Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2014 elantra mı corolla mı

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda atila06 tarafından 15 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

1. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Yağ yakma konusu bi gerçek abilerim. Amcam 60 kusur nakit verip 5 bin km corolla aldı dizel manüel. 10 bakiminda yağ eksilltigi için servis motor yapti arabaya.. Vw polo gti lerde de vardi ama vw direk sandik motor koyduruyodu. Bi abim düzce VW servisinde iki tane polo gti a sandık motor koydu garantiden. Ama Toyota garantiden piston segman işine girdi. Bi sandık koymadilar. Artik siz düşünün. Bu servis olayini VW yaparken Toyota yapmadi. Toyota alicaklar servis işini iyi düşünsünler. Hyundai 5 yol garanti veriyo.servisleri daha ilgili ve Hyundai de garantiden yedek parca değişimi daha kolay bunun forumda bir çok örneği de var. Şöyle bir örnek vereyim bizde Passat da var ama vw servislerine bi gidin derdinizi bi anlatin bakalim garantiden ne kadar iş yaptirabiliyorsunuz.arabanın mazot deposundaki pislikten dolayı araba stop ediyordu servis aradi gittik arabanın yanina ve servisin dediği laf aynen şu ; bu depoda pislik var depoyu açıp temizlemeyiz komple depoyla beraber şamandıra vs. Değişecek dediler koca bi yuhh dedim. Pire için yorgan yakmak misali. Sıfır araç alirken bence önemli bir unsur servis yedek parça ve garanti bence önemli bir unsur.

2. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    toyota gibi iki senede bir kasa yenileyip iki yaşındaki arabaya eski muamelesi yaptırım fiyatı kırdıran ve abilerimin dediği gibi 10 bin kmde yağ yakmaya başlayan ve eskiden hatırlayacağınız üzere milyonlarca aracını geri çağıran bir firmaya para vereceğinize gidip tenha bir köşede o parayı yakmak daha mantıklı olacaktır. honda alın. mazda alın illa japon derseniz ama asla toyota almayın. 90 larda ürettiği ae101 kasa kodlu corolladan bu yana ''Sağlamlık'' ekmeği yiyen ve aslında hiç sağlam olmayan bir araba toyota. ben derim ki elantra. civic te var KIYASLAMA için focusta var astrada. sıfır alacaksanız astra cdti nin 136 hpliği gerçekten güzel ama parasıda güzel. ikinci el ise bilemem. ama vw jetta ve toyota corolla asla listenizde olmamalı :)

3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Haklısın 4d-d lerin yağ yakma sorunu bitmediyse ona da verilmez...

4. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Eğer pürüzlü yolu sevmiyorsa ki TR de ki yolların çoğu da tarla olduğu için kafadan elentra elendi gibi... Yeni yapılan duble yollar bile 6 ay sonra tarlaya döndüğünden tekrar yapılıyor... Ereğli-Aksaray-Koçhisar-Ankara karayolunu 12-14 yaşımdan beri kullanırım... 15 yıldır bir türlü tamir edilemeyen bir yol...

5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Fırat hocam sanırım arka sallama sorununu halledebilen elentra yok... yay süspansiyon değişimi yapanlarda sanki tam istedikleri duruma getiremediler diye yorumluyorum forumdaki konulardan... benzer yaylanma sorunu blue da da mevcut olunca hyundai nin el atması gerek diyebiliriz... Bana göre motor nasıl ciddi bir sorun ise can güvenliği daha ciddi bir sorundur.

6. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yeni elantrayı bilmem ama corollayı iyi bilirim 1.6 lpg lisi 1.4 lpg li eradan daha hantal çekmiyor konforlu ve rahat bir arabadır ama nedense bence parasının arabası değil ve bana güven vermedi

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

7. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Dayımda Auris var 1.4 Dizel Tatile çıkarken yanına birde yağ alıyor ;)

8. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:

Hocam bütün elantralarıda yerin dibine soktun yani :) O problem denen şeyi nasıl algılıyorsunuz bilmiyorum ama araba daha 1000 km de iken o bahsettiğiniz yolları yapılmadan önce birkaç kez geçmiş biri olarak söyleyeyim sorun denen şey kişiye göre değişiyor bence problem yok çünkü ne yaparsanız yapın bağımsız süspansiyon olmadan bu sorun denen şeyi çözemezsiniz. Yeni çıkan arabaların neredeyse tamamında arka süspansiyon bağımlıdır bağımsız olan yok denecek kadar azdır ancak bağımsız olmasınında bazı sorunları var yol tutuşunda azalma gibi arka daha çabuk salar. Ayrıca birkaç kez söyledim aramızda birçok elantra kullanıcısı var bu sıkıntılardan dolayı yoldan çıkan spin atan takla atan kaza yapan var mı soruma daha cevap veren olmadı.

Arkadaşın sorusuna cevap vereyim kendi açımdan ilk çıktığında gidip baktık yol tutuşunu bilmem ama kesinlikle içi benim arabamdan güzel değil dışı kişiye göre değişir. Benzinli ve manuel istiyorsanız lpg de takılacaksa elantra derim ben.

9. kaplan41

kaplan41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    bayram kaplan
    elantranın yol tutuşu çok abartılıyor.bu kadar büyütülecek bir sorun olsaydı yollar kaza yapmış, savrulmuş elantradan geçilmezdi.

kozturk bunu beğendi.
  10. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Sanırım yanlış biliyorsunuz... Bağımlı süspansiyon değil bağımsız süspansiyonlu araçların yol tutuşu daha iyidir... Elentra yol tutuşu hakkındaki bilgimin de forumdaki konulardan okuduğum kadar olduğunu da yazmıştım... ki konu basit bir şey olmasaydı sayfalarca bu sorundan muzdarip insanların cevapları yer almazdı... Tonla para şahsi fikrim sırf tasarımdan vb durumlardan dolayı arkası sallanan güven hissi vermeyen, elentra kullanıcıların dediği gibi sadece düz yolları seven araca verilmez düşüncem halen geçerlidir...

Eğerki takla atan savrulan var mı araştırması yapacaksak... belkide elentra kullanıcıları bu sorundan dolayı virajlara çok çok yavaş giriyorlar... Bu araştırma bu şekilde değilde ncap testlerinin kıyaslaması ile yapılır... Akşam bakayım ESP vs. nasıl sonuç veriyormuş... Oradan yorumlayabiliriz ancak...

11. COPILOT17

COPILOT17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    Ramis EKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Merhaba,
    Benim aracım otomatik ve LPG'li. Hiçbir sorun yaşamadım. Arka atma hissi maalesef var ama ben limitleri bozuk yollarda zorlamama rağmen tehlikeli bir durumla karşılaşmadım. ESP devreye girerek sizi zaten yola yapıştırıyor. Elantra'nın kusurları yok değil tabiki de. Ama hangi markanın yokki? Önemli olan beklentilerinize cevap vermesi.

12. steel61

steel61 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Murat Kürşat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    2011 model prime kullanıyorum.ne yay değiştim ne amortisör.Bir sallanma kuyruk atma sorunudur aldı basını gidiyor.bana göre bir problem değil bir sorunda değil.3 yıldır bu aracı kullanıyorum ne izimden çıktım nede herhangi bir yolcu hissedip bu neyin nesi diye bir tepki gösterdi.hatta ve hatta bu sıkıntı nedeni ile kayıtlara gecen bir kaza haberi de yok.böyle bir hissiyat yok demiyorum var fakat anlık bir şey.korkutacak derecede de değil.her tümsek ,pürüz yada çukurda da karşılaşmıyorsunuz.

13. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kasa olarak şıklık görsellik olarak kesinlikle elentra diğer özellikleri karşılaştırmanı tavsiye ederim..

14. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra'nın arkayı sallama,atma hissini sadece bu forumda değil bir cok forumda okudum..10 aydır 6000 km den fazla yaptım 1 kere böyle bir şeyi bırakın, his dedğiniz şeyi bile yaşamadım..araba kullanma tecrübemda arabamla eşit
    acemi değil ama tecrübeli değilim...

acaba dedim benmi anlamıyorum?? yada yakıştıramıyorum.??..

gecen gün rica ettim ylların şöförü bir abimize sabah yola cıktık Maltepeden ,düzceye düzceden sultan beyliye
    asfalt yol,bozuk yol,ara yol ne bulursak daldık virajlara sert ve hızlı gittik abanının limitlerini baya bir zorladık..neticede
    abimiz..durumla ilgili..bana

-internetten her duyduğuna inanma alakası yok dedi...

tabiki bu kadar elantra kullanıcısı yanılıyor olamaz,,benim kafamı karıştıran şey acaba her Elantrada gecerli değilmi
    bu şikayetler??

bir gün forum buluşmasında şikayetini dile getiren arkadaşlardan birinden rica edeceğim benim elantrayı test etmesini

15. atila06

atila06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cumhur Atilla
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar ankarada eskişehir yolu üzeri armada tarafından mı almak daha mantıklı yoksa konya yolu mu ben birkere eskişehir yolu hyundai a gitmiştim baya muhabbet etmiştik satış elemanlarıyla

16. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hyundai Ata da Omer bey var, bence yanina gidin size oncesi sonrasi herkonuda yardimci olur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

17. atila06

atila06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cumhur Atilla
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ora konya yolu mu eskişehir yolu mu

18. kiario63

kiario63 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Bende KIA rio almadan önce blue almaya karar vermiştim. Son anda rio ağır bastı. O ara Ankaradaki iki hyundai ye uğradım ve eskişehir yolundaki daha iyi fiyat vermişti.

19. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Ata Hyundai Konya yolunda.

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

20. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bence hangisi gözünüze hoş geliyorsa onu alın tabi corolla al diyen arkadaşlar olacaktır ama sonra hyundai elantra yanınızdan geçince arkadaşlarınızın on numara görüntüsü var demeleri ayrıca corolladan hiç bir eksiği olmadığınıda söylediklerinde üzülmeyin olan olmuştur artık... :)

Bu Sayfayı Paylaş