Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 Clio İcon 1.5 dci kullanan üyelerimiz varmı

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda amarulas tarafından 18 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Arkadaş bu Clio nasıl clio yaa :D Bildiğin Megane veya İ30 boyutunda.. Kocaman bişey yapmışlar.. Sözde küçük otomobil.. :D

Clionun ilk çıkan modelini hatırlıyorum da nerdeeeen nereye..

2. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam bence sizin 1.2 benzinli otomatik i20yle dizel clio'yu yakıt olarak kıyaslamanız pek doğru olmamış.

Benim 1.4 CRDi i20 ye ben şehiriçi en yoğun trafikte bile 6lt yaktıramadım, genelde 5.3 lt civarı oluyor, şehirler arası da 4.3 lt civarı yakıtım oluyor.

3. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    @muhendus 1.4 benzinli benim araç kıyaslamadım ben çok fazla yakıyor az yakan bi araç istedim clio az yaktığını fark ettim oyuzden clio dedim ifade edemedim orda sanırım yeni kasa i20 mi sizdeki çünkü ben dizelini kullandım biraz fazla yakçak gibi ağırlığından

4. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR

bu steyşın modeli :)

5. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Leon ları biliyorum yeni kasaları hoşuma gitmiyo yeninin bi altı çok güzel birde FR tamponlar filan mükemmel duruyorda dizel modeli pekte ekonomik değil yani şimdi opel ve nissan 1.6 tdi 136 bg 320 nm tork fabrika çıkışlı çıkardılar oyuzden Leon u eledim direk sıfır opel astra alamam çok pahalı full modeli satarken biraz karlı olmak için full araba almak daha mantıklı birde oyuzden eledim yoksa Leon efsanedir ama benim favorim A3 TDİ Sline bu klasmanda

6. Serhat

Serhat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    159
    Ad Soyad:
    Serhat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Ben şirket aracı olarak kullanıyorum. Gerçekten az yakıyor tabi ki eksi yanları da var alt devirlerde bazen çok zayıf ve tepkisiz kalıyor motor olarak eksi bu diyebilirim benim gördüğüm. İç kalitesine diyecek laf yok o fiyatları verdiğimizde keşke biraz daha kaliteli ürünler kullansalardı, devir ve hız panelinin üstündeki gölgelik heran elde kalacakmış hissi var ve silikonla yapıştırılmış gibi oynuyor. Onun dışında amaca hizmet eden bir yapısı var motor ve az yakma durumunu göz önünde bulundurursak. Zaten Renault'da araçlarını şirketler ve filolara yönelik yapmaya başladı ve çok sayıda satmakta.

7. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Konfor Rahatlık filan çok sorun değil benim için önemli olan az yakması ve beni 130 km hızlave rda üzmemesi rahat rahat çıkması motorun sağır olmaması kullandığım kadarıyla öyle bi durum yok renoların çoğu alt devirde hissizdir turbo basıncı anca geliyo Torku 1500 den sonra özellikle 2200 devirden sonra çok iyi veriyo sanırım ekonomik olmasının sebeblerinden mesela bizim megane 3. vitesi çok seviyo 2.0 tdi 185 bg 320 d gibi hissettiriyo maşallah :) ama sadece 3.vites :)

8. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yok hocam bendeki 2013 makyajlı kasa, yenisi değil. Ayda 1200 km civarı yol yapıyorum yakıt durumu beni üzmüyor, 6 ileri vites olması da bir etken tabi :)

9. 81081

81081 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    Mahir Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Kia
    Bu arac clio4 sporttouner en full modeli hatta simdiki modellere startstop koymuyorlar

10. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    @amarulas @81081 olsun ya, yinede hb olanları da en az megane II kadar büyük duruyor

11. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Makyajlı kasa benim sattığım kasanın dizeli var sizde o kasadaki dizeller çok az yakıyor youtube ta biri 3.2 yada 3.8 ortalama görmüş yol bilgasayarında tam hatarlamdım değerler çok düşük ama yeni kasayı 1.4 motor kaldırmıyor keşke 1.5 90 hp veya 100 hp seçenek daha olsaydı kesin onu alırdım

12. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Şafak senin araç 75 hp mi? yakıt değerleri çok iyiymiş. Benim araçtan 0.5 lt daha düşük.

13. omer_sungur

omer_sungur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Babam ilk çıktığında şirkete almıştı 2013 sonunda yeni kasa geldiğinde 43 bine 90 bg 1.5 dci icon (cam tavan Hariç dolusu,zaten cam Tavanlısı yok heralde) en dolusunu almıştık.arabada lg marka ekran navigasyon vardı.ses sistemi özel olarak geliyordu (joy paketten bin kat iyi).acemiliği bununla attım 1 depo mazotla 1200 km yol yapıyordum.çekişi falan çok güzeldi,Bolu tünellerine,Van'ın tepelerine çıktı babam bu arabayla banamısın demiyordu.lakin araç çok hafifti,viraja 120 üstü girmek cesaret istiyordu.bu sene BAŞINDA 55 bin kmde iken 48 bin liradan sattık.şimdi sıfırı 60 bin.clio o paralar etmez 43 bin olsa şu an bir an düşünmeyin derdim ama 60 bine Almanın anlamı yok.bende şu an Astra 1.6 benzin LPG kullanıyorum memnunum ama yeni kasa Astra,Leon golf i30 falan bakınıyorum.fiyatlar Uçuk seviyede.almışken dizel almak istiyorum ama Leon dizeli turboda Boşluk çok.astra 1.6 dizel yeni çıktı ikinci eli piyasada çok az,golf desen 50 bin kmye gelmiş arabayla Sıfırı aynı para(sebebi bayide araç olmaması),i30 a ise pek ısınamadım dizeli çok yakıyor.

14. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    @oguzcalik Yok benim araba 90'lık, zaten 2013 modellerde hiç 75lik yok diye biliyorum. Dün gece daha da düşürdüm tüketimi şehiriçi 5lt ye indim :) Ama gaz pedalına hiç sert tepki yok, hep sakin :)

15. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Valla cok iyi degerler. Acaba ben yokusta oturuyorum. Ondan mi etkileniyor? Benimki 5.5 6.0 arasinda hep. Sabah 2 km aksam 2 km yapiyorum.

16. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yokuş bir faktör olabilir, bir de motor ısınamıyordur 2km de Oğuz, ben sabah 22km, akşam 23km yol yapıyorum. Motor soğukken daha fazla tüketiyor.

oguzcalik bunu beğendi.
  17. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Himmn demekki bu kadar fark ettiriyor. O zaman bu arabalar vw grubu kadar ekonomik bence. Ben pek tecrube edemedigim icin daha cok yakiyor saniyordum.

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    motor soğukken zengin karışımla çalışıyor galiba üstüne birde rampaya vurdunuz mu yakıt çok fark ediyor aynı durum bizde de mevcut. 2km de birşey değilmiş 20dakikalık yürüme mesafesi en fazla hava ısınıyor yürümek, hem aracın hem sizin sağlığınız için daha iyi olacaktır. :)

Murat ve oguzcalik bunu beğendi.
  19. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Aslinda bir otosever olarak araca eziyet etmekten nefret etsemde, pendik koprusunun ustunde oturuyorum yokus cok dik ve maalesef dolmus her zaman bulunmuyor. Cok ruzgarli bir yer. Esimle beraber gidip geliyoruz. O nedenle bu eziyeti yapmak zorunda kaliyorum.

Zaten sirf bu yuzden servis bakimlarimi 15 binde degil, 10 binde bir yapmayi dusunuyorum.

20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bilirsiniz motor aşınmalarının başında ilk çalıştırma yani yağın tam olarak yayılmasından önceki zaman geliyor, sizde de bu durum mevcut, aracı çalıştır aşınma gerçekleşsin ısınamadan rampaya vur tam ısındı derken hoop geldik bile. :) aynı durum dönüşte de mevcut olacak, zaten dizel motor yapısı itibari ile benzinliye nazaran daha geç ısınıyor. bakım konusunda haklısınız erken gitmek motor ve turbonun yararına olacaktır, zaten aslında km hesabı değil iş makineleri gibi "saat" hesabı üzerinden bakıma gitmemiz gerekiyor. çünkü uzun yolda km başına geçirdiğimiz zaman ile ş.içinde km başına geçirdiğimiz zaman aynı olmuyor, ş.içi trafiği dur-kalk vs. 2km yolu 20dakikada aldığımızda oluyor, bu 20 dakikada km sayacı işlemiyor o yüzden en güzeli erken gitmek 15.000km çok geç :)

133.000km hiç yağ değişmeyen motor.

http://www.kiaclubtr.com/wp-content/uploads/2015/03/20435661381938654039.jpg

Son düzenleme: 23 Mart 2015
    muhendus ve oguzcalik bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş