Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2014 Yeni I20 1.2 Tüp Taktırmalımıyım ?

'İ20 Forum - Club' forumunda berkoviç tarafından 19 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

1. comanchee

comanchee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Engin Pişkin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    1 litre benzine 4,5 tl vererek otomobil kullanmak kendini fuzuli bir şekilde zengin hissettirmekten başka hiçbir şeye yaramaz....

Murat ve metin6868 bunu beğendi.
  2. metin6868

metin6868 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Metin İÇLİ
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    aynen bende simit taktırdım. Dolum yerini de depo kapağının içine taktırıcam yerini değiştiricem. Kimse bilemiyor tüplü olduğunu :)

Duygu bunu beğendi.
  3. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kapalı otoparkta benim araç dizel olmasına ragmen bagaja bakıyorlar hatta halısını kaldırıp bakanlar var. Peki yedek lastiği koymadınızmı bagaja ?

Duygu bunu beğendi.
  4. Wusti01

Wusti01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Mustafa özkan
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Ben aracı ayın 9 da kayseriden teslim aldımaldım adanaya kadar 110-120 geldim 310 km 85 tl yaktı benzin otomatik şu anda şehir içinde deniyorum 250 km oldu depa daha yarı olmadı

Duygu bunu beğendi.
  5. Duygu

Duygu Guest

evet ya , süper anlamıyorlar benimkinide vallaha , mum gibi duruyorum araçta hiç bir şey yokmuş gibi :)))
    Ali bey vallahi yedek lastik de üstünde , yani halının üstünde duruyor , stepnesi bile içinde yani. Ben farkedilir diye girmiyorum ama girdiğim hiç bir yerde anlamadılar, yani bizim burda iki tane avm var eve yakın adam bagajı açmasıyla kapaması bir oluyor. bende anlamıyorum yani. bunu tabi genelleme yapmam uygun olmaz , heryerde böyle oluyor diyemem elbette. Belki simit diye farkına varmıyorlardır ne biliyim :)

berkoviç ve metin6868 bunu beğendi.
  6. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bana Zonguldak Avm de her girişte araçta lpg varmı diye sorduklarında benim çakmağım bile benzinli deyip Zippo çakmağımı gösterirdim.:D
    Geçen yıl avm el değiştidi ve şimdi tofaşlar içeride cirit atıyor.İnanılmaz gaz kokusu var.
    Bir keresinde arkadaşım,Beyaz bir şahin in arkasından bağırdı.Allooo Kardeş aygazı açık unutmuşsun diye.
    İçeride ağzımız burnumuz gaz kokusundan yanıyor ama kimsenin umurun da bile değil.
    Artık bende dışarı park ediyorum kapalı park yerleri lpg li araçlara tahsis edilmiş oldu.

Duygu bunu beğendi.
  7. berkoviç

berkoviç Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    berk öner
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    vala çok iyi sonuç almışsınız metin bey yani taktırmamak sadece boşa benzin parası vermemek gibi ama motor 1.2 olunca her kafadan bir ses çıkıyor çevremdeki arkadaşlardan yani ben bu arabayı satmayıda düşünmüyorum şuan urfadayım 6 ay sonra kocaeli malum tüpün en ucuz oldugu yerde kocaeli :) söylediğiniz markayı duymamıştım daha önce ama aldıgınız sonuca göre güzel

8. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yaşanılan şehire göre mutlaka farklılık vardır. İstanbulda çok sıkı avm ler . Lpg ile girilebilen kapalı otopark sayısı 5 i geçmez. Dışarıdada bırakacak yer çoğu zaman olmuyor. Mersinliyim mersine gittiğim zaman avm otoparkına inmeye üşenip kapısının önüne bırakıyorum heryer boş çünkü :D ama istanbulda lpg çok sıkıntı. En başta iş yerimin otoparkına giremem dışarıdada yer yok koyacak.

9. metin6868

metin6868 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Metin İÇLİ
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    hocam aracın 1.2 olduğunu duyunca her kafadan bir ses çıkıyor evet ama dinleme. Yok yokuşta çekmez, yok gaza basınca gitmez, yok klimayı açınca arkadan birinin itmesi lazım, yok efendim lpg aracın canını okuyor falan filan. "Evet sizsiniz arkadaşlar haklısını" diyip geç hocam :) :) :) Eski sistem değil artık, teknolojinin geldiği noktayı görsünler artık insanlar. Yeni nesil LPG sistemlerinde hiçbir sıkıntı yaşamazsınız ve aracınızla birebir uyumlu olur. Yaşadığınız şehirde işçiliği iyi olan bir usta araştırın ve gün geçmeden LPG taktırın.
    Özelden mesajlar çok alıyorum ve sorulan sorular genelde şu:
    1) Aracımın garantisi bitmedi henüz. LPG taktırırsam aracım garantiden çıkar mı?
    Evet aracınız garantiden çıkar ama sadece motor garantisinden çıkar. Bir çok LPG firması motora garanti veriyor. Eğer vermiyorsa bile 150 TL ye kasko yapılabiliyor motora. Ama hiçbirine gerek yok. Aracımızın motoru LPG ile uyumlu. Lovato, BRC, Prins, Landirenzo vb kaliteli bir markanın LPG sistemini taktırın ömür boyu kullanın.
    2) LPG' li araçlar kışın soğukta çalışmıyormuş doğru mu?
    Onlar eski tip LPG sistemleri ve benzini hiç kullanmayan direk gaz ile çalışan sistemler. Bizim araçlarımız sıralı sistem LPG'li. Yani ilk önce benzin ile çalışıyor, motor suyunun sıcaklığı 30 dereceye ulaştığında LPG ye geçiyor sistem. Kısacası soğukta sıcakta her durumda çalışır :)
    3) Araç LPG de iken çekiş düşüyormuş, yokuşta gitmiyormuş, klimayı açınca gitmiyormuş doğru mu?
    Aracınız benzinde nasılsa LPG ile de aynen öyle. Hiçbir fark yok. Ne aracın kalkışında ne hızlanmasında ne yokuşta kesinlikle bir performans düşüklüğü olmuyor. Benzinde nasılsa LPG ile birebir öyle.
    4) Aracımın bakımlarından ayrı LPG için de ayrı bakım varmış doğru mu?
    Evet. Aracınız LPG sistemini her 10000 km de bir bakım yaptırmalısınız. Pahalı birşey değil 40-50 TL civarı ve toplasan yarım saat sürmez.
    5) LPG taktırınca bagajda yer kalıyor mu?
    Ben simit tüp taktırdım yani yedek lastiğin olduğu yere 43 litrelik simit LPG tankı taktırdım. Yedek lastiği de ve koydum taşımıyorum. Lastik tamir kiti ve hava kompresörü aldım. Patlarsa tamir ederim sökmeden. Ha tamir edemedim mi, aracın kaskosu var, yol yardımı var çağırırım gelir. Ama yok illa yedek lastiği de taşırım diyorsan araçlarımızın yedek lastiği ince lastik ve çok yer kaplamıyor taşıyabilirsin.
    6) Sürekli ayarı bozuluyormuş tüpün, arkadaş sürekli aracına ayar yaptırıyor sizde de öyle mi?
    Hayır ilk takıldığında ayar yapıldı ve bu ayar bilgisayar ile yapılıyor öyle eskilerdeki gibi elle değil. 1000 km sonra tekrar gel sonuçlara bakıp ayarlıyacaz dediler, gittim 2 dk da ayarladılar. Bakıma kadar herhangi bir ayar filan yok.
    7) Otoparklara giriş yasakmış doğru mu?
    Evet kapalı otoparklara giriş yasak ancak tüp simit olunca ve dolum yeri de aracın altında veya depo kapağında olunca farketmiyorlar. Ancak LPG ile ilgilenen bir kurul var ve onlar LPG'li araçlarında kapalı otoparklara girebilmesi için çalışma yapıyorlar eğer o olumlu sonuçlanırsa hiçbir sıkıntı yaşamayacağız.
    8) LPG'li araçlar patlıyormuş?
    Benzinli araç da patlayabilir :) Durdukdura patlama yanma filan olmaz korkmayın.
    9) Arabam 30 TL yakıyor benzinde, LPG taktırmama gerek var mı sizce?
    Benzinli araçla LPG li araç arasında tek fark fiyat iken ve ülkede benzin fiyatı ortadayken, yol yapan bir insanın bence mutlaka LPG taktırması lazım.
    10) Aracın son hızında bir değişiklik oluyor mu?
    Evet LPG'li araçlarda 6-7 km/h hız eksilmesi olabiliyor. Ama hızlanmasında kalkışında filan bir değişiklik yok.

Genelde sorulan sorular bunlar :) Ama aklına takılan birşey olursa yine yardımcı olurum kardeşim.

Emrock78 bunu beğendi.
  10. berkoviç

berkoviç Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    berk öner
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    @metin6868 bilgiler çok açıklayıcı ve tamamlayıcı olmuş sağolun, garanti ile ilgili husus dikkatimi çekti ben tamamen garantiden çıkıyor diye düşünürken yazdığınıza göre sadece motor ile alakalı kısımlar garantiden çıkıyor, birde taktırmaya karar versek ne kadar sürüyor acaba tüpün takılma süreci bir kaç saatmi yoksa bir iki gün mü :D

metin6868 bunu beğendi.
  11. metin6868

metin6868 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Metin İÇLİ
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Önemli değil :) 6 saat filan sürüyor yani 1 günde hallolur. Taktıracağınız yerden randevu da alırsanız tatilinize filan denk getirip taktırabilirsiniz.

berkoviç bunu beğendi.
  12. Wusti01

Wusti01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Mustafa özkan
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar bende 2015 1.4 otm var yakıyo tup taktırım dıyorum ama otomatıkte bır skıntı cıkıyormu ??

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. metin6868

metin6868 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Metin İÇLİ
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Garanti konusunda evet sadece motor ile ilgili kısım garantiden çıkıyor. Zaten yetkili servisi telefonla dahi arayıp sorsanız 3 dakikada teyit edebilirsiniz garanti olayını.

Duygu ve berkoviç bunu beğendi.
  14. metin6868

metin6868 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Metin İÇLİ
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Mustafa bey bildiğim kadarıyla duygu hanımda sizin gibi otomatik 1.4 araca sahip ve haftalık 100 TL fark ettiğini söylüyor ve aracında herhangi bir probleme sebep olmamış. Otomatik veya manuel olması herhangi bir sorun oluşturmaz. Tek fark paranız cebinizde kalır :)

Duygu bunu beğendi.
  15. Wusti01

Wusti01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Mustafa özkan
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Vok teşekürler sadece garantı kafamı karıştırıyor

Duygu bunu beğendi.
  16. Wusti01

Wusti01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Mustafa özkan
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Bu forma resım atıcam bırturlu yerı bulamıyorum bı yardım edermısınız

17. Duygu

Duygu Guest

http://resim.hyundaiclubtr.com/
    bunu deneyin

koray2907 bunu beğendi.
  18. Wusti01

Wusti01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Mustafa özkan
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Hayır konu yaratıp atıcam

19. okdr66

okdr66 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Orhan Kartal
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar simit tüp takılınca bagaj yüksek atıyor mu, bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim. Yarın sabah BRC Hyundai Kit taktıracağım aracıma inşaallah. Öncesi ve sonrası bilgi paylaşımında bulunacağım.

20. turknavy

turknavy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    alpay karaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Stepneye göre depo takılıyor sıkıntı olmaz sadece depo biraz küçük gelebilir lt olarak

LT26i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş