Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 hyundai i20 yakıt ortalaması

'İ20 Forum - Club' forumunda ceyah tarafından 22 Ekim 2015 tarihinde açılan konu

1. comanchee

comanchee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Engin Pişkin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    Ortalama hız nedir.sanırım 25-28 km civarı olmalı.ben 18km ortalama hızda 8lt yakıyorum.vitesi 2200devir civarı atıyorum.

2. Agririch

Agririch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    61
    Ad Soyad:
    Abdulkerim ZENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Merhaba arkadaşlar konuyu açan arkadaşın araacı sanırım otomatik vites onun etkisi var diye düşünüyom. Zira benim aracım 2015 i20 1,2 MPI benzinli 7200 km deyim. Ortalama yakıt tüketimi 6,2 gösteriyor.

3. forsuccessful

forsuccessful Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    candaş vural
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    valla eğer ortalama hızı arabanın gösterdiği değere bakıyorsan onda bi yanlışlık var çünkü ben aracı aldığımdan beri ortalama hız hep 34 km gösteriyor, bugün sizin için sıfırlayığ yine baktım 37 km oldu ortalama hız ama bugün işe geç geldiğim için trafik neredeyse hiç yoktu 88 km hız ile geldim genelde ortalamayı 37 gösterdi o yüzden oraya güvenme derim ben. geldiğim yol 37 km yaklaşık 35 dakika felan sürdüm bu şekilde formül ile hesaplarsak 67km ortalama hız ile gelmiş oluyorum.

6,2leri gördüğüm zamanlarda da genelde aynı kmyi 45 dakikada felan geliyorum. yani senin sorunun cevabı ortalama 49km hız ile kullandığımda yakıt 6,2leri görüyorum, dur kalk yaparak hemde. agririch arkadaşın dediği gibi eğer araç otomatik ise daha çok yakacaktır, test sürüşüne çıktığım araç otomatikti ve vites geçişleri inanılmaz uzundu yaklaşık 3000-3500 devir civarı 2ye takıyordu araç vitesi, ben 1800-2000 arasında 2ye takıyorum, bunu otomatik aracın her viteste böyle yapacağını düşünürsek fazla yakması gayet normal, bunu da trafikte sol ayağınızın hiç ağrımamasını, uyuşmamasını dikkate aldığınızda, benzine verilen fazla para değer mi değmez mi otomatik kullananlar düşünsün, zira ben otomatik alsaydım yakıtını düşünmezdim, o rahatlık parayla ölçülmez bence, sırf 4 vites olduğu için almadım ben en son 4 vitesli hacı murat biliyorum ben, günümüz teknolojisinde bi araca neden 4 vites koyarlar anlamadım.

comanchee bunu beğendi.
  4. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
  5. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çamur atmak biraz ağır olmuş sanki. zira sizin yazdığınız değerlerde iddaa sonuçta

6. comanchee

comanchee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Engin Pişkin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    ben zaten ortalama hızı tahmini yazmıştım tahminim yanlış çıktı. 37 km ortalamada 6-7 lt arası normal.çevre yolu şartları geçerli bu ortalama hızda.demekki ortalama hız 30kmh nin altına düşünce araba yakmaya başlıyor.benim güzergah dur kalk dur kalk yapacak bir şey yok.yaşasın lpg diyeceğiz.

7. forsuccessful

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    candaş vural
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tez zamanda resmini çekip paylaşırım o zaman iddaamın kanıtı da olmuş olur, iddaalıktan çıkar kanıt olur.

8. forsuccessful

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    candaş vural
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    araba mahalle içinde felan çok yakıyor doğrudur, işe gidiş gelişte önemli benim için, mahalle arasında gezerken 3-5 tl'nin hesabını zaten yapmam, o kadar ufak hesap peşinde olsam lpg taktırırım bende. 50 milyar bi arabaya verip 3-5 tl'nin hesabını yapıyorsak zaten arabayı almayalım daha iyi bence.

9. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yanlış anlıyorsunuz. Ben arabamın yol bilgisayarından istedeğiniz değerin ortalamasını çeker atarım sıkıntı yok. Sadece aracın 500-1000 km yol yapmış halinin ortalaması esastır. 20 30 km lik ortalamalar emsal teşkil etmeyecektir

10. forsuccessful

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    candaş vural
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tabiki o anı çekip gönderebilirim ama sizinki de iddaa sonuçta dediğiniz için öyle yazma gereksinimi duydum. iddaa değil sürekli gördüğüm yakıt değeri o. ben her hafta minimum 450 km yol yapıyorum yakıt tüketim değeri 5,8- 6,2 - 6,8 gördüğüm zamanlar oldu, bunu da size ispatlayamam hiç bi şekilde sadece söylemek istediğim bu araç sakşn kullanımda gayet makul yakıyor. benim içinde açıkcası çok yakmış az yakmış hiç önemli değil, benzin bitince gider alırım ben kaç kuruş yakmış önemli değil. 50 binlik araba alıp kuruş hesabı yaptıktan sonra varsın arabam olmasın daha iyi.

11. arslanamca

arslanamca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    arsan dalar
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Havaların soğuması ile birlikte uzun yolda 4.8gosteren şimdi 5.2 gosteriyor

12. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Haklısınız..

13. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar ilk defa sıfır bi araç aldım ve aklımda bazı sorular var bu konularda deneyimsizim... aracımı 1000 km ye kadar gayet devirli kullandım bana böyle söylenmişti... şu anda aracım 2250 km... anlık yakıt tüketim ekranında gördüğüm kadarıyla yavaş giderken yüksek vitese attığımda araç az yakıyor.. örnek olursa 60 km 4.cü vites..gibi.. yaptığım şey yanlışmı siz ne önerirsiniz. şimdiden teşekkür ederim... yakıt ortalamam 8,3 sebebide iş yerim evime 4 km gidene kadar ancak ısınıyor motor haliyle yakıyor.

Bu Sayfayı Paylaş