Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2014 I20 1.2 Mpi Pbt Kasa Triger Önerisi

'i20 Forum - Club (PB/PBT) (2008–2014)' forumunda Voofear tarafından 3 Şubat 2025 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. Voofear

Voofear Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ahmet Burak GÜLER
    Yaşadığınız Şehir:
    49-MUŞ
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Başlıkta belirttiğim aracıma triger seti satın alıp değiştirmek istiyorum. Bir parça sitesinde, ZEGEN, KRAFTVOLL, BSG, SWAPP, GMB markalı triger setleri var. Hangi marka daha kaliteli uzun ömürlü olur, hangisini tavsiye edersiniz? Belirttiğim markalar haricinde şu markayı almalısın dediğiniz bir marka varsa onu da söyleyebilirseniz sevinirim. Ayrıca triger dışında ağır bakım için şu parçaları da değiştirmelisin dediğiniz parçaları yazarsanız sevinirim.

2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,217
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    GATES ya da GMB (Gergi, rulman vs hepsi GMB olmak şartıyla) uygundur.

Aracın km si nedir? Km ye göre devirdaim, şanzıman yağı, fren hidroliği, V kayışı, bujiler kontrol edilebilir.

3. SynysterGates

SynysterGates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    764
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Trigeri orijinal alın, çoğu parçacıda bulursunuz. Kaliteli de olsa yan sanayiye gerek yok bulunabiliyorken. Triger değişmişken v kayışı ve devirdaim de değiştirebilirsiniz yeni değişmedilerse. Bir de triger zinciri 300 bin km ideal ömrü olsa da 400-500 bin km kadar dayanabilen parçalar, siz neden değiştirmek istiyorsunuz?

4. Voofear

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ahmet Burak GÜLER
    Yaşadığınız Şehir:
    49-MUŞ
    Araç Modeli:
    Araç 228.000 kmde. Bujileri 220.000 kmde aracı satın aldığımda değiştirmiştim. Ama benden önceki sahibinin araç hakkında pek bir bilgisi yoktu. Bakım geçmişinden de bahsetmedi çünkü aracı bakıma araç sahibi yerine bir başkası götürmüş. Ben de emin olamadığım için hiç bakım yapılmamış gibi düşünerek aracın değişmesi gereken önemli parçalarını değiştirmek istiyorum.

5. Voofear

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ahmet Burak GÜLER
    Yaşadığınız Şehir:
    49-MUŞ
    Araç Modeli:
    Muş'ta yaşıyorum ve burada parça satışı konusunda imkanlar kısıtlı. O yüzden parça bulmakta zorlandığım için internetten sipariş vermek istedim. Triger zincirini değiştirmek istememin sebebi; aracı sabahları ilk çalıştırdığımda motor ısınana kadar zincir sesi duyuyorum. Motor ısındıktan sonra (yaklaşık 3-4 km yol gittikten sonra) bu ses kayboluyor. Ayrıca aracı 220.000 kmde satın aldım ve 8.000 km kadar kullandım. Bakım geçmişini bilmediğim için bu tarz önemli parçalarda yenilemenin yararlı olacağını düşünüyorum.
    Şimdilik bakım listem:
    1. Triger Zincir Seti
    2. Baskı Balata ve Debriyaj Rulmanı
    3. Tüm Sıvı Bakımları
    4. Tüm Filtre Bakımları
    5. V Kayışı

Bu arada araçla Muş-Mardin arası gidip geldim. Pek de uzun bir yol olmasa da epey rampalı bir yoldu. Hararet seviyesi 90'ın biraz altında sabit kaldı hiçbir şekilde ne aşağı ne yukarı yönde hareket etmedi.

6. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,217
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Araç zincirliyse orjinal zincir seti alın. Ben kayışlı diye kayış markası yazmıştım üst mesajda. Yedek parça konusunda güvenilir parça firmalarını özel mesaj ile iletirim.

MAERKEK ve Voofear bunu beğendi.
  7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,142
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu markaların bazılarını ilk defa duydum. kraftvoll markası büyük şehirlerde taksicilerin sevdiği bir marka. kesinlikle orjinalin yerini tutamaz. eğer imkanınız varsa orjinal temin edin. ayrıca yetkili servisi telefonla arasanız size kargoyla gönderebilirler. daha önce örneklerini gördüm.

MAERKEK ve Voofear bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş