Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2014 elantra mı corolla mı

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda atila06 tarafından 15 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

1. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Toyota hakkında bir çok kişi bilip bilmeden konuşuyor...

Toyota üretim felsefesinin eğitimini aldım.. Dünyaya üretim tekniklerini öğreten toyota ve japonyadır... Elimde toyota ile ilgili bir çok kitap mevcuttur... Geçmişten geleceğe toyota bambaşka bir ruhtur...

Konu hortluyor ama

Ben bu konuda kesinlikle corrollo benzinliyi alırdım...

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kesinlikle küçümsemek için söylemiyorum; Toyota'nın en çok hata yapan firma olmasının nedenide bu galiba :)

Benim aracın motoruda toyota'nın tasarım ekibinin ürünü. Beyin transferi diyelim :)

3. steel61

steel61 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Murat Kürşat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    haklısınız,savrulma problemı yuzunden kaza yapan elentra yok hatta bu nedenden oturu aracını satanda duymadım.ama etrafımda ozellıkle dızel toyotoların yag eksıltme problemı yuzunden aracını satan bırcok ınsan bılıyorum.

hanı pazarlıkta alıcımısın kardes? muhabbetı vardır ya ona benzedi.araclarımızdakı bu problemı buyuten cıddı sorun halıne getıren nedense alıp kullananlar değil.. varsın tek sorunu bu olsun elantranın.

ayrıca hyundai yı tebrık etmek gerek.bu arac cıktıgından berı konusuluyor ve kıyaslanıyor. boyle bır durum olmas ıdı acaba ne konusulurdu acıkcası merak etmıyorda değilim.bu arda hyundaının amerıka resmı sıtesınde tum araclarını sınıfındakı araclarla kıyaslı bır sekılde sunuluyor .vaktı zamanı olan varsa değisiklik olur.
    https://www.hyundaiusa.com/elantra/comparison.aspx

i20 Troy bunu beğendi.
  4. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bence hala savrulma olayı yanlış anlaşılıyor. Araba Spin atmıyor sadece düz yol dahil arka teker bozuk yola girdiğinde arkası salınım yapıyor. Ama yüksek hızlarda girilen virajda arkayı bırakıp etrafında da dönmüyor araç. Şimdi biz savruluyor diyoruz yeni Gelenler veya elantra almak isteyenler sanki araç çukura girince Arap drifti yapacak sanıyor.

5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Aslında bu sürekli iyileştirme (kaizen) denilen durum nedeni ile kendilerine öz eleştiri yapıp hatalarını gizlemek yerine kabul ederek %100 müşteri memnuniyeti sağlamak adına yapılan bir eylemdir... Arabalarını geri çağırdığı dönemde ne kadar çok satış yapmıştı... Herkes helal olsun güvenilir marka demişti... Sonrasında bu davranışın getirisini gören BMW bile araba çağırmaya kadar gitmişti... Kısaca Avrupa Uzakdoğuyu taklit etti...

6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Linki incelemiştim... Aslında benim ne demek istediğimi sizde anladınız... sonuçta şahsi görüşüm 60-70 Bİn TL param olsa ve buna araba alacak olsam heralde bu elantra olmazdı... sırt vw maliyeti azaltmak için arka tekere dingil koyması ve bunu da iyileştirme adı altında Tr ye satmasını Hyundai tarafından yapılmasına doğru bakmıyorum...

7. nazimuzun

nazimuzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sifir hyundai parasına çok iyi 2. El saloon araba alabilirsiniz. .. c5.. Passat. .jetta gibi

8. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    allah aşkına passat jetta saloon araba mı ? klasik türk mantığı vw lüks araba değildir! şunu bence anlayın artık. c5 passat avrupada orta derece sınıfında arabadır. hele passat benim gözümde beş para etmeyen bir araba

Marmaramar bunu beğendi.
  9. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    salon diyince aklıma eski evler ile yeni evler geliyor. eski evin salonuna şimdi 2+1 ev yapıyorlar :)

c5 - passat hadi tamam kelli felli araba diyelim cetta nedir :D :D

10. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Ben wv ne çok uzak duruyordum hiç hoşuma gitmiyordu ama 2 gün önce yeni jetta 1.6 tdı manuel kullandım çok hoşuma gitti bakım masrafı arıza durumunu araştırıp listenize eklemenizi tavsiye ederim.

11. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    C5 büyük ve oturaklı araba... Çok iyi de viraja girme kabiliyeti olduğunu gördüm de... passat ile jetta deyince işin rengi değişiyor...

vw ciler ile erkekleriklerine leke sürdürmemek adına açıkça dile getirmeseler bile özellikle yeni jetta nın çocuk oyuncağına döndüğünü donanımdan kısa kısa ne hale geldiğini gizliden gizliye konuşuyorlar...
    passat a gelince gemi gibi olması beni ilgilendirmiyor... Şu ana kadar yolda 5-6 passatın bozulduğuna şahit oldum... diceksin ki bakımsız araba ondandır... kardeş her passat mı bakımsız :D ayrıca neden bakımsız bunlar çok mu pahalı bakım maliyeti ? :D :D :D

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    jetta denilirse skoda Octavia da düşünülebilir. daha donanımlı daha ucuz daha hoş bir araba yalnız hiç kullandınız mı derseniz hayır :) lakin bana göre elentrayı diğerlerinden ayıran en buyuk özellik şaft-egzoz tüneli diye tabir edilen çıkıntının olmaması. bu da arka koltukta ortaya oturan için çok daha konforlu bir yolculuk sağlıyor.

13. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    saft tunelini 2002 yilindan beri honda kullanmiyor, demek hyundai de dogru yolu bulmus. ne diyelim darisi digerlerinin basina.

bir arkadasimda 2006 civic var, arkasi gercekten baya bir ferahti.saft tunelinin bu kadar etkilyecegini tahmin etmezdim

14. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    i20 de şaft tüneli yok... bu yüzden emsal segmentleri arasında ( B sınıfı Heçbek ) arka koltuklar daha ferah daha geniş... ortada oturan kişinin ayakları çok rahat ediyor... Yayla mübarek...

15. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Accord da şaft tüneli var?

16. niksiz