Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2013 I20 1.4 Cvvt Rolantide Devir Bir Yukarı Bir Ve Aydınlatmalarda Titreme

'İ20 Forum - Club' forumunda marmara1453 tarafından 20 Mayıs 2026 tarihinde açılan konu

1. marmara1453

marmara1453 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    AKIN MARMARA
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Merhaba,
    1 senedir bu problemi yaşıyorum gazda daha çok yaptığı için benzinde kullanıyoruz.
    Aküyü yeni değiştirdim alternatör konjektörü değişti bakımı yeni yapıldı genelde düşük devirlerde yapıyo yada yüksek devirde tam anlaşılmıyo
    Rolantide titreme ve genelde 60 80 km arası tekleme oluyor
    Mekanikçiye gidiyorum elektrikçiye elektrikçiye gidiyorum mekanikçiye yönlendiriyorlar yada bu yaşta arabada normal deyip geçiştiriyorlar 130000 binde kullanması keyifli bi araba satmakta istemiyorum takıntılı olduğum için en sonunda satmak zorunda kalcam gibi duruyor yardımlarınız için şimdiden tşkler

2. BySciaa

BySciaa Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam geçmiş olsun öncelikle, aynı aracı kullanıyorum rolantide aydınlatma cam açma vs yapınca anlık bir devir düşüşü hafif dalgalanma yapması normal ama sonra geri toparlanması lazım deneme imkanınız var ise 72 lik bir akü ile deneyin, akü - çıkış kabloları şaseler kontrol edilmeli kablolar eskimiş ezilmiş oksitlenmiş vs olabilir, 60-80 arası tekleme ise buji bobinden yapar diye biliyorum en son ne zaman baktırdınız acaba buji ve bobinlere eğer kontrol ettirmediyseniz onlarada baktırın, son olarak rolanti dalganmasını boğaz kelebeği de yapıyor olabilir bi temizlettirin ona bakarken vakum kaçağı var mı onada bakılması lazım umarım en kısa sürede çözersiniz problemleri, en kötü senaryoda ise Supaplarda problem olabilir her şeyi yaptırdığınız halde çözülmüyorsa motor soğukken bir kompresyon testi yapılmalı

3. marmara1453

marmara1453 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    AKIN MARMARA
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Önerileriniz için tşk ederim.Bujileri değiştireli 1 sene oldu yaklaşık 10000 km filan yapılmıştır.Aküde yeni rocket marka 60 amper fakat daha öncede üzerinde bulunanda 60 amperdi böyle bişey yapmıyordu.Lpg yi uzun süredir kullanmıyorum kullanmadığım halde Lpg ayarı ve bazı yerlerde lpg regülatöründen yapabileceğini yazmışlar bundan kaynaklanabilir mi bilemiyorum
    araştırdığım kadarıyla genelde emme manifoltunun hava almasından kaynaklı olduğunu sırasıyla hava akış hortumlarını gaz kelebeğini ve bujiler bobinler kontrol edilmesi gerekyiğini belirtiyolar.

MAERKEK bunu beğendi.
  4. BySciaa

BySciaa Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    aküde bir problem olabilir o zaman hocam 2 yıl garantisi oluyor götürmediyseniz bi götürün kontrol etsinler

5. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,762
    Ad Soyad:
    Onur FORCES
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Aķü nün markası güven vermedi bana da...

BySciaa bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş