Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 Benzinli corolla rampa çekiş sorunu

'Diğer Markalar' forumunda TurkSpace tarafından 16 Ekim 2015 tarihinde açılan konu

1. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    1.33 corolla 1.4 era ile hemen hemen aynı performansta. 6 ileri olması sebebiyle daha az yakıyor tabi. 1.6 kullanmadım ama bence sorun sürüş tarzı ile alakalı dizelden benzinliye geçildiği için olabilir. araçta da hata olabilir tabi 1.6 lar bence kötü değildir.

2. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Değerli arkadaşlar verdiğiniz değerli bilgiler ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim. .
    Bugün bir deneme sürüşü yaptım denildiği gibi deviri yükselttim 3500 4000 devirlere çıktım farkı hissettim araç bapırıyor ama olsun azda alsa tatmin oldum bu devirlere alışmaya çalışacağım..

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence bazı şartlar altında yinede Era daha iyi performans sunacaktır diye düşünüyorum. Ağırlık etki edecektir biryerden sonra.

2006 Terra 1.6 Corallada kullandım 25 bin km kadar, kaç defa kaputu açıp bakmışımdır bu araba acaba 1.8 motormu diye. Ama şuda var ilanlara baktığınızda ise Coralla 1.33 cc olanlar zibil gibi satılık ama alan nadir.

TurkSpace bunu beğendi.
  4. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yerine göre evet ş.içi belki era daha atik olabilir yüklüyken ama uzun yolda aerodinamik olarak ve 6 ileri olması sebebiyle daha rahat bence çok büyük fark yok onu demek istedim. 1.4 era ile bile rampalarda sorun yaşamıyorum 1.6 corolla ile yaşanması zor onu belirtmek için yazdım. 0.03 lt vergi dilimi o motoru insanlar karşısında antipatik yapmış sanırım bence çok kötü değil. eski vvti lar çok performanslı araçlar yeni valvematic motorlar o kadar performanslı değil ama çok daha az yakıyor. araç alırken test sürüşü yapmak lazım ve araçtan yapabileceğinin fazlasını beklememek lazım bence sınırları bilinerek kullanılırsa sorun çıkmaz.

GRAFTT bunu beğendi.
  5. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Motorun bağırmıyor, sen düşük devirde kullanmaya alıştığın için sana sesi yüksek geliyor. Benzinli motorun bağırması çoğu şöför için senfoni gibi gelir. Senin değişken subab zamanlı araban 4000 devirden sonra başka, 5000 devirde bir başka ses çıkaracaktır. Subab zamanlamaları her değiştiğinde farklı bir ton ses dinliyeceksin.

İşte bu ses değişimleri sana tuhaf gelecektir. Tarif ettiğin gibi bağırıyor diyceksin.

1.6 toyota motorları Japonyada 1986 yılından beri 1,000,000 km mekanik garanti ile satılıyor. Japonyanın volkanik , dik yamaclı dağ yollarında tam gaz gidebilsin diye yapılmışlardır.

Bu motor senin 3 dklık dip gaz cevirmenden zarara uğramaz. Bunu her düşündüğünde , 2000 yılından beri yollarda giden corolla ve civic lere bak.

Tork bandının linear yapısı zaten yuksek devir cevirmenden zarar vermez, aksine motorun hoşuna gider. Benzin kurumu tutmaz, sürekli yağlama , sürekli ideal iç patlama motorunu temizler .

6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Hızını söylemeyimde 6000 devirde 1.6 elantram ile epey uzun süre sabit gitmiştim seside çok tatlı geliyordu:)

10 yaşında araba damla yağ eksiltmezdi. Benzinli atmosferik araçda tabi japon ve kore araçlarında devir redline a dayanmadıktan sonra çok sıkıntı olmaz.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TurkSpace bunu beğendi.
  7. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    atmosferik arabalar karakteri gereği hep devir sever zaten güç eğrilerine baktığınızda hep yüksek devirlerde maksimum verim sağlıyorlar, haliyle dizelden sonra size bağırıyor gelmesi normal , devir çevirtmekten çekinmeyin denilen gibi çok sağlam tasarlanırlar kolay kolay sorun çıkmaz

TurkSpace bunu beğendi.
  8. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Tatilde yaklaşık 4500 devirle kaç km hız yaptığını gördüğüm için 6000 devirdeki hızını de tahmin edebiliyorum :)

TurkSpace ve Murat bunu beğendi.
  9. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    ya motorun sesi yeter o üst devirlerdeki :) hangi atmosferik olursa olsun 4 silindirden yukarısı çok tatlı ses çıkarır 5000 devirden itibaren :)

TurkSpace bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş