan 10 kişi gidip i20 sahibi oldu, o kadar tanıttık övdük arabayı.
    Bilmiyorum ya, bir dahaki sefere ix35 almayı düşünüyorum , veya tuscon olabilir ancak kesinlikle dolusunu alıcam ....

Kulak Misafiri ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  11. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    B segmenti baz paket araçtan bahsediyoruz değil mi?
    Arkadaşımın dediği gibi, web sitesinde yazıp da araca koymadıkları bir şey yok.
    Sizin şahsınıza, Hyundai'ye veya Türkiye'ye özel bir uygulama değil bu, bütün dünyada her marka her ürün için aynı pazarlama stratejisi geçerlidir. 2000 TLye 9 kg lık, led ekranlı çift su girişli çamaşır makinası satan markanın 7 kg lık led ekransız, tek su girişli makinası 1000tl dir. 1000 tl'ye o makinayı aldıktan sonra "bunun niye sıcak su girişi yok, bi musluk girişi o kadar pahalı mı?" diyorsunuz.
    Aracınızın Şahin'den farkını klima, ön cam otomatiği ve direksiyondaki tuşlardan ibaret görüyorsanız, benim evimdeki 2012 Bosch çamaşır makinasının, annemin 25 yıl önceki AEG Lavamat Bella'sından tek farkını Led ekranı olarak açıklarım ben de. Daha yeni materyalden 25 yıl sonra üretildiğinden, enerji verimliliğinden, arızalanıp durmamasından hiç bahsetmem. Sizin aracınız da kıyasladığjnız Şahin'den daha yeni, hafif ve kaliteli bir malzemeden üretilmiştir. Koltukları daha rahattır, airbagleri frenleri hayatınızı kurtarabilir, daha az yakıt tüketiyordur, içeri daha az ses alıyordur, daha az arızalanacaktır... ama siz takmayın böyle şeyleri.
    2015 te aracımı alırken Corsa ile ikilemde kalmıştım. Enjoy ve Essentia paketlerinde de arka camlar manueldi, arka frenler de kampanaydı. Bana da "Fanboy" diyebilirsiniz, rahat olun, sıkıntı yok.

12. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    bu konuda bende bir gorus belirtmek istiyorum.
    bende aracimi alirken .oncesinde ilk olarak getz vgt start almistim 2009 da sifir.
    pek bilmedem.
    sonra o yok bu yok kafama takip sarci satip 2011 vgt ab ac aldim 4 yil mutlu mesut bindim

sonra degisim zamani geldi ve biriktirdigim para ile yine dizel bir arac almaya kalktim. ilk yanlisim ;(
    turbo benzinleri tanimadigim icin yanlis secim ilk olarak yaptim.
    neyse sonra ilk olarak aile olarak gordugum i20 dizele jump a yoneldim.
    ilk baktim arka cam manuel.
    camlar renksiz.
    jantlar kapak.
    hiz sabitleme yok.
    ekran yok.
    dedim gec.
    sonra clio joy dci.
    oda arka cam manuel.
    ekran yok.
    jant kapak.
    konsol sert
    koltuk yukseklik ayari yok;)
    dedim gec
    sonra opel corsa 1.3 essential
    start stop var .
    ee baska
    hicbirsey yok
    cam manuel.
    koltuk yukseklik ayati yok.
    motor 1.3 hem avantaj hem dez avantaj
    jant yok ve 14 inc;)
    ve en onemlisi yol pc yok hangi devirdeyiz dedim cik.
    enson kia rio ya gittim.
    sadece ellerinde uretimden kalkan.funcy vardi ve dolu bir aracti ama tamanlamiyla icime sinmemisti.
    sonra tesaduf seata baktim

ayni fiyata
    5 inc renkli ekran.
    90 hp 230 tork. motor.
    sis fari
    bluetoth.
    hiz sabitleme
    alasimli jant.
    4 cam tam otomatik.
    koltuk yukseklik ayari ;)
    dirksyonda full tus takimi.
    6 hoparlor.
    bu fiyata budur .

13. Kulak Misafiri

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Emrah Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Güzel cevap için teşekkür ediyorum. Baştan böyle açıklansa bu kadar uzamayacak. Ne aldığımı ben de biliyorum ama B segmenti baz paket araçların pazarlama stratejisi olduğu söylensin bana. Ben herhangi bir başka marka boş paket alsam da aynı donanıma mı sahip olacaktım bunun cevabını da verirseniz sevinirim.

Ekleme: hakan84 cevap vermiş son soruma. Herkese cevapları için teşekkür ediyorum.

14. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Rica ederim ne demek. Sadece B segmenti için değil hepsi için geçerli bu. Her markanın hemen hemen her modelinin farklı donanım seviyeleri vardır. Herhangi bir markanın D segmenti arabasında atıyorum deri koltuk standarttır ama baz paketinde ısıtmalı değildir.

Kulak Misafiri bunu beğendi.
  15. Kulak Misafiri

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Emrah Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Şimdi ben bu konuya taktım biraz araştırma yaptım. Şöyle bir adaletsizlikten yakınanları gördüm;

Bazı markalar yurtdışında sattığı boş paketlerde bizim orta donanım seviyesindeki araçları sattıkları, Türkiye'yi buna layık gördükleri yönünde şikayetlere rastladım.

Bu şikayetler tam da benim yakındığım noktaya parmak basmış açıkçası. Yani boş paketteki donanım bu kadar düşük olmamalı, yurtdışında bazı standartlar boş pakete dahilken bizim ülkede boşunda boşunu satması beni üzüyor. Bir far, ne bileyim bi park sensörü bunlar artık standart olmalı demiştim hala da destekliyorum.

Bir de bunyönüyle düşünmek lazım. Türkiye'ye bu reva mı görülüyor. Biz kasa ve marka satın alıyoruz gibi oluyor. Onun haricinde Avrupa'daki standart teknolojiyi sana paket paket satıyor gibi.

Peki bu konuda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar, fikrinizi gerçekten merak ediyorum.

16. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Zaten yüksek olan fiyatları daha da yükseltmemek için donanım seviyesini düşürüp maliyetten kısıyorlar ki, insanların alabileceği fiyata satabilsinler. 47bine aldığım arabamın faturasında aracın fiyatı sanırım 29bin TL idi, gerisi vergi.
    Aynı arabayı Türkiye'de 29bine satsalar müşteri "3 bin fazla veririrm" diyip donanım arayacak. Üreticiler arasındaki rekabet de fiyat üzerinden değil donanım üzerinden şekillenecek doğal olarak. Böylece Avrupa ile aynı pakette aynı donanım seviyesine kavuşacağız. Ama devlet doğrudan vergileri (Kurumlar, Gelir) toplayamadığından, dolaylı vergilere yüklenmekten asla vazgeçemeyeceği için o iş hayal.

abdullah3471 ve Kulak Misafiri bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş