Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2014 elantra mı corolla mı

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda atila06 tarafından 15 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

1. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    https://www.hyundaiclubtr.com/27207-yeni-elantra-yol-tutus-sorunu-30.html

burada 30 sayfa boyunca konu tartışılmış konuşulmuş... Sorun yoksa bu kadar insan neyin kafasını yaşıyor neden kızılca kıyameti koparıyorlar...
    Madem öyle adminlerden ricamız olmayan şeyi var gibi göstermekten marka-model karalamaktan dolayı konuyu kilitlesinler...Siz bunları yaşamadığınız için size herşey normal gelsede yaşayanlar sallama-savrulma probleminden çok muzdarip olduğu bir konu olarak nitelendiriyorum...

2. Rio35

Rio35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    İ.K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    KİA kullanıcı olarak tabiki elantra nedeni ise ; J.D Cars ve Car MD firmalarının araştırmalarına göre son 10 yılın en az arıza çıkaran markası 1.Sırada Hyundai var toyota artık ikinci sırada hyundainin de en az arıza çıkaran modeli elantra seçildi.En basit örnek toyota her yıl binlerce aracı geri çağırıyor.Hyundaide pek öyle birşey yok açık bir farkıda bu.

3. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ama şimdi toyota firma kalite araçları geri çağıryor derler... :)

4. 81081

81081 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    Mahir Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Kia
    Az once toyotaclubta bunu la konuyu okudum elantrayi cokta kotulenmemis hatta bir arkadas 5 yil garantiden dahi bahsetmis benim dusuncem iki aracinda eksi ve artilar var ikiside alinip binilecek araclar

5. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Konuyu uzatmayacağım arkadaşım nisan sonu itibariyle 12 sayfa yazılmış sorun sayfasına son 2 ayda ise bir arkadaşımızın yurt dışından getirdiği parçaları bekleme süresi ve takılması ile ilgili neredeyse sadece bir kişi 60 mesaj atmış zaten toplam 69 mesajı var arkadaşın konu uzadıkça uzamış sadece yol tutuş problemi konuşulmamış bir sonraki buluşmada tanışırsak denk gelebilirsek birbirimize sana kendi aracımı test ettireceğim bakalım nasıl bir sonuç ortaya çıkıyor sana göre. Ben o atma hissi yok demiyorum ama bu hiçbir zaman bir aracın yoldan çıkmasına kaza yapmasına sebep verecek boyuta ulaşmamıştır sadece his olarak kalmıştır diyorum. Hatta arka koltukta oturan eşime her seferinde hissettin mi diye sorduğumda hissetmediğini söylemiştir.

6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Baştan beri dediğim gibi ben elantra kullanmadım test etmedim... atma boyutu ne kadardır bilmiyorum... forumlarda okuduklarım kadarı ile bayağı bir rahatsız edici olduğu aşikar... belki size normal gelebilir ama bir çok kişi için ise beklenmedik bir durum... herneyse... neticede arkayı bırakma durumu var bunu herkes kabul ediyor biliyor... bende diyorum ki bağımlı süspansiyondan vazgeçmediği sürece bu sorun devam edecektir... kazalar ile ilgili olarak da tekrarlıyorum... elantranın bu durumunu bilen kullanıcılar istemsiz bir şekilde belkide virajlarda yavaşlıyor yani kaza sayısı ile bunu ölçemeyiz...

7. rolandg

rolandg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ersel DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yaklaşık 2 yıldır Elantra kullanıyorum.İlk zamanlarda tedirginlik yaratıyordu ve konuyla ilgili servise gittim.Serviste ki yetkili arkadaşla test sürüşüne çıktık.Arkadaş aracın limitlerini zorlayan bir sürüş gerçekleştirdi.O günden sonra bende ki tedirginlik gitti.Virajlarda da hiç bir sıkıntı yaşamadım.Yolculardan da hiç fark eden çıkmadı şimdiye kadar o hissi.

8. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ben hissettim sorun yoktur... :D

9. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    2014 elantra manuel crdi nin fiyatı 67.000 olmuş neden acaba ? 70.000 üstündeydi fiyatı

10. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

11. Perfect_DeaD

Perfect_DeaD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    özgür eskimez
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    [h=3]Hyundai Elantra 1.6 CVVT Style ile[/h][h=3]Toyota Corolla 1.6 Active kıyaslamasında üç aşağı beş yukarı nerdeyse herşeyleri eşit görünüyor ben olsam toyota tercih ederdim. LPG için önce hangisini alacağınıza karar verip yetkili serviste taktırmanızı öneririm neticede garanti durumu sözkonusu olucak.[/h]

12. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yılda 5.000 km den daha az km yapıyorsanız. Toyota alın.

1-Nasıl olsa yılda 1 yağ değişeceği için araçtaki yağ bitmeden yağınızı değiştirirsiniz.

2-Böylelikle motor yağsız kalmaz.

3-Sizde 70,000 tl verdiğiniz Toyota nın yağ eksilttiğini anlayamazsınız bile.

13. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Beniznli Toyota yağ eksiltiyor mu ki?
    Herkes yazmış ya elantranın savrulma sorunu yüzünden kaza yapan araba yok falan diye bende yazıyorum
    Toyotanın yağ yakma sorunundan dolayı motoru yanan araba yok duydunuz mu hiç falan diye zaten ciddi bir sorun olsaydı toyota geri çağırır sorunu giderirdi derim...

Neyse dediğim gibi...

Ben hissettim sorun yok...

14. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Yok artik

15. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Neyse hocam sen anlamak istediğin yerden yorum yapıyorsun... Evet biz hissediyoruz ama sorun yok.

Dizeli için söylendi o cümleler ve evet yağdan dolayı motor yakan var bizzat biliyorum. Sorunun herhangi bir çözümü yok motorların hepsinin değişmesi lazım bu da yapılabilecek birşey değildi siz aracı alırken satıcı size yağını suyunu kontrol edin demedi mi ayrıca kullanım kılavuzuna göz attıysanız eğer düzenli olarak kontrol etmenizi yazar. Yani motor yandığında kullanıcı hatası olur.
    Bir de motoru yakabilmekte bir başarıydı çünkü yanan yağ lambasını görmeden gaza basmakta ayrıca bir sorulması gereken soru.

16. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    herkes anlamak istediği yerden yorum yapıyor... anlamak ayrı bir durum var olan bir sorunu yok saymak ayrı bir durum... 60-70 bin TL lik araçta olmaması gerektiğini söylüyorum daha stabil olması gerektiğini özellikle de yol tutuşunun artırılması için bağımsız süspansiyon lazım diyorum...sen diyorsun ki evet savruluyor ama risk teşk etmiyor diyorsun... risk teşkil etmemesinin sebebi senin bu durumun farkında olman ve ona göre bilinçaltındaki işlemlerden ötürü kullanma şeklini belirlemen olamaz mı ? Bilmeyen birisi kullansa tehlikeli sonuçlar açabilir diyorum... Ben toyotanın motor yakanını görmedim hiç... aksine bakımdan bakıma arıza çıkarmayan bir motoru vardır... münferit olaylar bunu ispatlamaz...

Neyse dediğim gibi

Ben hissettim sorun yok...

17. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    toyota nın ( dizel ) yağ eksiltme sorununa çözümü olmuştur arkadaşlar sanırım eksik bilgilendirilmişsiniz. tam modeli bilmesemde belirli yıldan sonra yağ uyarı ışıgı kaldırıldı. elantranın yol tutuş ve savrulma olayına gelince bende xd2 oldugu için ve yeni elantra yı az kullandıgım için o hissi yaşayacak kadar bile sürmedim. iş yerinde bir arkadaşımızda var ergen oğlu 140-150 ile girdiği bir kaç yerden bahsetti Kİ ben o bahsi geçen yollara kendi arabam ile para versen 90 dan fazla girmem. esp desteği ile hiç bir sorun yaşamadan yola devam etmiş.

şimdi elantra nın bu durumu hata mı ? evet bagımsız olmalı idi arka tekerlekler ama günümüz araçlarınının %50 den fazlası hala bagımzıs değil.

toyota ve elantra seçiminde illa şunu alın demem ama açık ve net birşey var.

bu gün totyota 1991 model arabasının NAMI ile satılıyor.
    bu gün hyundai 1991 model arabasına uçan teneke denildiği için kötülenmeye çalışılıyor.

yıl olmuş 2014 aşalım bunları.

i20 Troy bunu beğendi.
  18. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
  19. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Benzinli lpg li demiş yağ yakan kaç tane benzinli toyota corolla gördünüz de bunu söylüyorsunuz merak ettim? Dizellerin belirli serilerinde oldu ama şuan öyle bir sorun yok diye biliyorum. O zaman gider biri açılmayan hava yastıklı hyundai resmi koyar o zaman hyundainin havayastıkları dandik deriz. Böyle bir mantık olmaz dizaynı kötü yoltutuşu kötü çok yakıyo vs diye yorumlar yapmak gerekir bu tip konularda bence.
    İki aracın kıyaslamasına gelirsek bence dizayn olarak elantra daha iyi iç mekan kalite olarak ikisi de vasat eşit yani genişlik tüketim ve 2.el değer koruma konusunda corolla daha iyi yol tutuşa bişey diyemem ama bağımlı süspansiyon olduğu için çok birşey beklememek lazım ayrıca corolla yerli üretim olduğu için biraz tereddüt yaratıyor..

i20 Troy bunu beğendi.
  20. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tamamen katılıyorum benzinli yada lpg li yağ yakan corolla hiç görmedim genelleme yapmamak lazım diye düşünüyorum ... Objektif olmaya çalışalım sonuçta bilmem kaç bin tane corolla çağırılmış olsada piyasada ve dünyada yüzbinlerce corolla var yıllardır..

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

Bu Sayfayı Paylaş