Merhaba arkadaşlar. 2014 model i10 aracım var. Araç 200 binde. Aracımda iç kalorifer peteği borusunda bir delik var ve sızıntı yapıyor. Normalde su ekler çok sorun etmem ancak antifrizli su olunca tabana yayılıyor ve buharlaşıp gitmiyor. Göğüslük sökülüp değişim yapılabilirmiş ancak ben trim sesi nedeni ile söktürmek istemiyorum. Bu boruya dışarıdan bir müdahale yapılması mümkün değil midir ya da bir çözüm yolu var mıdır göğüslük sökülmeden tamir malzemesi vs gibi? Fikirlerinizi bekliyorum.
merhaba, metal boruyu kesip araya parça hortum koyuyorlar. komple radyatör değiştirmek istiyorsanız yine aynı şekilde iki borusunu kesip peteği direkt dışarı alıyorlar, sıfır peteğinde borularını aynı yerden kesip araya hortum ve kelepçe takıp bağlıyorlar.
Hocam tespit edebildiğim kadarıyla peteğin yarısı tıkalı onu değiştirmem lazım. Ancak yine tespit edebildiğim kadarıyla peteğin hortumları tam aracın içine giren yerden çatlak bu yüzden o hortumun üst bölümünün de araçtan çıkarılması gerekiyor. Hortumu kesip peteği ve araçtan dışarı çıkan hortum bölümü sökülebilir mi sizce?
Hocam 2014 1.0 manuel cvvt i10 için bu iç kalorifer peteğinin parça kodunu bulabilme şansınız var mıdır ya da satan bir yerin linkini paylaşabilir misiniz rica etsem?
merhaba, 97138-b9000 parça kodu. https://www.n11.com/urun/radyator-kalorifer-i-10-13-18-mobis-97138b9000-oem-36327055?magaza=heryedek
Arkadaşlar güncelleme yapmak istedim. LPG regülatörü için kullanılan radyatör hortumlarından aldım 1 metre. 4 adet de kelepçe aldım. Bugün arabanın radyatör peteğinin içerideki kısmında uygun bir yerden borusunu kestim demir testeresi ile. Bahsettiğim hortumu motor kaputu altından kalorifer peteği borusunun geçtiği delikten içeri soktum ve peteğin kesik olan kısmına takıp kelepçeledim. Kaput altında da önceden petek borusunun bağlandığı yere bağlayıp kelepçeledim. Sonuç olarak peteğin havasını da alınca su damlatmaya sebep olan hortum değilmiş olduğu için sıkıntısız şekilde kullanılır oldu. Göğüslük sökümü ve petek değişimi için toplamda 8 bin tl istemişti usta. 90 tllik malzeme ile halletmiş oldum sorunu.